Hemsida : Filtillägg : .bmp Fil

.bmp Fil

Filtyp Bitmap Image File

Utvecklare N/A
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.BMP alternativnummer

En BMP-fil är en okomprimerad rasterbild bestående av ett rektangulärt rutnät av pixlar. Den innehåller en filhuvud (bitmappsidentifierare, filstorlek, bredd, höjd, färgalternativ och bitmapdata startpunkt) och bitmapppixlar, alla med en annan färg.

Mer information
___ kategorier_namn28 ___ Ljudfiler ______ categories_text28 ___

Kategorin Ljudfiler innehåller komprimerade och okomprimerade ljudformat, som innehåller vågformdata som kan spelas med ljuduppspelningsprogram. Denna kategori innehåller även MIDI-filer, musikaliska poäng och ljudprojektfiler, som vanligen inte innehåller ljuddata.

______ categories_name34 ___ Raster bildfiler ______ categories_text34 ___

Rastergrafik är den vanligaste typen av bildfiler. De består av ett galler av pixlar där varje pixel representerar en enskild färg i bilden. Både webbgrafik och digitala foton lagras som rastergrafik. Medan vissa rasterbildformat är okomprimerade använder de flesta någon bildkomprimering.

______ kategorier_namn37 ___ Videofiler ______ categories_text37 ___

Kategorin Videofiler innehåller ett brett utbud av videoformat, som använder olika codecs för att koda och komprimera videodata. Denna kategori innehåller även videoprojektfiler och videofilningsfiler, som kanske inte innehåller videodata.

______ kategorier_namn46 ___ GIS-filer ______ categories_text46 ___

GIS-kategorin (Geographic Information Systems) innehåller filer relaterade till GPS-enheter och kartläggningsprogram. Dessa filer kan innehålla kartor, sparade rutter och waypoints. Många GIS-filer sparas i öppna format, som kan överföras mellan GPS-enheter och datorsystem.

______ kategorier_namn47 ___ Databasfiler ______ categories_text47 ___

Databasfiler lagrar data i strukturerat format, organiserade i tabeller och fält. Individuella poster i en databas kallas poster. Databaser används vanligtvis för att lagra data refererade av dynamiska webbplatser.

______ kategorier_namn54 ___ Font-filer ______ categories_text54 ___

Fontfiler innehåller ett eller flera teckensnitt som kan nås av operativsystemet och applikationerna. De flesta moderna typsnitt är lagrade i antingen OpenType eller TrueType-format, som kan användas av både Macintosh och Windows-datorer.

______ kategorier_namn48 ___ Exekverbara filer ______ categories_text48 ___

Executable filer innehåller kod som körs när filen öppnas. Windows-program, Mac OS X-program, skript och makron anses alla som körbara filer. Eftersom dessa filtyper kör kod när de öppnas, bör okända körbara filer, som de som tas emot som e-postbilagor, inte öppnas.

______ kategorier_namn40 ___ 3D-bildfiler ______ categories_text40 ___

3D-bildfiler inkluderar tredimensionella modeller, 3D-animationer och 3D-projektfiler. 3D-modeller består vanligtvis av polygoner och verticies och som skapar modellens form. De kan också innehålla texturer samt belysning och skuggning.

______ kategorier_namn51 ___ Vector bildfiler ______ categories_text51 ___

Vektorgrafik består av vägar, snarare än enskilda bildpunkter. Dessa banor kan användas för att representera linjer och former inom bilden. De flesta vektorbildsformat kan också innehålla färger, gradienter och bildeffekter. Eftersom vektorgrafik lagrar bilddata som banor kan de förstoras utan att förlora kvalitet, vilket gör dem till ett bra val för logotyper och andra typer av ritningar.

______ extension_description14297 ___

En BMP-fil är en okomprimerad rasterbild bestående av ett rektangulärt rutnät av pixlar. Den innehåller en filhuvud (bitmappsidentifierare, filstorlek, bredd, höjd, färgalternativ och bitmapdata startpunkt) och bitmapppixlar, alla med en annan färg.

