Hemsida : Filtillägg : .pptm Fil

.pptm Fil

Filtyp PowerPoint Open XML Macro-Enabled Presentation

Utvecklare Microsoft
Kategori Data filer
Format Zip

.PPTM alternativnummer

Makroaktiverad presentation skapad av Microsoft PowerPoint, ett program som används för att skapa presentationer och bildspel innehåller en samling diabilder, inklusive deras text, layout, bilder och inbäddade makron vanligen används för att lagra affärer, marknadsföring och akademiskt presentationsmaterial.

Mer information

Till skillnad från .PPTX -filer kan PPTM-filer exekvera inbäddade makron. Även om en PPTX-fil innehåller makron, kommer PowerPoint inte att tillåta användare att köra dem. De måste först sparas som en PPTM-fil, och sedan kan makronna köras.

PPTM-filer är baserade på Open XML-dokumentformatet, som introducerades i Microsoft Office 2007. De kan öppnas i PowerPoint 2007 eller senare, eller av tidigare versioner av PowerPoint med Open XML-komponenten installerad.

Program som öppnas PPTM filer
Windows
Corel Presentations
SoftMaker Office
Microsoft PowerPoint 2016
IMSI TurboPDF
Microsoft PowerPoint
Linux
SoftMaker Office
Android
MobiSystems OfficeSuite Pro
Macintosh
Microsoft PowerPoint for Mac
Microsoft Office Open XML File Format Converter
iOS
MobiSystems OfficeSuite Pro

Om PPTM filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil pptm-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen PowerPoint Open XML Macro-Enabled Presentation, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där. Jag hade ingen aning om att det går att skapa makroaktiverade presentationer med PowerPoint. Den informationen fanns i din artikel om filändelsen .pptm. Jag hade redan förväntat mig att de skulle innehålla bildrutor med respektive text eller bilder. Det är mycket logiskt att företag eller marknadsföringspresentationer använder dem på grund av deras inbäddade makron. Vad skulle programmet visa om PPTX-filen hade makron men inte först sparades som PPTM-filer? Det är ett märkligt förfarande att följa för att de ska fungera. Eftersom det finns miljontals användare som arbetar med programmet skulle jag ha förväntat mig att huvudtillägget skulle ha dem aktiverade. Det är galet hur folk nu har tänkt sig att distribuera skadlig kod via dessa. Tack för informationen och varningen!