Hemsida : Filtillägg : .dotx Fil

.dotx Fil

Filtyp Word Open XML Document Template

Utvecklare Microsoft
Kategori Sidlayout-filer
Format Zip

.DOTX alternativnummer

En DOTX-fil är en mall skapad av Microsoft Word, ett ordbehandlingsprogram. Den innehåller standardlayouter och inställningar för ett dokument, inklusive format, AutoText, verktygsfält och makron. DOTX-filer används som grundlinje för att skapa flera .DOCX -dokument med samma formatering.

Mer information

DOTX-filen öppnas i Microsoft Word 2016

De flesta datoranvändare är bekanta med DOCX-filen, vilken är den primära filtypen skapad av Word och en av de mest populära dokumenttyperna öppnas och sparas av ordbehandlare. DOTX-filer liknar mycket DOCX-filer men används för att lagra mallar. De innehåller mycket av samma information som DOCX-filer innehåller, inklusive text, stilar och bilder. De kan också vara lösenordsskyddade, vilket är användbart för att säkra innehåll i mallar som öppnas och redigeras av flera personer.

DOTX-filer är praktiska för användare som behöver göra flera Word-dokument med samma formatering och liknande innehåll, till exempel CV, affärsplaner eller nyhetsbrev.

Word kommer också med pre-loaded DOTX mallar som låter dig skapa ett dokument med många av sidlayoutelementen, typsnitt och stilar på plats . Beroende på ditt behov av att anpassa dokumentet kan du helt enkelt öppna DOTX-filen och placera din nya text.

DOTX-filer ersatte .DOT -filer med utgåvan av Microsoft Office 2007 och sparas i det nya Open XML-dokumentet baserade Word-dokumentformat. De kan öppnas i Microsoft Word 2007 eller tidigare versioner av Word med Open XML-komponentsupport.

Allmänning DOTX filnamn

Normal.dotx - Normalmallen är standardmallen som öppnas när användarna öppnar Word. Den lagras i filen Normal.dotx och kan ändras för att skapa anpassade standardmallinställningar.

Program som öppnas DOTX filer
Windows
AbiSource AbiWord
LibreOffice
SoftMaker Office
Microsoft Word
Corel WordPerfect
IMSI TurboPDF
Linux
AbiSource AbiWord
LibreOffice
SoftMaker Office
Macintosh
LibreOffice
Microsoft Word for Mac
Apple Preview

Om DOTX filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil dotx-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Word Open XML Document Template, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Under det senaste året har jag byggt upp min Etsy-butik och jag ville även sälja Word-mallar för olika användningsområden. Jag är så glad att jag snubblade över din artikel om .dotx-tillägget, eftersom jag inte visste hur man skapar dokumentmallar. Det var verkligen till hjälp för mig att förstå allt som sparas i detta format, tillsammans med hur man skyddar dem. På så sätt kan jag bättre utforma mina mallar och ändra dem efter deras avsedda användning. Jag antar att det är den här typen av filer som finns med i de mallpaket som du kan ladda ner från Internet. Finns det något sätt att skapa liknande filer för andra ordbehandlingsprogram som Pages? Tack för allt!