___BMP-fil öppnas i Microsoft Windows Photos 10

BMP-filer kan innehålla olika nivåer av färgdjup per pixel, beroende på antalet bitar per pixel som anges i filhuvudet. De kan också lagras med hjälp av ett gråskala färgschema.

Du kan öppna BMP-filer med program som medföljer Windows och MacOS. I Windows kan du öppna BMP-filer i Microsoft Windows Photos. I macOS kan du se BMP-filer med Apple Preview eller Apple Photos.

Ett stort antal bild- och grafikprogram kan också användas för att öppna BMP-filer, inklusive Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, CorelDRAW och ACD Systems Canvas. Många av dessa program kan också användas för att skapa BMP-filer.

______ extension_common14297 ___ ______ product_main_features8073 ___
 • Stöd för populära bildformat, som JPEG, BMP och PNG
 • Enkelt bildorganisationsgränssnitt
 • Fotoredigeringsverktyg
 • OneDrive-lagringsutrymme för automatisk uppladdning och mobilåtkomst
______ product_text8073 ___

Skärmdump av Microsoft Windows Photos 10

Huvudfunktioner

Microsoft Windows Photos (även känd som Microsoft Photos) är en fotorrangör som låter dig att ta, redigera och dela foton. Det ingår i Windows-operativsystemet.

Med Windows Photos kan du använda din inbyggda kamera eller anslutna webbkamera för att ta foton och panorama genom kamerans app. Du kan också importera foton från kameror, telefoner, USB-flashenheter, etc. Du kan se dina bilder på olika sätt, oavsett om du vill titta på dem i appar eller på låsskärmen. När du tagit eller importerar dina foton, ger Windows Photos dig verktyg för att redigera dem. Du kan justera fotoets färg och belysning, beskära och rotera fotot, röra på eventuella fläckar och tillämpa olika effekter.

När du är nöjd med dina foton (eller åtminstone något innehåll) kan du lagra dina foton i OneDrive (tidigare SkyDrive). Detta lagringsutrymme möjliggör enkel delning och åtkomst från nästan var som helst du går. Du kan också automatiskt ladda upp foton och videoklipp från din kamera eller telefon till OneDrive. Med Windows Photos kan du också dela dina foton direkt från appen. Du kan dela dina foton genom att skicka dem online, maila dem till vänner och familj eller skriva ut dem. Appen låter dig använda appar från Windows Store för att skicka till sociala nätverk och webbplatser för bilddelning, till exempel Facebook och Flickr.

Även om Microsoft Windows Photos inte erbjuder avancerade funktioner som vissa andra fotorrangörer, det är mycket användbart för den grundläggande Windows-användaren. Det erbjuder ett enkelt bildorganiseringsgränssnitt, användbara redigeringsverktyg och bekvämt lagringsutrymme. Lagringsutrymmet är särskilt användbart om du använder flera enheter som kör Windows, till exempel en dator, telefon och surfplatta. Om du är en Windows-användare som vill ha en enkel men användbar fotorrangör, bör du prova Microsoft Windows Photos.

Uppdaterad: 30 mars 2018

______ product_main_features7614 ___
 • Flexibel och anpassningsbar arbetsmiljö
 • Nondestructive, lagerbaserad redigering
 • Professionell färgkorrigering och tonkontroll
 • Avancerad video, 3D-modell och redigeringsverktyg
 • Automatiserar produktion genom händelsebaserade eller batchskript
 • Symmetri läge för att applicera perfekt symmetriska penselsträckor
 • Förhandsgranskningar för direkt blandningsläge
 • Snabbare och mer strömlinjeformad "Exportera som" -meny
 • Stödjer gratis och kommersiella plugins
______ product_text7614 ___

Skärmdump av Adobe Photoshop CC 2019

Huvudfunktioner

Adobe Photoshop är ett industristandard bildredigeringsprogram som används för att redigera grafik och digitala foton. Det är främst en pixelbaserad rastergrafikredigerare, men stöder också grundläggande vektorbaserad redigering. Programmet innehåller standardteckning och urvalsverktyg och har flera unika egenskaper som gör att den stod ut bland andra bildredigerare.

