Hemsida : Filtillägg : .idb Fil

.idb Fil

Filtyp 1Visual Studio Intermediate Debug File

Utvecklare Microsoft
Kategori Utvecklarfiler
Format N/A

Vad är IDB file?

Mellanliggande fil skapad av ett Visual Studio-program, till exempel Visual C ++, under felsökningsprocessen. sparar kompilatorens tillstånd och används för minimala programuppbyggnader och inkrementella kompileringar.

Program som öppnas IDB filer
Windows
Microsoft Visual Studio

Filtyp 2IDA Database File

Utvecklare Hex-Rays
Kategori Database Files
Format Binary

.IDB alternativnummer 2

Fil skapad av IDA (The Interactive Disassembler), ett program som demonterar körbara filer ( .EXE ) i lågnivå sammansättning språkkod; lagrar den demonterade data i ett komprimerat format; som används för att utforska körbarheter, ofta för att avslöja potentiella säkerhetshot eller exploateringsvägar.

Mer information

När en IDB-fil öppnas i IDA dekomprimeras data till en samling filer. Efter att databasen är stängd, komprimeras filerna sedan tillbaka till IDB-filen. Detta möjliggör snabbare prestanda medan databasen är öppen och lägre diskanvändning när den är stängd.

Program som öppnas IDB filer

Om IDB filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil idb-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen IDA Database File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Jag har börjat använda Visual Studio i min programmeringsklass och såg nyligen att några .idb-filer samlades på min hårddisk. Jag bestämde mig för att googla lite mer om dem och hittade din artikel. Tack för att du håller ett så komplett register över vad dessa filer är! Det verkar bra att dessa typer av register skapas automatiskt under felsökningsprocessen. Jag antar att de är användbara för att upptäcka fel eller för att avancera stegvis med kompileringsprocessen. Det var intressant att också läsa om hur de används av Hex-Rays IDA-programvara. Detta verkar vara ett utmärkt sätt att hålla utkik efter virus och optimera diskutrymmet när man arbetar med databaser. Tack för all information om båda användningsområdena! Jag kommer att skicka denna artikel till min professor för att fråga honom mer om den. Hälsningar