Hemsida : Filtillägg : .xps Fil

.xps Fil

Filtyp XML Paper Specification File

Utvecklare Microsoft
Kategori Sidlayout-filer
Format Zip

.XPS alternativnummer

En XPS-fil är ett dokument som innehåller fast sidlayoutinformation som skrivs i XPS-sidbeskrivningsspråket. Det definierar layout, utseende och utskriftsinformation för ett dokument. XPS-filer liknar .PDF filer, men sparas i Microsofts proprietära XPS-format.

Mer information

XPS-filen öppnas i Microsoft XPS Viewer

XPS-filen kan användas för att visa, dela, spara och skydda innehållet i ditt dokument Det finns en stor mängd Windows-program som kan användas för att skapa en XPS-fil. Du kan dock bara visa, skriva och ange behörigheter för en XPS-fil via XPS Viewer. När du sparar XPS-innehållet i XPS-formatet kan du inte längre redigera XPS-filen.

XPS har utformats som en ersättning för formatet Förhöjd metafil ( .EMF ). Det liknar en .PDF -fil, men är baserat på XML istället för PostScript-språket. XPS-filer kan skapas i Windows genom att välja "Microsoft XPS Document Writer" som skrivare när du skriver ut ett dokument.

OBS! XPS-filer kan öppnas med Microsofts XPS Viewer, som ingår i Windows Vista, Windows 7, Windows 8 och Internet Explorer 6 eller senare. Det är också en del av XPS Essentials Pack, som kan hämtas från Microsoft och användas med Windows XP.

Program som öppnas XPS filer
Windows
Adobe Acrobat
Google Drive
Nuance OmniPage
KDE Okular
Dolphin
Microsoft Word
Calibre
Microsoft XPS Viewer
Pagemark XpsViewer
Nuance PDF Converter Professional
Dolphin Futures XPS Viewer
Pagemark XpsConvert
XPS Annotator
Microsoft PowerPoint
Linux
Adobe Acrobat
Google Drive
KDE Okular
Dolphin
Calibre
Pagemark XpsViewer
MuPDF
Macintosh
Adobe Acrobat
Apple Safari
Google Drive
KDE Okular
Microsoft PowerPoint for Mac
Dolphin
Calibre
Pagemark XpsViewer
NiXPS View
NiXPS Edit
Nuance Power PDF Standard for Mac
iOS
Apple Safari

Om XPS filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil xps-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen XML Paper Specification File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar. Jag kom bara förbi för att säga hur tacksam jag är för att ha läst ditt inlägg om filtillägget .xps. En vän hade redan tidigare berättat om er webbplats, men det här är verkligen en kvalitetsforskning. Alla de egenskaper som nämns har hjälpt mig att leverera ett bättre projekt. I vår designkurs fick vi i uppgift att leverera några nya designförslag med layouter som andra användare kan använda. Vi fick inte spara dem i PDF-filer. Jag hade ingen kunskap om andra liknande format. Uppgiften med XPS-filer är vad jag letade efter. Att få veta att Microsoft har ett eget proprietärt XPS-format är häftigt. Jag lärde mig också om PDF-formatets ursprung på vägen. Att peka på skillnaderna är ett stort plus. Tack för allt!