Photoshop kan importera och exportera ett brett utbud av bildformat, men det sparar bilder i Photoshop-dokumentet ( %li_nk% ) format som standard. PSD-formatet stöder lager, vilka är isolerade grupperingar av grafik som kan redigeras oberoende. Lager kan vara synliga eller dolda och kan också ha en anpassad opacitet. Du kan också skapa justeringslager, som tillämpar icke-destruktiva anpassningar till ett eller flera lager åt gången.

Om du just börjar använda Photoshop kan programmet se skrämmande ut med sin stora mängd verktyg men hemmet skärmen möjliggör snabb och enkel åtkomst till handledning och mallar för att hjälpa dig att komma igång. När du blir mer bekant med användargränssnittet och anpassar det till din arbetsstil, sparar Photoshop dina preferenser för att hålla layouten bekant.

Några av Photoshops mer avancerade och unika egenskaper inkluderar Patch-verktyget, som automatiskt tar bort fläckar och verktyget Content-Beware, som tar bort oönskade objekt och matchar bakgrunden med omgivningen. Om du vill justera färgerna på en bild kan du använda kontrollerna Nivåer, Kurvor eller Färgbalans för att manuellt justera dem. Om du vill ha ett snabbare sätt att utföra färgkorrigering, förbättrar funktionerna Auto Color och Auto Levels automatiskt bilder med ett enda klick. Medan Photoshop innehåller många kraftfulla inbyggda funktioner, kan du lägga till ännu fler funktioner i programmet genom att installera plugin-program.

Photoshop är en bildredigerare bland professionella, inklusive fotografer, grafiska designers och webben utvecklare. Dess intuitiva gränssnitt och ett brett utbud av funktioner gör Adobe Photoshop till det bästa bildredigeringsprogrammet.

Uppdaterad: 18 december 2018

______ product_main_features7726 ___
 • Redigerar vektor och rastergrafik
 • Stödjer över 100 olika filformat
 • Innehåller avancerade tekniska ritverktyg
 • Symbolbibliotek med tusentals tekniska symboler
 • SpriteLayers och SpriteEffects teknik för bildförbättring
 • Avancerade medicinska och geologiska avbildningsegenskaper
______ product_text7726 ___

Canvas är ett ritprogram som är utformat för att skapa och redigera tekniska illustrationer och specialiserade visualiseringar. Det används främst för att redigera vektorbaserade bilder, men även stöd för rasterbilder.

Användargränssnittet kan visas som en verklig ritningsduk för redigering av ritningar. Den innehåller många olika verktygspaletter som kan visas och ordnas för att anpassa arbetsytan. En kanfasnätfunktion hjälper till att justera och jämnt fördela vektorgrafik för precision. Programmet stöder över 100 inmatningsfilformat, t.ex. AutoCAD ( %li_nk% och %li_nk% ), Photoshop ( %li_nk% och %li_nk% ), Illustrator ( %li_nk% ), Portable Document Format ( %li_nk% ), CorelDRAW ( %li_nk% ), PowerPoint ( %li_nk% ), DICOM ( %li_nk% ), RAW-bilder och andra rasterbildfiler, till exempel %li_nk% , %li_nk% och %li_nk% files. Teckningar kan sparas i Canvas-proprietär format ( %li_nk% ) eller kan exporteras till en av flera olika filtyper.

