Hemsida : Filtillägg : .plt Fil

.plt Fil

Filtyp 1HPGL Plot File

Utvecklare Hewlett-Packard
Kategori Vector Image Files
Format Text

Vad är PLT file?

Plotterfil skapad med Hewlett-Packard Graphics Language (HPGL); innehåller en serie två bokstäver, till exempel "IP", som deklarerar den ursprungliga punkten på en plot; kan innehålla valfria parametrar med koderna Används av olika ritprogram och skrivare för att skapa utskrivbara plotterdokument.

Mer information

PLT-filer kan skalas till olika storlekar utan att förlora kvalitet. De lagras i ett ASCII-textformat.

PLT-filer är desamma som .HPG files.

Program som öppnas PLT filer
Windows
IMSI TurboCAD Pro
Adobe Acrobat
CADSoftTools ABViewer
Corel Presentations
CorelDRAW
Trix DrawingCenter
Adobe FreeHand
ideaMK PLT Viewer
Linux
Adobe Acrobat
vhf interservice Cenon
Macintosh
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Acrobat
vhf interservice Cenon
Adobe FreeHand

Filtyp 2Tecplot Binary Data File

Utvecklare Tecplot
Kategori Data filer
Format Binary

.PLT alternativnummer 2

En PLT-fil är en datafil skapad av Tecplot, ett vetenskapligt visualiseringsprogram. Den innehåller utdata som skapats genom en vetenskaplig beräkning i programvaran och kan innehålla flera ramar och dataset. PLT-filer används för att göra komplexa 2D- och 3D-visualiseringar och kan göras till en statisk bild eller en animerad visualisering.

Mer information

Tecplot erbjuder också ett ASCII-textformat för datautgång. Men detta format är avskräckt för större dataset eftersom det gör mycket långsammare än det binära formatet i PLT i programvaran.

Program som öppnas PLT filer
Windows
Tecplot 360
Linux
Tecplot 360
Macintosh
Tecplot 360

Filtyp 3AutoCAD Plotter Document

Utvecklare N/A
Kategori Vector Image Files
Format N/A

.PLT alternativnummer 3

Vektorbaserad plotterfil skapad av AutoCAD-ritningssoftware; kan skrivas ut med en plotter, som skriver ut bilder med hjälp av linjer istället för prickar; baserat på .HPGL format.

Mer information

OBS! ViewCompanion Pro, Premium och Standard Edition kan öppna PLT-filen.

Program som öppnas PLT filer
Windows
Autodesk AutoCAD
CADSoftTools ABViewer
Software Companions ViewCompanion Pro
Macintosh
Autodesk AutoCAD

Om PLT filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil plt-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen AutoCAD Plotter Document, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
God eftermiddag! Webbplatsen har tidigare hjälpt mig att lösa andra frågor. Den här gången besökte jag den för att lära mig om ett annat konstigt tillägg. Din forskning om .pltl-filer var lätt att förstå. Efter att ha tittat på några videor om hur Tecplot fungerar försökte jag hitta information om filformatet. Den detaljnivå som ingår i detta program förvånade mig. Jag var säker på att det fanns något speciellt i tilläggets egenskaper. Kanske beror det på deras förmåga att innehålla flera ramar och dataset. Jag vet inte! Men att använda programmet känns verkligen gediget. Tack för informationen om andra format som programmet erbjuder. Även om det är trevligt att klargöra att det finns fler fördelar med att använda PLT-formatet. Fortsätt med det goda arbetet!