Hemsida : Filtillägg : .xps Fil

.xps Fil

Filtyp XML Paper Specification File

Utvecklare Microsoft
Kategori Sidlayout-filer
Format Zip

.XPS alternativnummer

En XPS-fil är ett dokument som innehåller fast sidlayoutinformation som skrivs i XPS-sidbeskrivningsspråket. Det definierar layout, utseende och utskriftsinformation för ett dokument. XPS-filer liknar .PDF filer, men sparas i Microsofts proprietära XPS-format.

Mer information

XPS-filen öppnas i Microsoft XPS Viewer

XPS-filen kan användas för att visa, dela, spara och skydda innehållet i ditt dokument Det finns en stor mängd Windows-program som kan användas för att skapa en XPS-fil. Du kan dock bara visa, skriva och ange behörigheter för en XPS-fil via XPS Viewer. När du sparar XPS-innehållet i XPS-formatet kan du inte längre redigera XPS-filen.

XPS har utformats som en ersättning för formatet Förhöjd metafil ( .EMF ). Det liknar en .PDF -fil, men är baserat på XML istället för PostScript-språket. XPS-filer kan skapas i Windows genom att välja "Microsoft XPS Document Writer" som skrivare när du skriver ut ett dokument.

OBS! XPS-filer kan öppnas med Microsofts XPS Viewer, som ingår i Windows Vista, Windows 7, Windows 8 och Internet Explorer 6 eller senare. Det är också en del av XPS Essentials Pack, som kan hämtas från Microsoft och användas med Windows XP.

Program som öppnas XPS filer
Windows
Adobe Acrobat
Google Drive
Nuance OmniPage
KDE Okular
Dolphin
Microsoft Word
Calibre
Microsoft XPS Viewer
Pagemark XpsViewer
Nuance PDF Converter Professional
Dolphin Futures XPS Viewer
Pagemark XpsConvert
XPS Annotator
Microsoft PowerPoint
Linux
Adobe Acrobat
Google Drive
KDE Okular
Dolphin
Calibre
Pagemark XpsViewer
MuPDF
Macintosh
Adobe Acrobat
Apple Safari
Google Drive
KDE Okular
Microsoft PowerPoint for Mac
Dolphin
Calibre
Pagemark XpsViewer
NiXPS View
NiXPS Edit
Nuance Power PDF Standard for Mac
iOS
Apple Safari

Hur man öppnar XPS-filer på Mac

Om du är intresserad av att öppna XPS-filer på en Mac kanske du vill överväga Master PDF Editor-programvaran. I själva verket är det inte precis en XPS-visare, utan en redaktör som kan konvertera flera filformat (inklusive XPS, exakt) till PDF. I sin fria version låter Master PDF Editor dig läsa dokument i XPS-format utan några begränsningar, men den använder en vattenstämpel om de skulle konverteras till PDF.

För att ladda ner programvaran, gå till dess officiella webbsida, klicka på knappen Hämta längst upp på sidan och klicka sedan på Ladda ner Master PDF Editor för macOS XX.YY eller senare på sidan som visas nedan. När nedladdningen är klar startar du den erhållna filen (t.ex. MasterPDFEditor.dmg) och drar programikonen till programmappen på din Mac med hjälp av fönstret som visas på skrivbordet.

När kopian är klar öppnar du applikationsmappen på din Mac, dubbelklickar på programikonen och klickar sedan på knappen Öppna för att övervinna macOS-begränsningarna för icke-certifierade utvecklare (du behöver bara göra detta första gången ).

När du kommer till programvarans startskärm, klicka på knappen Öppna dokument (eller använd Arkiv> Öppna-menyn i programmet) och välj XPS-filen av ditt intresse med Finder-panelen som visas på skärmen (efter att ha tillhandahållit nödvändiga behörigheter för mappåtkomst, om det behövs).

Från och med nu bör du kunna öppna .xps-filer med programvaran genom att helt enkelt dubbelklicka på dem.

Hur man öppnar XPS-filer online

Om du inte kan eller inte vill installera program på din dator kan du öppna XPS-filer online med en av de många tittarna som är avsedda för ändamålet, som enkelt kan användas via vilken kompatibel webbläsare som helst.

En av de bästa, enligt min mening, är den gratis plattformen som tillhandahålls av Fviewer. Det är en webbtjänst som låter dig bland annat visa dokument i XPS-format med ett par klick.

Fviewers användarvillkor anger uttryckligen att de uppgifter som behandlas av tjänsten inte kommer att vidarebefordras till tredje part såvida du inte ger ditt uttryckliga samtycke (eller om inte en begäran görs av de rättsliga myndigheterna), men eftersom detta är en onlinetjänst som vi eftersom användare inte kan ha direktkontroll, rekommenderar jag att jag använder det om XPS-filer som du tänker visa innehåller strikt konfidentiell information.

För att använda Fviewer XPS-visaren, besök tjänstens webbsida med din favoritwebbläsare, klicka på knappen Välj en lokal fil överst och välj det XPS-dokument som ska öppnas med hjälp av det öppnade File Explorer / Finder-fönstret. Vänta några sekunder tills dokumentet visas i webbläsaren och använd det virtuella tangentbordet i det övre högra hörnet eller musen för att navigera genom det.

Hur man öppnar XPS-fil med iPhone

En av de mest intressanta apparna för att öppna XPS-filer med iPhone och iPad är definitivt MuPDF. Det skapades med avsikt att göra konverteringar av filer av olika slag i PDF-format, men innehåller en visare som kan hantera dokument i XPS / OXPS-format på ett mycket enkelt sätt. MuPDF är tillgängligt gratis i App Store.

Efter nedladdning och installation av MuPDF (sök bara efter det i App Store, tryck på Get / Install-knappen och verifiera din identitet), öppna appen som innehåller XPS-filen du är intresserad av (t.ex. filer eller e-post), tryck på dess ikonen och sedan på delningsknappen (rutan med uppåtpilen). Slutligen knackar du på MuPDF-ikonen på skärmpanelen och väntar några sekunder tills XPS-dokumentet öppnas i appen.

Om XPS filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil xps-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen XML Paper Specification File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar. Jag kom bara förbi för att säga hur tacksam jag är för att ha läst ditt inlägg om filtillägget .xps. En vän hade redan tidigare berättat om er webbplats, men det här är verkligen en kvalitetsforskning. Alla de egenskaper som nämns har hjälpt mig att leverera ett bättre projekt. I vår designkurs fick vi i uppgift att leverera några nya designförslag med layouter som andra användare kan använda. Vi fick inte spara dem i PDF-filer. Jag hade ingen kunskap om andra liknande format. Uppgiften med XPS-filer är vad jag letade efter. Att få veta att Microsoft har ett eget proprietärt XPS-format är häftigt. Jag lärde mig också om PDF-formatets ursprung på vägen. Att peka på skillnaderna är ett stort plus. Tack för allt!