Canvas används för en mängd olika tekniska ritningar och kan användas för att skapa specialiserade visualiseringar. Till exempel för medicinska och geologiska tillämpningar kan programmet registrera numeriska data från medicinska forskningsbilder och tillhandahålla bildhanteringsverktyg för att visa data inom visningsmiljön. Dess proprietära CGM (Computer Graphic Metafile) -motor överensstämmer med både standarderna för luftfartstransportmyndighet (ATA) och Petroleum Industry Protocol (PIP). Programmets stöd till vetenskaplig visualisering gör det också till ett användbart verktyg för geologiska och medicinska forskare. Canvas innehåller en palett av Seismic Traces, som hjälper dig att studera seismiska datavisualiseringar. Applikationen innehåller också verktyg för att förbättra bilder och visualisera vetenskapliga dataformat.

För tekniska illustrationer är Canvas ett imponerande ritningsprogram. Canvas-support av ett brett utbud av branschfilformat, liksom dess professionella redigeringsverktyg gör det till ett värdefullt verktyg. För det resultat du kommer att få från ansökan är priset värt det.

Uppdaterad: 21 november 2018

______ product_main_features9438 ___
 • Ladda upp filer från din Android-enhet till din enhet
 • Visa dokument, videoklipp och foton i din enhet
 • Dela filer och mappar med andra användare
______ product_text9438 ___

Google Drive är en Android-app som låter dig ladda upp och komma åt dina filer i din enhet. Du kan bara installera appen med ett Google+ konto.

Appen låter dig ladda upp dokument, videor och bilder från din Android-enhet till din Drive. När du är uppladdad kan du söka efter filer med namn och innehåll. Du kan visa stödda dokument, videoklipp och foton i olika format, till exempel Microsoft Office XML, MP4, JPEG, BMP och TIFF. Appen låter dig också dela filer och mappar med andra och anpassa visningsfunktionerna i filerna och mapparna så att alla med en länk kan visa, redigera eller kommentera.

Med Google Drive kan du hantera din molnlagring från din Android-enhet. Du kan ladda upp filer från enheten, visa filer som redan finns i ditt molnutrymme och dela filer och mappar med andra. Google Drive är ett solidt komplementärt verktyg för Android-användare med ett Google+-konto.

Uppdaterad: 4 augusti 2015

______ product_main_features7718 ___
 • Essentials och kompletta arbetsytor för nybörjare och avancerade användare
 • Digital fotoredigering med stöd för digitala digitalkameraformat
 • Hantera visning för bildorganisation och hantering
 • Justera vyn för snabb och effektiv fotoredigering
 • Batchalternativ för bildredigering
 • Funktionen Magic Fill som fyller i raderat område för att se ut som omgivning
 • Avancerad objektutvinning och lagbaserad redigering
 • Stöd för många äldre bildfilformat
______ product_text7718 ___

Skärmdump av Corel PaintShop Pro 2018

Huvudfunktioner

Corel PaintShop Pro (PSP), tidigare PaintShop Photo Pro, är ett program som används för redigera bilder och digitala foton. Den innehåller en ritningsduk med avancerade redigeringsfunktioner för intelligent beskärning, lagerbaserad redigering, satsvis bildbehandling, HD-videogenerering och webbpublicering. PaintShop Pro innehåller även digitala fotohanteringsfunktioner och kan säkerhetskopiera bilder till CD-skivor eller DVD-skivor.

PaintShop Pro låter dig importera bilder och RAW-digitala foton eller skapa bilder från början. Programmet stöder ett stort antal RAW digitalkamerabildformat som SRF och inbyggda filer från andra grafikredigeringsprogram som Adobe Photoshop och Illustrator. Flera inbyggda effekter gör att du snabbt kan ändra färg, ton, ljusstyrka och kontrast i digitala foton. När bilderna har importerats och redigerats kan de bibehållas med Hantera-visning, som lagrar metadata, t.ex. anpassade taggar, användarbedömning och annan information för varje bild. Hantera-vyn kan du visa bildminnebilder och sortera och filtrera bilder med hjälp av sökord eller andra parametrar, till exempel datum för skapande och filformat.

