Programvara : Parallels : Parallels Desktop for Mac

Parallels Desktop for Mac

Version
14
Plattform
Licens Commercial
Kategori System

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Kör flera versioner av Windows eller MacOS
  • Överför filer och kopiera och klistra in data mellan Mac och Windows-system
  • Kontrollera Windows-program som inbyggda Mac-program
  • Kompatibilitet för plug and play USB-enheter
  • Ta tillbaka och återgå till snapshots för virtuella maskiner
  • Hantera lagringsutrymme som används av VM direkt från MacOS
  • Förbättrad stillbildsskapning, VM-upphävande och prestanda för delade mappar
  • Stöd för över 60 operativsystem
  • Verktyg för säkerhetsadministration
  • 3D grafikstöd

Skärmdump av Parallels Desktop for Mac 13

Huvudfunktioner

Parallels Desktop for Mac är ett operativsystemvirtualiseringsprogram som tillåter Windows och andra operativsystem system som körs på en Intel-baserad Mac. Programmet gör det möjligt för användare att köra Windows i MacOS (OS X) och stöder överföring av filer samt kopiering och klistra in data mellan de två gränssnitten. Den stöder 3D-grafikfunktioner och USB-enheter med plug-and-play, inklusive skrivare, digitalkameror och GPS-navigationssystem.

Parallels Desktop för Mac körs som ett program inom MacOS-skrivbordsmiljön och tillåter användare att installera en version av Windows eller välj en befintlig virtuell maskin (VM) -installation. Efter installationen är macOS- och Windows-systemen sömlöst integrerade av Parallels Desktop for Mac. Du kan välja att köra programvaran i helskärmsläge för att fördjupa dig i ett VM-koherensläge för att använda Windows-program sida vid sida med macOS-program eller modalitetsläge för att köra VM som ett fönster i macOS. Parallels Desktop för Mac kan du dela filer och kopierad text mellan operativsystem med dra-och-släpp-funktionalitet. Du kan också tilldela plug-and-play-USB-enheter till ett värdoperativsystem, eller byta mellan operativsystem.

Virtualiseringsprogramvaran stöder tusentals applikationer på över 60 operativsystem, inklusive Windows 3.1, 95, 98 , NT, 2000, XP, Vista, 7, 8, 8.1 och 10. Parallels Desktop stöder också exekvering av MacOS 10.12 Sierra, 10.11 El Capitan, 10.10 Yosemite, 10,9 Mavericks och 10,8 Mountain Lion som gästoperativsystem. Andra operativsystem som stöds inkluderar SUSE, Red Hat, Debian, Fedora Core, Mandriva, FreeBSD, OS / 2, Solaris, MS-DOS och Google ChromeTM. Både 32-bitars och 64-bitars operativsystem stöds.

Programmet ger dig fullständig kontroll över dina VM, så att du kan pausa, avbryta, stänga av eller starta om operativsystemen. Du kan också ta bilder av olika tillstånd i VM, vilket gör att du kan återgå till en sparad konfiguration. Virtualiseringsprogrammet erbjuder också Parallels Toolbox med Parallels Desktop för Mac. Det ger användbar och bekväm funktionalitet för att förenkla vanliga uppgifter. Du kan arkivera filer, spela in skärmen, ta skärmdumpar, spela in ljud och konvertera video med några få klick.

Parallels Desktop för Mac är en bra lösning för hemma eller företagare som föredrar MacOS-miljön, men kan behöva fortfarande köra Windows-bara program. Det är faktiskt det mest populära valet av MacOS-användare för att köra Windows på sina Mac-maskiner. Programmet är också användbart för Mac-ägare som vill köra Linux-program eller äldre Windows-operativsystem. Om du faller i någon av dessa kategorier, bör du försöka Parallels Desktop för Mac.

Uppdaterad: 18 december 2018

▶ Primär filtillägg

.pvm – Parallels Virtual Machine

▶ Andra filtillägg används Parallels Desktop for Mac 14

Stödda filtyper
.MEM Parallels Desktop Memory Dump File
.FDD Parallels Desktop Floppy Disk Image File
.HDS Parallels Desktop Hard Disk File
.ISO Disc Image File
.PVS Parallels Desktop Configuration File
.PVC Parallels Desktop Copied Configuration File
.SAV Parallels Desktop Saved State Image File
.PVMZ Parallels Compressed Virtual Machine
.HDD Parallels Desktop Hard Disk File
Ytterligare relaterade filformat
.CMD Windows Command File
.BAT DOS Batch File
.DEV Windows Device Driver File
.INI Windows Initialization File
.SYS Windows System File
.MSSTYLES Windows XP Style
.EXE Windows Executable File
.WPX Printer Description File
.COM DOS Command File
.LNK Windows File Shortcut