Hemsida : Filtillägg : .ps Fil

.ps Fil

Filtyp PostScript File

Utvecklare Adobe Systems
Kategori Vector Image Files
Format Binary

.PS alternativnummer

En PS-fil är en bild som sparas på PostScript-sidbeskrivningsspråket. Det kan innehålla vektorgrafik, rastergrafik och text. PS-filer kan skrivas ut direkt av en PostScript-skrivare (dvs. innehållande en Raster Image Processor) utan att öppnas i en applikation.

Mer information

PS-filer har till stor del ersatts av andra sidlayoutfilformat, till exempel .PDF . Ändå stöds de fortfarande av många skrivare och program. Generellt kan de öppnas av något skrivarverktyg som stöder PostScript.

OBS! Du kan konvertera PS-filer till PDF-filer med Acrobat Distiller, ett program som ingår i Adobe Acrobat.

Program som öppnas PS filer
Windows
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Google Drive
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
CorelDRAW
Squared 5 MPEG Streamclip
GPL Ghostscript
Scribus
Linux
Adobe Acrobat
Google Drive
vhf interservice Cenon
Evince
Scribus
GSView
Macintosh
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Google Drive
Adobe Illustrator
vhf interservice Cenon
Adobe Photoshop Elements 2019
Squared 5 MPEG Streamclip
Scribus
iOS
Pentaloop PlayerXtreme Media Player

Om PS filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ps-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen PostScript File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Hur mår du? Eftersom jag är trött på att alltid använda samma vektorgrafikprogram som Illustrator eller Photoshop ville jag söka efter ett alternativ. Ditt inlägg om .ps-filtillägget var inte speciellt dedikerat till detta. Det gjorde dock avsnittet om listor. Det var ändå roligt att läsa om hur PS-filer kan skrivas ut av en PostScript-skrivare. Några av de format som jag har arbetat med har inte det alternativet, så jag ger dig beröm för detta lol. Tack för att du påpekade att de har ersatts av PDF-formatet. Med det sagt, finns det någon anledning att fortfarande använda formatet? Om det inte finns så mycket stöd ser jag ingen anledning att arbeta med dem. För att avsluta detta ska jag prova några av programmen på din lista. Bra forskning!