Programmet har en Essentials-arbetsyta och en komplett arbetsyta för redigering av din projekt. Essentials Workspace är perfekt för när du vill göra snabba och enklare redigeringar. Den kommer med större ikoner och en mindre rotig layout som gör den särskilt användbar för nybörjare. Den kompletta arbetsytan är idealisk för avancerade och professionella användare. Den här arbetsytan ser mer ut som Photoshop-layouten med ett stort urval av verktyg och andra redigeringsfunktioner.

Avancerade PaintShop Pro-funktioner inkluderar HDR (High Dynamic Range), Magic Fill, Simple Carver och Object Extractor-verktyg. HDR-modulen låter dig skapa surrealistiska bilder genom att justera färg eller exponering eller genom att avlägsna distraktioner. Funktionen Magic Fill gör att du kan radera oönskade delar av bilden, till exempel bil i en landskapsbild, och fyll in den raderade delen sömlöst för att matcha det omgivande området. Med verktygen Simple Carver och Object Extractor kan du isolera och extrahera delar av bilder samt expandera eller kontrakta grafik utan förvrängning. Utdragna objekt kan kombineras med andra bilder eller bakgrunder med hjälp av skiktbaserade redigeringsfunktioner.

Om du är en ledig eller professionell användare, kan Corel PaintShop Pro du välja ett arbetsområde för att återspegla din kompetensnivå, vilket gör det enklare för dig att redigera dina bilder. Och medan det fortfarande inte är så populärt som Adobe Photoshop, erbjuder PaintShop Pro funktioner som konkurrerar med Photoshop. Det är också tillgängligt för ett engångsköp, till skillnad från det molnabonnemang som krävs för att använda Photoshop, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för tillfälliga och professionella användare.

Uppdaterad: 21 november 2018

______ product_main_features8164 ___
 • Visa ett brett utbud av filformat, inklusive PDF, AI, DNG, ICNS, PSD och RAW
 • Konvertera bilder till en mängd olika format
 • Ändra bilder med grundläggande bildredigeringsverktyg som form / färgutvinning, beskärning och rotation
 • Redigera och kryptera PDF-filer
 • Importera bilder från en skanner
______ product_text8164 ___

Skärmdump av Apple Preview 10

Huvudfunktioner

Apple Preview är ett program som används för att visa bilder och dokument på Mac-datorer. Det kan öppna många vanliga bildformat, till exempel %li_nk% , %li_nk% och %li_nk% , samt några dokumentformat, som %li_nk% , %li_nk% och %li_nk% . Förhandsgranskning ingår i macOS och är standardprogrammet för att öppna bildfiler.

Förutom att visa bilder ger Preview några begränsade redigeringsfunktioner. Den har grundläggande bildkorrigeringsverktyg som använder Apples Core Image-bearbetningsteknik och låter dig kommentera bilder och dokument. Förhandsgranskning låter dig också skapa, redigera och kryptera PDF-filer och har möjlighet att extrahera enskilda sidor från flera PDF-dokument. Det stöder dock inte ISO-standardiserad PDF så att du måste ta hand om det när du sparar dessa typer av filer.

Apple Preview är mycket användbart om du snabbt vill se bilder eller PDF-filer. Med ett enkelt dubbelklick på filen visas dess innehåll för dig. Om du är en Mac-användare har du redan Preview och har troligen redan använt den.

Uppdaterad: 12 december 2018

______ product_main_features7666 ___
 • Åtkomst via Google-konto
 • 15 GB lagringsutrymme för gratisanvändare
 • Visa ett brett utbud av populära filer, till exempel .DOCX och .JPG
 • Dela filer för bekvämt samarbete
 • Skapa dokument och ladda ner som filer, till exempel .PPTX och .XLSX.
______ product_text7666 ___

Skärmdump av Google Drive 2017

Huvudfunktioner

Google Drive är en webb- och skrivbordsapplikationspaket som låter dig skapa, redigera, dela , och lagra filer. Du kan ladda upp filer och komma åt programmen med ett Google-konto. I 2018 avbröts Google Desktop-programmen, men du kan fortfarande komma åt Google Drive online.

