Hemsida : Filtillägg : .sql Fil

.sql Fil

Filtyp Structured Query Language Data File

Utvecklare N/A
Kategori Database Files
Format Text

.SQL alternativnummer

En SQL-fil är en fil som skrivs i SQL (Structured Query Language). Den innehåller SQL-kod som används för att ändra innehållet i en relationsdatabas. SQL-filer kan också innehålla uttalanden för att skapa eller ändra databasstrukturer, infogningar, uppdateringar, raderingar och andra SQL-operationer.

Mer information

SQL-filer kan läsas av något SQL-kompatibelt databasprogram, inklusive FileMaker, Microsoft Access och MySQL. De kan redigeras med någon textredigerare.

Program som öppnas SQL filer
Windows
gVim
Richardson EditRocket
Microsoft Visual Studio
MySQL
IDM UltraEdit
Altova DatabaseSpy
Devart dbForge Studio for MySQL
Linux
Richardson EditRocket
Vim
MySQL
IDM UltraEdit
Richardson RazorSQL
Macintosh
MacroMates TextMate
MacVim
Richardson EditRocket
Apple TextEdit
Bare Bones BBEdit
MySQL
IDM UltraEdit
MalcolmHardie Solutions SQLEditor

Om SQL filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil sql-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Structured Query Language Data File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Tack för förklaringen om .sql-filtillägget. Det fanns några webbplatser som hade lite information om det men det var inte så tydligt för mig. Alla uppgifter du presenterade hjälpte mig mycket. Den del som fortsatte att förvirra mig är att språket används för att ändra informationen i en databas. Structured Query Language är något nytt för mig så om det är något viktigt att lära sig är mer på deras filer. Jag hade ingen aning om att de innehöll uttalanden som dikterar strukturen eller uppdateringar av hela databasen. En av de fakta som var rolig att läsa är hur de först utvecklades på 1970-talet. Att ha ett tillägg som fungerar i mer än 40 år verkar galet. Tack!