Hemsida : Filtillägg : .wncry Fil

.wncry Fil

Filtyp Wana Decrypt0r 2.0 Encrypted File

Utvecklare N/A
Kategori Kodade filer
Format N/A

.WNCRY alternativnummer

En WNCRY-fil är en fil krypterad av Wana Decrypt0r 2.0, en ransomware-infektion som används av cyberkriminella. Den innehåller en användares fil, t.ex. en .BAT , .BMP , .WAV eller .XLSX fil, krypterad med RSA-algoritmen och AES-128-cifrar. WNCRY-filer blev vanliga 2017.

Mer information

Wana Decrypt0r 2.0 är en nyare version av WannaCry (WCry) skadlig kod och är mycket farlig. Syftet med viruset är att ta dina filer i gisslan och tvinga dig att betala förövaren (genom bitcoin) för att låsa upp dina filer. Viruset kan spridas via falska uppdateringar eller torrentwebbplatser, men sprids främst via e-postmeddelanden som är utformade för att koaxera offret för att öppna en skadlig email-bilaga. När viruset påverkar din dator börjar det kryptera dina filer, byta namn på dem och kryptera dem. Den lägger till WNCRY-tillägget till filtillägget. Till exempel blir din example.docx-fil example.docx.wncry. Viruset genererar sedan en .TXT lösennote som informerar dig om övertagandet och vad du behöver göra för att återställa dina filer.

Det finns inget program för närvarande för att effektivt återställa dina filer. Om du säkerhetskopierar dina filer kan du utföra en fullständig systemåterställning.

Program som öppnas WNCRY filer
Windows
System Restore

Om WNCRY filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil wncry-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Wana Decrypt0r 2.0 Encrypted File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.