Hemsida : Filtillägg : .pdb Fil

.pdb Fil

Filtyp 1Program Database

Utvecklare N/A
Kategori Database Files
Format N/A

Vad är PDB file?

En PDB-fil är en databasfil som används av olika applikationer, inklusive Pegasus, Quicken, MS Visual Studio och Palm Pilot-programvaran. Det lagrar data i ett strukturerat format och installeras vanligen med motsvarande applikation.

Mer information

PDB-filer som används av olika program sparas vanligtvis i ett proprietärt format, vilket innebär att de bara kan öppnas av det program de installerades med. En Intuit Quicken PDB-fil erkänns inte av Microsoft Visual Studio.

Visual Studio använder PDB-filer för att lagra felsökningsinformation om ett program, inklusive symbolinformation, som är för stor för att lagras i programmet sig. Symbolinformationen består av en lista över alla symboler i en programmodul med adresser, namnet på filen och den linje som symbolen deklarerades på. Du kan använda Visual Studio för att ladda information från PDB-filen för att felsöka ett program.

Program som öppnas PDB filer
Windows
Microsoft Visual Studio

Filtyp 2Protein Data Bank File

Utvecklare N/A
Kategori Data filer
Format Text

.PDB alternativnummer 2

Datafil skapad i Protein Data Bank (PDB) format; lagrar 3D-koordinater som specificerar strukturen hos atomer inom ett protein eller annan kemisk förening; används som standardformat för att studera proteinkonstruktioner; Används också av forskningssamarbetet för strukturell bioinformatik (RCSB) för studier av biologiska makromolekyler.

Mer information

Många Protein Data Bank-filer görs tillgängliga via Worldwide Protein Data Bank (wwPDB), en organisation som arkiverar makromolekyler och distribuerar dem fritt.

OBS! PDB-filer ses ofta inom en Java-applet som använder Jmol, ett visualiseringspaket med öppen källkodsmolekyl. PDB-filer stöds också av vissa molekylärvisningswebbläsare.

Program som öppnas PDB filer
Windows
Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox
Avogadro
Agile Molecule Abalone
Agile Molecule Ascalaph
Okino Computer Graphics PolyTrans
Linux
Mozilla Firefox
Avogadro
Jmol
RasMol
Macintosh
Mozilla Firefox
Apple Safari
Avogadro
iOS
Apple Safari
WEB
Animated Physics

Filtyp 3Tanida Demo Builder File

Utvecklare Tanida
Kategori Data filer
Format N/A

.PDB alternativnummer 3

Filmprojektfil skapad och använd av Demo Builder, ett program som används för att skapa handledning, presentationer och demonstrationer för att visa hur program och system fungerar. innehåller inspelade skärmbilder, tillsammans med importerad video och bilder.

Mer information

Ett Demo Builder-filmprojekt kan exporteras till olika format beroende på hur du vill presentera din handledning. Stödda format inkluderar Flash, HTML, Windows Media Video, MPEG4 och Word Document.

Program som öppnas PDB filer

Filtyp 4Palm Desktop Database File

Utvecklare Palm
Kategori Database Files
Format Binary

.PDB alternativnummer 4

Standarddataformat som används av flera olika program på Palm-baserade PDA-enheter; kan lagra olika typer av data, t.ex. e-böcker, textbehandlingsdokument, kalkylblad, databaser, kartor och bildfiler.

Mer information

För att bestämma vilket program som skapades en PDB-fil, öppna filen i en textredigerare. Typ- och skaparkoderna ska placeras i rubriken på filen nära toppen av dokumentet.

Program som öppnas PDB filer
Windows
XnViewMP
Palm Desktop
LLUSoft PDB Explorer
DC & Co iSilo
Calibre
Cool Reader
Linux
XnViewMP
txt2pdbdoc
Calibre
Cool Reader
Android
Fictionwise eReader
Cool Reader
Macintosh
XnViewMP
Lemkesoft GraphicConverter
PorDiBle
Calibre
Cool Reader

Filtyp 5PowerDesigner Database Backup File

Utvecklare Sybase
Kategori Backup filer
Format N/A

.PDB alternativnummer 5

Backup av en PowerDesigner-databas ( .PDM ) -fil; innehåller data som sparats i databasen samt referenser till andra filer; skapad som en säkerhetskopia om huvuddatafilen behöver återställas.

Program som öppnas PDB filer
Windows
Sybase PowerDesigner

Om PDB filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil pdb-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen PowerDesigner Database Backup File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Jag håller på att lära mig allt om ekonomin och jag har börjat leta efter sätt att förvalta mitt sparande. Jag har lärt mig hur man använder Intuit Quicken. Jag läste din artikel om .pdb-filer eftersom det är det tillägget som programmet använder. Jag hade ingen aning om att Microsofts Visual Studio också kunde läsa på dem. Vad är fullpriset för Quicken-programmet? Jag blev också lite förvirrad eftersom tillägget har fem möjliga associationer. Jag hade tur att den första fungerade för mitt syfte. Jag gillar att de bara fungerar med det program som de laddades ner med. Har detta några avsikter? Eller aktivera vissa funktioner som inte är tillgängliga i det andra programmet? Hur som helst hade jag en trevlig tid att läsa den. Tack!