Hemsida : Filtillägg : .swf Fil

.swf Fil

Filtyp Shockwave Flash Movie

Utvecklare Adobe Systems
Kategori Video Files
Format Binary

.SWF alternativnummer

En SWF-fil är en animering skapad med Adobe Flash som kan spelas upp med Flash Player eller med en webbläsare som har Flash-plugin installerat. Filtypen kan innehålla text-, vektor- och rastergrafik och interaktivt innehåll som skrivs i ActionScript.

Mer information

SWF-filer brukar användas för att ge animerad grafik, video och ljud till webben. De är också ett populärt sätt att leverera webbläsarspel. Eftersom SWF-filer innehåller kompilerad ActionScript och komprimerat media, är de inte avsedda att redigeras. För att modifiera en Flash-animering rekommenderas det att redigera den ursprungliga .FLA-filen istället. SWF, (uttalad "Swiff"), var ursprungligen en akronym för "Shockwave Flash", eftersom SWF-formatet var utformat för Shockwave Player. Men eftersom SWF-filer blev ett vanligt sätt att publicera Flash-innehåll på webben, har akronymmet ändrats för att även betyda Small Web Format.

OBS! Flash utvecklades ursprungligen av Macromedia, som förvärvades av Adobe Systems 2005. Därför heter Macromedia Flash nu Adobe Flash.

Program som öppnas SWF filer
Windows
Adobe Acrobat
Adobe Dreamweaver
Adobe Illustrator
ACD Systems ACDSee
Nullsoft Winamp
JRiver Media Center
CorelDRAW
Media Player Classic
Adobe Flash Player
Adobe Flash
Eltima SWF & FLV Player
Eltima Flash Decompiler Trillix
Xilisoft Video Converter Ultimate
GlobFX Swiff Player
MAGIX Sound Forge Pro
Linux
Adobe Acrobat
Adobe Flash Player
DCOMSOFT SWF Protector
yWorks yEd Graph Editor
Android
BIT LABS SWF Player
Macintosh
Adobe Acrobat
Adobe Dreamweaver
Eltima Elmedia Player
Adobe Illustrator
Nullsoft Winamp
JRiver Media Center
Adobe Flash Player
Adobe Flash
Xilisoft Video Converter Ultimate
Eltima Flash Optimizer
Echo One iSwiff
Adobe InDesign
Aiseesoft Video Converter Ultimate for Mac
Adobe Fireworks
yWorks yEd Graph Editor

Öppna SWF-filer i webbläsaren

För att visa filer i SWF-format, använd bara en webbläsare med Flash Player-stöd, och lika viktigt måste du kontrollera programinställningarna så att detta inte hindrar plugin från att köras. Här är i detalj alla steg du behöver ta baserat på den webbläsare du använder.

Chrome (Windows / Mac / Linux)

Google Chrome har en version av Flash Player inkluderad "som standard". Det betyder att du inte behöver installera några externa plugins för att öppna SWF-filer i Chrome. Du måste helt enkelt ange programvarans inställningar och se till att det är tillåtet att köra Flash Player. För att göra detta, klicka på knappen (...) längst upp till höger och välj Inställningar i menyn som visas. På skärmen som öppnas klickar du på objektet Visa avancerade inställningar längst ner, klickar på knappen Innehållsinställningar, letar upp Flash-objektet och markerar rutan bredvid Fråga innan du tillåter webbplatser att köra Flash.

Genom att göra detta har du ställt in Chrome för att Flash Player ska kunna köras, men endast på begäran, dvs bara med ditt uttryckliga samtycke. Anslut nu till sidan som innehåller Flash-innehållet du vill spela, klicka på rutan med pusselikonen i mitten och svara på varningen som visas på skärmen. Detta bör göra det möjligt för dig att visa SWF-filer som ingår i webbsidorna.

Om du vill spela lokala SWF-filer, dvs. laddas direkt från din dator, måste du gå tillbaka till Chrome-inställningarna och aktivera Flash Player att köra för alla webbplatser (genom att markera rutan Tillåt webbplatser att köra Flash), annars kommer webbläsaren försök ladda ner filerna istället för att spela upp dem. När du är klar drar du SWF-filen du vill spela in i Chrome-fönstret och webbläsaren ska låta dig visa den.

Observera att när du har kört SWF-filerna som du är intresserad av, aktiverar du Flash Player's selektiva körning igen (Fråga innan du tillåter webbplatser att köra Flash) för att förhindra att plugin-programmet startar automatiskt på alla webbplatser (vilket så småningom kommer att "äta upp" din bärbara dators batteri och utsätta dig för onödiga säkerhetsrisker).

Microsoft Edge (Windows)

Om du använder webbläsaren Microsoft Edge (navigationsprogrammet som introducerades i Windows 10 som ersatte Internet Explorer) kan du räkna med att en version av Flash Player ingår "som standard" i programvaran och därför behöver du inte tillgripa installationen av extern plugins. Det enda du måste göra är att se till att plugin-programmet inte blockeras.

Starta Edge, klicka på knappen (...) i det övre högra hörnet och välj Inställningar i menyn som öppnas. Klicka sedan på knappen Visa avancerade inställningar, ställ in Använd Adobe Flash Player till Enabled och du är klar.

Vid den här tiden bör du kunna se SWF-filerna genom att helt enkelt länka till sidan där de finns. När det gäller lokala SWF-filer kan du visa dem i Edge genom att helt enkelt klistra in hela sökvägen i webbläsarens adressfält. Om du inte vet hur du får hela sökvägen till en fil, högerklicka på dess ikon och välj Kopiera som sökväg från menyn som dyker upp. När du är klar klistrar du in filvägen i Edge: s adressfält, tar bort offerten från början och slutet av den och trycker på Enter.

Om SWF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil swf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Shockwave Flash Movie, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Tack för att du påpekar hur filtillägget s.wf fungerar. Det är första gången jag läser om animationer som sparas i grafik. Är det något som liknar en GIF-fil? En av de andra sakerna som är intressanta är hur den kan ha interaktivt innehåll skrivet i Action Script. Det tråkiga är att de lades ned i december förra året. Det är otroligt att alltid lära sig hur webbplatser fungerade förr, främst mellan 2000- och 2010-talen. Alla fakta som du visar i samband med dess bakgrundshistoria är fantastiska. Tack för det hårda arbete som lagts ner på det. En av fördelarna jag kunde märka är att de fungerar både på Mac- och Windows-enheter. Är de betalda för Apple bättre. Tack så mycket!