Hemsida : Filtillägg : .dwg Fil

.dwg Fil

Filtyp AutoCAD Drawing Database File

Utvecklare Autodesk
Kategori CAD-filer
Format Binary

.DWG alternativnummer

En DWG-fil är en filtyp med 2D- eller 3D-ritningar skapad med AutoCAD, ett professionellt CAD-program. Filen innehåller vektorbilddata och metadata som beskriver innehållet i filen. DWG-filer är relaterade till .DXF-filer, som är ASCII-versioner av DWG-filer.

Mer information

DWG-filer kan öppnas och visas på Windows med Autodesks gratis DWG TrueView-program. De kan också öppnas av andra program från tredje part som stöder DWG-formatet.

OBS! Flera variationer av DWG-format har publicerats av AutoCAD. Sedan 2000 har formaten DWG 2000, DWG 2004, DWG 2007, DWG 2010 och DWG 2013 införts. Medan dessa format är likartade, är deras filstrukturer något annorlunda. Därför kan tredjeparts CAD-program öppna vissa DWG-filer, men inte andra.

Program som öppnas DWG filer
Windows
Autodesk AutoCAD
IMSI TurboCAD Pro
Adobe Acrobat
Serif DrawPlus
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
IMSI DesignCAD
Autodesk DWG TrueView
Autodesk Design Review
CorelCAD
Dassault Systemes SolidWorks eDrawings Viewer
CADSoftTools ABViewer
CorelDRAW
Autodesk 3ds Max
Linux
Adobe Acrobat
Bricsys Bricscad
Dassault Systemes DraftSight
Android
AutoDWG DWGSee
Macintosh
Autodesk AutoCAD
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Acrobat
Adobe Illustrator
CorelCAD
Dassault Systemes SolidWorks eDrawings Viewer
Dassault Systemes SolidWorks
Trimble SketchUp
Autodesk Fusion 360
GRAPHISOFT ArchiCAD
Autodesk AutoCAD 2018
AutoDesSys formZ
progeCAD iCADMac
Microspot DWG Viewer
iOS
AutoDesk AutoCAD 360
WEB
AutoDesk A360 Viewer
Watermark Images DWG Conversion

Hur man öppnar DWG Online

För att öppna en .dwg-fil behöver du inte nödvändigtvis ladda ner programvara för PC eller Mac. Speciellt om du har en dator som är lite långsam och kanske till och med lite gammal, är det möjligt att program för att öppna .dwg-filer kan vara för tunga i prestanda, särskilt för datorer som är ganska gamla.

Jag kommer nu att beskriva hur man öppnar en DWG-fil online med en lätt men ändå professionell webbaserad applikation. Den bästa lösningen jag kan erbjuda dig att öppna en DWG-fil online är A360 viewer, ett gratis verktyg som låter dig öppna en DWG-fil utan att du behöver installera ett program på din dator.

För att öppna DWG-filer online med hjälp av A360 Viewer behöver du bara klicka här för att gå till sidan med tjänster som erbjuds av AutoCad. Klicka sedan på den gröna knappen Visa fil direkt för att börja köra den kostnadsfria tjänsten för att visa DWG-filer online. Du kommer att kunna testa den här fantastiska onlinetjänsten för att öppna DWG-filen du har hittat på din dator.

På sidan som öppnas måste du ladda upp DWG-filen du vill öppna med knappen Ladda upp din design. Välj sedan om du vill ladda upp filen via Drag & Drop, eller dra den från din dator till motsvarande ruta, eller ladda upp filen via en av de mest populära fildelningstjänsterna (till exempel Google Drive eller Dropbox).

När du har utfört dessa steg måste du vänta på att DWG-filen ska laddas korrekt genom denna onlineapplikation. När detta är klart kan du äntligen visa din DWG-fil och eventuellt registrera dig för att få en länk till 3D- eller 2D-vyn för att dela med vänner, familj och kollegor.

Hur man öppnar DWG-filer på Mac

Om du använder en Mac istället för en Windows-dator kan du lika enkelt öppna en DWG-fil på en Mac. Du behöver bara använda ett annat fantastiskt program som heter eDrawings Viewer för Mac.

För att öppna DWG-filer på Mac är det första du behöver göra att gå till den officiella nedladdningssidan för eDrawings Viewer för Mac. Denna programvara låter dig visa DWG-filer på Mac lika enkelt. Programvaran finns också i avancerade versioner som har distribuerats på plattformar för mobila enheter som Android- och iOS-smartphones eller surfplattor. I det här fallet är det du är intresserad av dock bara den fria versionen av eDrawings Viewer, eftersom den gör sitt jobb utmärkt och inte kräver något utlägg i euro.

Med det sagt, för att ladda ner programvaran på Mac, gå till tjänstens officiella webbplats, leta reda på Ladda ner gratis eDrawings Viewer för Mac och klicka på den för att ladda ner programvaran.

När nedladdningen är klar öppnar du dmg-filen som du just laddade ner och för att öppna den drar du filikonen i eDrawings Viewer-programmet till applikationsmappen i macOS. För att starta programvaran högerklickar du på programmets ikon och väljer Öppna i menyn som visas, så kan du starta den.

Du måste acceptera användarvillkoren för eDrawings Viewer genom att klicka på Acceptera och sedan klicka på Registrera senare för att hoppa över det valfria registreringssteget. Du kan komma åt DWG-filens öppningsskärm på nolltid. Välj nu DWG-filen du vill visa, vänta några sekunder tills programmet laddas och visa projektet.

Om DWG filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil dwg-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen AutoCAD Drawing Database File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där. Tack för att du beskrev syftet med .dwg-filerna. Detta "nya" tillägg kände ingen av mina vänner igen. Vi fick alla en läxa med några av dessa filer. Jag berättade för dem alla vad de handlade om efter att ha läst din artikel. Du räddade oss haha. Det är dope att se att de inkluderar en databas med 2D- eller 3D-ritningar. Min kunskap om AutoCAD är inte så stor, så alla fördelar jag kan få på dess funktioner är vederbörligen uppskattade. Att ha nära tjugo program tillgängliga som stöder dem är galet. Det är märkligt att jag inte har hört talas om dem före idag. Jag antar att det är bäst att använda den senaste DWG:n, men vilka är de största förbättringarna? Tack för stödet!