Hemsida : Filtillägg : .ico Fil

.ico Fil

Filtyp Icon File

Utvecklare Microsoft
Kategori Systemfiler
Format Binary

.ICO alternativnummer

En ICO-fil innehåller en ikon, som vanligtvis används för ett Windows-program, en fil eller en mapp. Den lagrar en eller flera bilder i olika storlekar, så att de kan anpassas efter behov. ICO-filer liknar .CUR files, som också används i Windows och .ICNS files, som används i macOS.

Mer information

ICO-fil öppen i File Viewer Plus 2

Alla ikoner för körbara filer i Windows sparas i ICO-format. Windows ICO-filer lagrar vanligtvis bilder från 16x16 till 256x256. Äldre ICO-filer innehåller bara bilder upp till 48x48 som tidigare var de rekommenderade dimensionerna av Windows. Dock innehåller de flesta nyare ikoner bilder upp till 256x256 för att rymma skärmar med högre DPI.

Varje bild i en ICO-fil med mindre än 32 bitars färgdjup lagrar två bitmappar: 1) AND bitmappen - bilden mask (som bestämmer vilken del av ikonen som är transparent) och 2) XOR bitmap - innehåller ikonen som är mappad på bildmasken. Bilder med 32 bitars färg är 24-bitars bilder med 8-bitars kanaler för alfabetisk sammansättning.

Favicon.ico-filen används för att lagra en liten webbplatslogotyp som visas i adressfältet på en web webbläsare. Om en webbplats har en favicon.ico-bild visas den till vänster om webbadressen när någon sida på webbplatsen laddas. Bildfilen favicon.ico måste vara 16x16 pixlar och lagras i webbplatsens rotkatalog för att webbläsaren ska kunna känna igen den.

Allmänning ICO filnamn

favicon.ico - En 16x16 pixel .PNG fil som finns i rotkatalogen på en webbplats och innehåller en liten ikonisk grafik som ska visas i webbläsarens adressfält.

Program som öppnas ICO filer
Windows
Adobe Photoshop
GIMP
Newera Graphics Converter Pro
Nero
Inkscape
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
Corel VideoStudio
Microsoft Windows Photos
Microsoft Paint
Microsoft Paint 3D
IcoFX
Natron
FastStone Image Viewer
IvanView
Linux
GIMP
Inkscape
Natron
Macintosh
Adobe Photoshop
GIMP
Inkscape
Lemkesoft GraphicConverter
Apple Preview
Snap Converter
Natron
Iconographer

Om ICO filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ico-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Icon File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där! Tack för förklaringen om syftet med .ico-filerna. Det är häftigt att ikonerna för Windows-programmen har ett specifikt filtillägg. Vad är gränsen för filstorlek för den bild som kan användas för den? Detta är viktigt att veta så att folk kan få en uppfattning om hur de ska skapa sina logotyper. Finns det någon skillnad mellan CUR- och ICO-filer? Jag hade ingen aning om att äldre filer endast kunde ha en storlek på 48x48 pixlar. Efter många år är det bra att ha ett utbud att arbeta med. Tack för den lilla förklaringen om 32-bitarssaken. Det var lite förvirrande men jag förstod det till slut. Vilken omfattande lista där! Jag kände inte till de flesta av de program som listas. Tack!