Hemsida : Filtillägg : .igs Fil

.igs Fil

Filtyp 1IGES Drawing File

Utvecklare N/A
Kategori CAD-filer
Format Text

Vad är IGS file?

En IGS-fil är en grafikfil som sparas i ett 2D / 3D-vektorformat baserat på Initial Graphics Exchange Specification (IGES). Det kan lagra wireframe-modeller, yt- eller solida objektrepresentationer, kretsscheman och andra objekt. IGS-filer används av många CAD-program som ett standard ASCII-textbaserat format för att spara och exportera vektordata.

Mer information

IGES-formatet introducerades 1979 och blev standard för överföring av tredimensionella modeller mellan CAD-program. Under senare år har den emellertid ersatts av det nyare .STP formatet.

Program som öppnas IGS filer
Windows
Autodesk AutoCAD
IMSI TurboCAD Pro
Adobe Acrobat
ACD Systems Canvas
CADSoftTools ABViewer
Dassault Systemes SolidWorks
Siemens Solid Edge
Autodesk Fusion 360
Oracle AutoVue
Dassault Systemes CATIA
Nemetschek Vectorworks
Autodesk Inventor
FreeCAD
ideaMK IGSViewer
Actify SpinFire Ultimate
Linux
Adobe Acrobat
Dassault Systemes CATIA
FreeCAD
Macintosh
Autodesk AutoCAD
Adobe Acrobat
Dassault Systemes SolidWorks
Autodesk Fusion 360
FreeCAD

Filtyp 2Indigo Renderer Scene File

Utvecklare Glare Technologies
Kategori 3D Image Files
Format N/A

.IGS alternativnummer 2

3D-scen som används av Indigo Renderer, en applikation som används för att generera fotorealistiska bilder; sparas ofta som en export från ett annat 3D-modelleringspaket som har Indigo Renderer-plugin-programmet, inklusive Blender, 3ds Max, Cinema 4D, Maya, SketchUp eller Revit.

Mer information

När en 3D-scen har importerats till Indigo Renderer kan den återges till en slutlig bild. Programvaran stöder GPU-acceleration så att bilder kan genereras snabbare.

Program som öppnas IGS filer
Windows
Autodesk 3ds Max
Glare Technologies Indigo Renderer
Glare Technologies Indigo RT
Linux
Glare Technologies Indigo Renderer
Glare Technologies Indigo RT
Macintosh
Glare Technologies Indigo Renderer
Glare Technologies Indigo RT

Om IGS filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil igs-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Indigo Renderer Scene File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag kom bara förbi eftersom jag läste ditt inlägg om .igs-filer. Jag var inte medveten om att det fanns två möjliga associationer. Även om båda arbetar inom samma område (3D-modellering) hjälpte den andra delen mig mest. Jag älskar att rita och har alltid beundrat människor som gör fotorealistiska bilder. Detaljerna är vansinniga och jag hoppas kunna skapa något liknande i framtiden. Jag såg att ditt bidrag talade om några av de program som arbetar med filformatet. Jag skulle vilja veta priset på vart och ett av de två program som anges. Jag visste dock inte att detta filformat ofta sparas som export från program som Blender eller Sketch Up. Jag är bekant med dessa 2 program, det var också bra att läsa att det ingår GPU-acceleration för att spara tid. Tack!