Hemsida : Filtillägg : .swf Fil

.swf Fil

Filtyp Shockwave Flash Movie

Utvecklare Adobe Systems
Kategori Video Files
Format Binary

.SWF alternativnummer

En SWF-fil är en animering skapad med Adobe Flash som kan spelas upp med Flash Player eller med en webbläsare som har Flash-plugin installerat. Filtypen kan innehålla text-, vektor- och rastergrafik och interaktivt innehåll som skrivs i ActionScript.

Mer information

SWF-filer brukar användas för att ge animerad grafik, video och ljud till webben. De är också ett populärt sätt att leverera webbläsarspel. Eftersom SWF-filer innehåller kompilerad ActionScript och komprimerat media, är de inte avsedda att redigeras. För att modifiera en Flash-animering rekommenderas det att redigera den ursprungliga .FLA filen istället. SWF, (uttalad "Swiff"), var ursprungligen en akronym för "Shockwave Flash", eftersom SWF-formatet var utformat för Shockwave Player. Men eftersom SWF-filer blev ett vanligt sätt att publicera Flash-innehåll på webben, har akronymmet ändrats för att även betyda Small Web Format.

OBS! Flash utvecklades ursprungligen av Macromedia, som förvärvades av Adobe Systems 2005. Därför heter Macromedia Flash nu Adobe Flash.

Program som öppnas SWF filer
Windows
Adobe Acrobat
Adobe Dreamweaver
Adobe Illustrator
ACD Systems ACDSee
Nullsoft Winamp
JRiver Media Center
CorelDRAW
Media Player Classic
Adobe Flash Player
Adobe Flash
Eltima SWF & FLV Player
Eltima Flash Decompiler Trillix
Xilisoft Video Converter Ultimate
GlobFX Swiff Player
MAGIX Sound Forge Pro
Linux
Adobe Acrobat
Adobe Flash Player
DCOMSOFT SWF Protector
yWorks yEd Graph Editor
Android
BIT LABS SWF Player
Macintosh
Adobe Acrobat
Adobe Dreamweaver
Eltima Elmedia Player
Adobe Illustrator
Nullsoft Winamp
JRiver Media Center
Adobe Flash Player
Adobe Flash
Xilisoft Video Converter Ultimate
Eltima Flash Optimizer
Echo One iSwiff
Adobe InDesign
Aiseesoft Video Converter Ultimate for Mac
Adobe Fireworks
yWorks yEd Graph Editor

Om SWF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil swf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Shockwave Flash Movie, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Tack för att du påpekar hur filtillägget s.wf fungerar. Det är första gången jag läser om animationer som sparas i grafik. Är det något som liknar en GIF-fil? En av de andra sakerna som är intressanta är hur den kan ha interaktivt innehåll skrivet i Action Script. Det tråkiga är att de lades ned i december förra året. Det är otroligt att alltid lära sig hur webbplatser fungerade förr, främst mellan 2000- och 2010-talen. Alla fakta som du visar i samband med dess bakgrundshistoria är fantastiska. Tack för det hårda arbete som lagts ner på det. En av fördelarna jag kunde märka är att de fungerar både på Mac- och Windows-enheter. Är de betalda för Apple bättre. Tack så mycket!