Drive erbjuder 15 GB lagringsutrymme för gratisanvändare med möjlighet att uppgradera till mer lagringsutrymme. Du kan också installera Drive på din stationära dator eller mobilenhet för bekväm uppladdning. När du har laddat upp dina filer kan du ordna dem i mappar och välja att dela dokumenten med andra med skrivskyddade eller läs / skrivbehörigheter.

Enheten har flera verktyg för att skapa och redigera kontorrelaterade filtyper. Google Dokument används för visning och redigering av dokument, Google Plattor används för visning och redigering av kalkylblad och Google Presentationer används för visning och redigering av presentationer. Några av de populära filformat som stöds av dessa verktyg inkluderar %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% och %li_nk% . Enheten gör det också möjligt för flera användare att samarbeta på filer samtidigt, vilket är till hjälp för teamprojekt som rapporter eller presentationer.

Google Drive är en utmärkt assistent för användare som vill lagra filer på webben och samarbeta i distans med andra. Dess integration med andra Google-funktioner, som Gmail och Google Foton, gör det ännu mer användbart för att organisera viktiga filer. Om du letar efter ett tillförlitligt verktyg för cloud-storage och dokumentsamarbete bör du prova Google Drive.

Uppdaterad: 11 februari 2019

______ product_main_features8547 ___
 • Stöd för JPEG- och PNG-bildformat
 • Redigeringsverktyg som Selective Color Brush och ReColor Brush
 • Vignette- och Sepia-bildeffekter
 • Exportera kapacitet till Adobe Photoshop och Apple iPhoto
______ product_text8547 ___

MacPhun ColorStrokes är en lättanvänd bildredigerare som är tillgänglig för Mac OS X och iOS-enheter. Det kan användas för snabba redigeringar av dina bilder, till exempel selektiv färgning, och sedan delas snabbt med vänner och familj.

ColorStrokes stöder 8-bitars och 16-bitars RAW-bild och TIFF-format tillsammans med JPEG och PNG. Det ger användbara bildredigeringsverktyg som låter dig redigera specifika områden eller aspekter av en bild. Några av verktygen inkluderar en Selective Color Brush och ReColor Brush för selektiv färgredigering. Applikationen ger också bildeffekter. Du kan använda Vignette, Sepia och Black & Vita effekter på dina bilder medan du justerar ljusstyrkan, kontrasten, oskärpa och mycket mer.

Programmet möjliggör bekväm exportfunktion till andra bildredigeringsprogram, t.ex. iPhoto, Aperture och Photoshop. Du kan också enkelt dela dina foton på dina favorit sociala webbplatser.

ColorStrokes-applikationen är en enkel bildredigerare som ger roliga och lättanvända funktioner. Den kommer inte nära tungviktiga bildredigerare som Adobe Photoshop, men det är inte tänkt att. MacPhun ColorStrokes är en applikation för Mac OS X och iOS-användare som vill tillämpa enkla redigeringar på bilder för snabb delning.

Uppdaterad: 26 juni 2014

______ product_main_features7716 ___
 • Avancerad vektorgrafikredigerare
 • Konfigurerbar arbetsyta med lagerbaserad redigering
 • Stöd för flera skivor per dokument
 • Intelligent bitmap bilddetektering och konvertering
 • Färgblandningsfunktioner för att skapa fotorealistiska gradienter
 • Innehållsberoende grödor som ger förslag till grödor
 • Stöd för flera exportformat
 • Integration med Adobe Creative Cloud
______ product_text7716 ___

Skärmdump av Adobe Illustrator CC 2019

Huvudfunktioner

Adobe Illustrator är ett branschstandardritningsprogram som används för att skapa och redigera vektorgrafik. Till skillnad från Photoshop använder Illustrator vägar, snarare än bitmappar, för att skapa bilder. Detta gör att ritningarna kan ändras och ändras utan att förlora bildkvaliteten. Illustratorn används ofta i professionella miljöer för att skapa logotyper, tecken, digital konst, ritningar och andra typer av grafik.

