Hemsida : Filtillägg : .xlsx Fil

.xlsx Fil

Filtyp Microsoft Excel Open XML Spreadsheet

Utvecklare Microsoft
Kategori Kalkylarkfiler
Format Zip

.XLSX alternativnummer

En XLSX-fil är ett Excel-kalkylblad som skapats av Microsoft Excel eller ett annat kalkylprogram, som OpenOffice Calc eller Apple Numbers. Den lagrar data i kalkylblad, som innehåller celler som är placerade i ett rutnät av rader och kolumner, och kan också innehålla diagram, matematiska funktioner, stilar och formatering. XLSX-filer brukar användas för att lagra finansiella data och skapa enkla eller komplexa matematiska modeller.

Mer information

XLSX-filer skapas med hjälp av Open XML-standarden, som introducerades i Microsoft Office 2007. De lagras som ett komprimerat zip-arkiv, som innehåller en samling enskilda filer. Arkivet innehåller filen [Content_Types].xml, som beskriver kalkylbladet och en XML-fil för varje arbetsblad i kalkylbladet.

Varje cell i ett XLSX-kalkylblad kan formateras individuellt. Exempelvis kan celler ha ett nummer-, text-, valuta- eller annat format, samt färg, gränssnitt, anpassat typsnitt och storlek. Celler kan referera till andra celler för att beräkna värden och göra kalkylationer.

OBS: XLSX-filer kan visas och öppnas i Excel 2007 eller senare. De är också bakåtkompatibla med tidigare versioner av Excel via Open XML-komponentsupport.

Allmänning XLSX filnamn

Arbetsbok1.xlsx - Standardfilnamnet Microsoft Excel ger nya arbetsböcker som börjar med Excel 2007.

Program som öppnas XLSX filer
Windows
Kingsoft WPS Office
Google Drive
Nuance OmniPage
LibreOffice
ACD Systems Canvas
FileMaker Pro
Microsoft Works
SoftMaker Office
Golden Software Voxler
Gnumeric
Microsoft Excel
Adobe InDesign
Microsoft Access
Corel Quattro Pro
Wolfram Research Mathematica
Linux
Google Drive
LibreOffice
SoftMaker Office
Gnumeric
Wolfram Research Mathematica
OxygenOffice Professional
Calligra Suite
Android
Kingsoft WPS Office for Android
Google Drive for Android
SoftMaker Office PlanMaker Mobile
MobiSystems OfficeSuite Pro
Microsoft Excel for Android
Infraware Polaris Office for Android
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
Google Drive
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
FileMaker Pro
Microsoft Excel for Mac
Adobe InDesign
Wolfram Research Mathematica
Nuance OmniPage Pro X
CS Odessa ConceptDraw MINDMAP
Apple Numbers
Calligra Suite
iOS
Google Drive for iOS
Microsoft Excel for iOS
MobiSystems OfficeSuite Pro
Infraware Polaris Office for iOS
Good.iWare GoodReader for iOS
WEB
Intuit QuickBooks Canada

LibreOffice (Windows / Mac / Linux)

Om du inte har någon version av Microsoft Office på din dator och inte vet hur du öppnar XLSX, försök att installera LibreOffice som är en kostnadsfri (liksom öppen källkod) produktivitetssuite som är kompatibel med Windows, macOS och Linux. Det är kompatibelt med alla större Microsoft Office-filformat, inklusive Excel, men med mer detaljerade dokument kan det innebära vissa formateringsproblem.

För att ladda ner LibreOffice på din dator, gå till dess officiella webbplats och klicka på knappen Ladda ner xx-version.

När nedladdningen är klar, om du använder en Windows-dator, öppnar du LibreOffice-installationspaketet (t.ex. LibreOffice_xx_Win_x86.msi) och klickar på Nästa-knappen två gånger i rad och sedan på Installera, Ja och Slutför för att slutföra programmets installationsprocess.

Om du använder en Mac måste du för att installera LibreOffice öppna dmg-paketet som innehåller sviten och du måste dra dess ikon till applikationsmappen i macOS. Sedan måste du öppna LibreOffice genom att högerklicka på dess ikon och välja Öppna i menyn som visas (detta krävs endast vid första start för att kringgå macOS-begränsningarna på appar från utvecklare som inte är certifierade av Apple) och du måste stänga program genom att trycka på cmd + q på ditt Mac-tangentbord.

Öppna XLSX-filer online

Behöver du öppna och / eller redigera en fil i XLSX-format på en dator utan Office? Det finns onlinetjänster som låter dig öppna, redigera och skapa kalkylark direkt från din webbläsare.

Excel online

Microsoft har gjort tillgängliga onlinevarianter av applikationerna som ingår i Office-paketet, som kan användas helt gratis utan att installera program på din dator. Logga bara in med ditt Microsoft-konto så är du klar.

Logga in på ditt Microsoft-konto genom att klicka på lämplig knapp och klicka på alternativet Ladda upp en arbetsbok i det övre högra hörnet för att välja XLSX-filen som du vill visa och / eller redigera i din webbläsare.

När uppladdningen är klar klickar du på knappen Redigera i webbläsaren så kommer du att kunna se och / eller redigera din valda XLSX-fil och förlita sig på många av de funktioner som finns i Excel för Windows eller macOS och har möjlighet att ladda ner det slutliga resultatet. offline (eller lämna den lagrad online på din personliga OneDrive). För att ladda ner dokumentet offline behöver du bara klicka på Arkiv-knappen längst upp till vänster och välja Ladda ner som och ladda ner en kopia från menyn som öppnas.

Om XLSX filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil xlsx-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Microsoft Excel Open XML Spreadsheet, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej, min vän. Din förklaring av filtillägget .xlsx hjälpte mig mycket. Jag är van vid Google Drive-programmet Sheets. Att ha möjlighet att arbeta samtidigt med andra användare är en stor fördel. Jag har dock hört att Microsoft Excel-programmet erbjuder andra genvägar och formler som kan hjälpa mig. Jag är en mycket nyfiken person så jag ville lära mig mer om egenskaperna hos dess format. Det är häftigt att XLSX-filer också används av Calc och Apple Numbers. Jag skulle ha gissat att Apple skapade sitt eget tillägg. En av de andra sakerna som jag gillade är hur utvecklade de blir. Efter att ha ersatt XLS-filer ser det ut som om Open XML-formatet medförde många fler fördelar. Tack så mycket för informationen!