Hemsida : Filtillägg : .dot Fil

.dot Fil

Filtyp 1Word Document Template

Utvecklare Microsoft
Kategori Sidlayout-filer
Format Binary

Vad är DOT file?

En DOT-fil är en mall skapad av Microsoft Word, ett ordbehandlingsprogram och kan öppnas av olika ordbehandlare. Den innehåller förformaterade dokumentinställningar, till exempel rubriker, sidfot, marginaler, teckensnittstorlekar och andra vanliga sidformat. DOT-filer används för att skapa flera dokument som har liknande formatering, till exempel företags brevpapper, företagsnoteringar eller kuvert.

Mer information

DOT-filen öppnas i Microsoft Word 2016

Vissa mallar ingår i Microsoft Word som låter dig skapa ett dokument som ett CV , brevbrev, nyhetsbrev eller affärsplan, med formateringen redan på plats. Du kan också skapa egna mallar med anpassad sidlayout, typsnitt och stilar.

DOT-filer ersattes av .DOTX files med utgåvan av Microsoft Office 2007. DOTX-filer sparas i den nya Open XML-filen baserad Word-dokumentformat och kan öppnas i Microsoft Word 2007 eller tidigare versioner av Word med Open XML-komponentsupport.

Allmänning DOT filnamn

Normal.dot - Standardmall som används för att skapa nya dokument i Microsoft Word. Det är mallen som öppnas när användarna öppnar Word.

Program som öppnas DOT filer
Windows
AbiSource AbiWord
Microsoft Works
SoftMaker Office
Microsoft Word
Corel WordPerfect
IMSI TurboPDF
Linux
AbiSource AbiWord
SoftMaker Office
Macintosh
Microsoft Word for Mac

Filtyp 2Graphviz Graph File

Utvecklare AT&T
Kategori Data filer
Format Text

.DOT alternativnummer 2

Matematisk graf skapad med hjälp av DOT-språket, vilket möjliggör specifikationen av oreglerade och riktade grafer; sparas i ett vanligt textformat och innehåller definitionerna av noder och kanter som utgör grafen; används för att visualisera relationer mellan enheter.

Mer information

OBS! Graphviz-grafer använder nu .GV -tillägget. ".Dot" -tillägget avlägsnades så att ingen konflikt skulle föreligga mellan Graphviz-graffiler och Microsoft Word-dokumentmallar, som också använder ".dot" -tillägget.

Program som öppnas DOT filer

Om DOT filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil dot-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Graphviz Graph File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Jag hoppas att du mår bra. En del av den information som presenterades i ditt inlägg om .dot-tillägget hjälpte mig mycket. Det finns många fler format som används av programmet Microsoft Word som jag inte kände till. Det är alltid bäst att bekanta sig med dem innan man försöker tro att de är ett virus lol. Det är häftigt att det finns ett specifikt filtillägg för mallarna. Din beskrivning av att innehålla det förformaterade dokumentet och deras inställningar hjälper till att få en bättre uppfattning. Tack för att du tog upp att de kan användas för att skapa kuvert. Det är en ny användning av programmet som jag aldrig hört talas om. Jag ska försöka söka upp några mönster som gjorts med dem. Fortsätt med det goda arbetet!