Adobe Illustrator-arbetsytan innehåller en ritningsduk, känd som en tavla, omgiven av olika konfigurerbara verktygsfält och paletter. Du kan anpassa arbetsytan genom att gömma, avslöja och flytta paletter till ett föredraget arrangemang. Du kan också redigera flera konstbrädor samtidigt för att effektivisera dokumentredigeringen på ritningar.

Illustratören innehåller avancerade funktioner, t.ex. färgmixningsfunktioner för att skapa fotorealistiska gradienter och global redigering för att ändra liknande objekt på flera olika teckensnitt samtidigt. Programmet ger också mer tillgängliga Adobe-teckensnitt som du kan förhandsgranska och aktivera inom Illustrator. Programvaran stöder ett myriat av andra bekvämlighetsverktyg som gör grafikflödet effektivare.

Adobe Illustrator integreras med andra Creative Cloud-program (CC) genom att använda utbytbara filformat. Det öppnar också branschstandardgrafikfiler som %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% och %li_nk% .

Om du är en tecknare, kommer att finna att det är svårt att ersätta Illustrator med en alternativ grafikredigerare. Dess robusta egenskaper och förmåga att hjälpa till med att skapa ren grafikk av professionell kvalitet gör Adobe Illustrator till det rätta valet för seriösa vektorgrafikgrafikprofessorer.

Uppdaterad: 18 december 2018

______ product_main_features7807 ___
 • Bläddra snabbt igenom bildfiler i en mapp
 • Visa bilder individuellt eller i ett bildspel
 • Rotera bilder i steg om 90 grader
______ product_text7807 ___

Windows Photo Viewer är ett bildvisningsprogram som medföljer Windows 7 och senare. Den ersätter Windows Picture and Fax Viewer, som inkluderades i Windows XP och Windows Server 2003.

Photo Viewer är en enkel metod för att snabbt visa bildfiler. Om det är standardprogrammet för att öppna bildfiler, behöver du bara dubbelklicka på filen du vill visa. Det låter dig rotera bilder i 90 graders steg och spar automatiskt ändringarna.

Om du arbetar på en Windows-dator och behöver se en bildfil är Windows Photo Viewer ett snabbt och enkelt alternativ. Om du behöver avancerade bildredigeringsfunktioner finns det andra gratis verktyg som bättre passar dina behov.

Uppdaterad: 21 juli 2014

______ product_main_features9437 ___
 • Ladda upp filer från din iOS-enhet till din enhet
 • Visa PDF, MP4, JPEG, PNG-filer och mer
 • Dela filer och mappar med andra användare
______ product_text9437 ___

Google Drive är en iOS-app som låter dig komma åt och säkerhetskopiera dina filer på din enhet. Du behöver ett Google+ konto för att installera appen på din enhet.

Drive kan du ladda upp dokument, videor och bilder från din iPhone eller iPad till ditt molnlagring. När du har laddat upp filerna kan du visa dem direkt, eftersom Drive stöder olika format, till exempel PDF, Microsoft Office XML, JPEG, PNG, MOV, MP4, BMP och TIFF. Appen låter dig också dela dina filer och mappar med andra och anpassa visningsfunktionerna för filerna och mapparna så att alla med en länk kan visa, redigera eller kommentera.

Med Google Drive kan du hantera din molnlagring från din iOS-enhet. Du kan säkerhetskopiera dokument, video och bilder från din enhet, visa filer som redan finns i ditt lagringsutrymme för moln och dela uppladdade filer och mappar med andra. Google Drive är ett måste-verktyg för iOS-användare som behöver hantera deras Drive Cloud Storage.

