Hemsida : Filtillägg : .pgm Fil

.pgm Fil

Filtyp Portable Gray Map Image

Utvecklare Jef Poskanzer
Kategori Raster bildfiler
Format Text and Binary

.PGM alternativnummer

En PGM-fil är en gråskala bildfil sparad i PGM-formatet (portable gray map) och kodad med en eller två byte (8 eller 16 bitar) per pixel. Den innehåller headerinformation och ett antal nät som representerar olika nyanser av grått från svart (0) till vitt (upp till 65.536). PGM-filer lagras vanligtvis i ASCII-textformat, men har också en binär representation.

Mer information

PGM-filer innehåller en rubrik som definierar PGM-formattypen ("P2" för text eller "P5" för binärt), bildbredden och höjden och det maximala antalet nyanser. Medan binära PGM-filer kan innehålla flera bilder kan ASCII PGM-filer bara innehålla en bild.

PGM-formatet är ett av flera bildformat som definieras av Netpbm-projektet, vilket är ett open source-paket med grafikprogram. Andra format inkluderar formatet Portable Bitmap ( .PBM ) och bärbart pixmap ( .PPM ).

OBS! PGM-filer kan också kallas "bärbara greymap" -filer.

Program som öppnas PGM filer
Windows
Adobe Photoshop
GIMP
Newera Graphics Converter Pro
Corel PaintShop Pro
Inkscape
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
CADSoftTools ABViewer
Smith Micro StuffIt Deluxe
Linux
GIMP
Inkscape
Netpbm
Macintosh
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Photoshop
GIMP
Inkscape
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac

Om PGM filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil pgm-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Portable Gray Map Image, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Vad händer? Hur är det med dig? Jag läste din information om .pgm filändelsen. Efter att ha letat i flera timmar efter recensioner av vissa MPC-enheter ville jag lära mig mer om det filformat som de använder. Det är häftigt att se att tre modeller använder PGM-filer. Jag skulle ha trott att eftersom de fungerar på olika sätt hade var och en sitt eget tillägg. Att läsa att de lagrar konfigurationsinformation för knapparna verkar dock rimligt. Det skulle bara ta mer tid för dem att utveckla annan programvara. Det är trots allt samma företag som står bakom dem alla. Det är häftigt att se att alla program som kan öppna dem också är gratis. Att ha emulatorer på datorer ser ut som en bra backup. Till nästa gång.