Hemsida : Filtillägg : .oxps Fil

.oxps Fil

Filtyp OpenXPS File

Utvecklare Microsoft
Kategori Sidlayout-filer
Format Binary

.OXPS alternativnummer

En OXPS-fil är en fil som skapats i formatet Open XML Paper Specification (OpenXPS), vilket är samma format som används av .XPS files. Det liknar en .PDF fil och beskriver strukturen och innehållet i ett dokument.

Mer information

OpenXPS-formatet är detsamma som XPS-formatet, förutom att OpenXPS har standardiserats som ett öppet format av Ecma International, en standardorganisation. Extensionsen ".oxps" antogs för OpenXPS, men används ofta inte eftersom utvidgningen ".xps" traditionellt har använts för XPS-dokument.

OBS! När du skriver ut i Windows 8 och använder Microsoft XPS Document Writer-utskriftsalternativ, är standardtillägget för utdatafilen ".oxps". Det kan vara vettigt att ändra tillägget tillbaka till ".xps" om du planerar att maila filen, eftersom XPS-tillägget vanligtvis används.

Program som öppnas OXPS filer
Windows
Calibre
Microsoft XPS Viewer
Pagemark XpsViewer
Linux
Calibre
Pagemark XpsViewer
Macintosh
Microsoft Word for Mac
Calibre
Pagemark XpsViewer
NiXPS View

Om OXPS filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil oxps-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen OpenXPS File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Tack för att du förklarade det här tillägget för mig. Vad jag förstår är att OXPS-filer är en slags ryggrad i ett dokument, eller hur? Det är intressant att veta att filerna kan standardiseras för att uppfylla internationella behov och ge mer mångfald till textfiler för vanliga tillämpningar. Jag använde Microsoft Word för att öppna en .oxps-fil och det liknade en PDF; där all min layout bevarades och mitt innehåll kunde ses perfekt. Ett annat bra alternativ är File Viewer i Android, som gör det idealiskt att läsa dina dokument när du är på språng. Jag undrar vilka fördelar det finns med att använda .oxps-filer jämfört med .pdf?