Hemsida : Filtillägg : .obb Fil

.obb Fil

Filtyp Android Opaque Binary Blob File

Utvecklare Google
Kategori Data filer
Format Binary

.OBB alternativnummer

Fil som används av vissa Android-appar som säljs på Google Play-nätbutiken. innehåller ytterligare appdata som inte lagras i huvudapplikationspaketet ( .APK file), t.ex. grafik, mediefiler eller andra stora programtillgångar; använder ett krypterat format.

Mer information

Eftersom Google Play endast tillåter APK-filer att vara 50 MB eller mindre i filstorlek, måste apputvecklare använda olika filer för att lagra ytterligare apptillgångar. Utvecklare kan använda vilket format de väljer, till exempel .ZIP eller .MP4 , men de kan också använda verktyget JOBB som levereras med Android SDK för att paketera och kryptera tillgångar tillsammans i en OBB-fil. Dessa ytterligare tillgångar kan laddas upp med APK-filen med hjälp av utvecklarkonsolen för Google Play, och användare som laddar ner appen kommer att få både APK-filen och de ytterligare aktivfilerna.

OBS! Alla ytterligare tillgångar som tillhandahålls utöver APK-filen heter APK Expansion File.

Program som öppnas OBB filer

Om OBB filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil obb-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Android Opaque Binary Blob File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Det är otroligt hur komplex världen av Android-appar kan vara! Jag har alltid trott att det var så enkelt att ladda ner en app som att bara klicka på den gröna knappen "Ladda ner", men det är mycket som händer i bakgrunden. .obb-filer är bara en annan typ av fil som laddas ner samtidigt som "huvudkoden" och jag tycker att det är ett riktigt smart sätt att ladda upp och ladda ner appar med tyngre storlekar. När en applikation laddas ner finns det ingen indikation på att filen är installerad på smarttelefonen, jag försökte öppna den med Google Play Developer Console. Det fungerade på samma sätt som att packa upp en .zip-fil och gav mig möjlighet att se fler tillgångar i appen. Jag undrar om det finns fler filer som laddas ner när en app installeras på en telefon och som fungerar på samma sätt som .obb-filer.