Hemsida : Filtillägg : .iso Fil

.iso Fil

Filtyp 1Disc Image File

Utvecklare N/A
Kategori Disk bildfiler
Format Binary

Vad är ISO file?

En ISO-fil är ett vanligt CD- eller DVD-skivavbildningsformat baserat på ISO-9660-standarden. Den innehåller en exakt dubbletter av data från den ursprungliga skivan, som innehåller data som sparats på skivan, liksom filsysteminformationen, såsom katalogstrukturer, filattribut och startkod. ISO-filer används ofta för kopiering av CD-skivor och DVD-skivor.

Mer information

ISO-filer är användbara för duplicering eller säkerhetskopiering av CD-skivor och DVD-skivor eftersom de kopierar varje bit av data exakt från skivan. Det här är annorlunda än att kopiera alla filer från en skiva eftersom skivhuvudinformationen försvinner i kopieringsprocessen. En ISO-fil kan användas för att återställa en skiva exakt till originalversionen.

Windows 7 innehåller ett verktyg som heter Windows Disc Image Burner som kan bränna ISO-bilder till CD-skivor och DVD-skivor. Verktyget finns i WindowsSystem32-katalogen och har filnamnet isoburn.exe.

OBS! Vissa ISO-filer kan laddas av en Sony PSP med verktyget Fast Loader.

Program som öppnas ISO filer
Windows
Roxio Creator
Nero
VideoLAN VLC media player
7-Zip
Corel WinZip
ESTsoft ALZip
RARLAB WinRAR
MagicISO
EZB Systems UltraISO
ConeXware PowerArchiver
NeoSmart Technologies EasyBCD
PowerISO
Smart Projects IsoBuster
DT Soft Daemon Tools
Lightning UK ImgBurn
Linux
VideoLAN VLC media player
PeaZip
Brasero
B1 Free Archiver
K3b
ISO Master
Canonical Furius ISO Mount
dd
Android
RARLAB RAR for Android
Macintosh
VideoLAN VLC media player
Roxio Toast
Apple Disk Utility
DT Soft Daemon Tools
Zipeg
Parallels Desktop for Mac
Macgo Mac Media Player
VMware Fusion
B1 Free Archiver
iOS
VideoLAN VLC for iOS

Filtyp 2Arbortext IsoDraw Document

Utvecklare PTC
Kategori CAD-filer
Format N/A

.ISO alternativnummer 2

CAD ritning skapad av Arbortext IsoDraw, ett program som används för att skapa 2D tekniska illustrationer; används ofta för att spara ritningar för delkataloger, service manualer och monteringsanvisningar; kan användas för att platta importerade 3D-ritningar i ett 2D-format för utskrift och publicering.

Mer information

Arbortext IsoDraw-illustrationer kan också sparas i komprimerat format .ISOZ för att minska dokumentstorleken för delning via e-post.

Program som öppnas ISO filer

Filtyp 3PlayStation 2 ROM File

Utvecklare N/A
Kategori Disk bildfiler
Format Binary

.ISO alternativnummer 3

ROM-fil som innehåller en fullständig kopia av data som hämtats från ett PlayStation 2-spel; ofta används för att göra säkerhetskopior av PS2-spel; kan öppnas med en PlayStation 2 (PS2) emulator som PCSX2.

Mer information

För att öppna en ISO-fil med PCSX2 kan du helt enkelt dra och släppa filen till programmet utan att montera diskbilden. Du kan också välja CDVD → Iso Selector → Browse, navigera till din fil och klicka på Öppna. För att kunna använda PCSX2 måste du "dumpa" BIOS-filerna (Basic Input Output System) från din PS2-konsol. Det är olagligt att använda BIOS-data från andra PS2-konsoler.

OBS! På grund av sin stora filstorlek kan PS2 ISO-spelfiler komprimeras. Komprimerade ISO-filer kan ha en annan filtillägg, till exempel .7Z , vilket anger vilken typ av kompression som används för att minska filstorleken.

Program som öppnas ISO filer
Windows
PCSX2
Linux
PCSX2

Filtyp 4Wii Game ROM File

Utvecklare N/A
Kategori Disk bildfiler
Format Binary

.ISO alternativnummer 4

En ISO-fil är en ROM-fil som innehåller en komplett kopia av data som extraheras från ett Nintendo Wii-spel. Den kan användas av en Nintendo Wii-emulator, till exempel Dolphin Emulator, för att spela ett spel. ISO-filer kan också användas för att lagra en säkerhetskopia av ett spel.

Mer information

Eftersom ISO-filer normalt lagrar en exakt, okomprimerad 1: 1 kopia av ett Wii-spel, är de ofta mycket stora i storlek. Många ISO-filer komprimeras och kan ha en annan filtillägg, till exempel .ZIP eller .7Z , vilket anger vilken typ av komprimering som används för att minska filstorleken. Du kan använda ett dekomprimeringsverktyg, till exempel 7-Zip, Corel WinZip eller Apple Archive Utility för att extrahera ISO-filen från arkivet.

OBS! Att ladda ner ISO-filer som innehåller Wii-spel är olagligt. Du ska bara dumpa Wii-spel från skivor som du äger till ISO-filer.

Program som öppnas ISO filer

Öppna ISO på Mac OS X

skiv~~POS=TRUNC

Om du använder en Mac och vill förstå hur du öppnar ISO-filer behöver du inte installera tredjepartsprogram för att göra detta. För att öppna ISO på Mac behöver du bara använda Diskverktyg, det verktyg som finns tillgängligt som standard på OS X, genom vilket du kan hantera alla media som är anslutna till datorn på ett enkelt och effektivt sätt.

För att öppna en ISO med Diskverktyg behöver du bara hitta filen du vill arbeta med och dubbelklicka på den med vänster musknapp. ISO-filen monteras sedan som en virtuell enhet i OS X, en ny enhetsikon visas på skrivbordet och innehållet i filen visas automatiskt i ett nytt Finder-fönster. Om Finder-fönstret inte visas kan du visa innehållet i ISO-filen genom att öppna Finder genom att klicka på dess ikon i Dock och sedan välja namnet på enheten från Finder-sidofältet.

I det olyckliga fallet att detta inte händer beror det troligtvis på att du har ändrat systemets standardinställningar. För att åtgärda detta är allt du behöver göra att återställa ISO-filassociationen med verktyget Disk Image Mounter på din Mac. För att göra detta högerklickar du på den ISO-bild som du vill återställa och väljer Hämta info från menyn som visas. Välj DiskImageMounter i rullgardinsmenyn under Öppna med: och klicka på knappen Redigera alla och sedan på Fortsätt för att spara ändringarna. Dubbelklicka sedan på ISO-filen för att se till att bilden monteras av systemet som en virtuell enhet.

Observera att om du inte kan hitta DiskImageMounter i rullgardinsmenyn för det program du vill använda för att öppna ISO, behöver du bara klicka på Annat i rullgardinsmenyn och välja DiskImageMounter-verktyget i / System / Library / CoreServices / mapp i OS X.

När du har öppnat ISO och ser innehållet i bildfilen kan du avmontera det genom att högerklicka på enhetsikonen på skrivbordet och välja Mata ut enhetsnamn i menyn. Alternativt kan du avmontera ISO-filen genom att vänsterklicka på enhetsikonen på skrivbordet och dra den till papperskorgsikonen i Dock, som automatiskt ersätts av utmatningsikonen. När du har flyttat enhetsikonen till utmatningsikonen släpper du filen.

Om ISO filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil iso-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Wii Game ROM File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.