Uppdaterad: 4 augusti 2015

______ product_main_features9734 ___
 • iCloud Photo Library integration mellan OS X och iOS-enheter
 • Redigera verktyg för att förbättra, rotera och retuschera bilder
 • Filter, som noir och krom, som kan appliceras på bilder
 • Dela möjligheter till sociala webbplatser, e-post och meddelanden
 • Möjlighet att direkt skapa kalendrar, böcker och kort från appen
______ product_text9734 ___

Apple Photos är ett program som är buntat med OS X och används för att visa, redigera och dela foton. Den släpptes först för OS X i april 2015 som ersättning för de avvecklade iPhoto- och Aperture-programmen.

Foton låter dig organisera dina foton och videoklipp i album och komma åt dem från din Mac eller iOS-enhet via iCloud Photo Library. Programmet gör att du kan redigera dina bilder, inklusive möjligheten att förbättra, rotera, retuschera, beskära och justera bildfärger. Du kan också använda filter som noir, krom, process, tonal, blekna och omedelbar för att producera önskad effekt.

När du är redo att redigera kan du enkelt dela dina bilder, oavsett om det är en social sida, e-post, meddelanden eller skapa en bok, ett kort eller en kalender. Applikationen gör det också möjligt att importera iPhoto och Aperture-bildbibliotek, de två program som foton ersätter.

Bilder är ett användbart verktyg för OS X och iOS-användare som enkelt vill få tillgång till sina foton och göra snabba ändringar till dem. Men om du letar efter ett kraftfullt bildredigeringsverktyg bör du titta på Adobe Photoshop, Adobe Lightroom eller GIMP. I slutändan uppnår Apple Photos vad det ska göra, vilket är ett enklare och mindre komplicerat program för OS X och iOS-användare att komma åt sina foton.

Uppdaterad: 21 mars , 2018

______ product_main_features7953 ___
 • Vektor och raster grafikredigeringsfunktioner
 • Stöd för över hundra filformat
 • Native 64-bitars support
 • Multi-core processor support
 • Smart Carver och Shape-verktyg
 • Guidebook, tips och tekniker och videoprojekt
______ product_text7953 ___

CorelDRAW Graphics Suite är en samling grafikprogram som utvecklats av Corel. Dessa program kan användas för att skapa illustrationer, logotyper, broschyrer, flygblad, mönster och andra typer av grafik.

Följande applikationer ingår i CorelDRAW Graphics Suite:

CorelDRAW Graphics Suite kan skapa och redigera både vektor och raster grafik. Paketet innehåller ett stort royaltyfri grafikbibliotek med clip art, typsnitt, fordonsmallar och andra digitala bilder som är tillgängliga för redigering. Programvaran stöder mer än ett hundra olika filformat, inklusive många bitmapps- och vektorillustrationsfiltyper, CAD-ritningar, Microsoft Word-dokument ( %li_nk% och %li_nk% files), RAW-filer för kameror och filer genererade från Adobe Creative Cloud-program som som %li_nk% och %li_nk% filer.

CorelDRAW Graphics Suite låter dig ställa in din arbetsyta hur du vill, även om du ser ut som Adobe Photoshop eller Illustrator om du övergår. CorelDRAW innehåller också en omfattande uppsättning pedagogiska verktyg och dokumentation för användare på olika erfarenhetsnivåer. Den inbyggda guideboken introducerar varje applikations arbetsytor och ger djupgående handledning samt insikter från branschexperter. Programvaran innehåller också timmar av videotutorials.

CorelDRAW Graphics Suite är ett övertygande val om du är en avslappnad användarretouchering av foton eller en grafisk professionell webb- och utskriftsdesign. Det erbjuder ett brett utbud av grafikredigeringsverktyg och effekter och stöder många populära bildformat och kamera RAW-filformat. CorelDRAW Graphics Suite kan också köpas istället för att hyras, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för användare som vill undvika programabonnemang, till exempel Adobe Creative Cloud.

Uppdaterad: 21 november 2018

___
Program som öppnas BMP filer
Windows
CELSYS Clip Studio Paint Pro
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Roxio Creator
Opera
Google Drive
Nuance OmniPage
Newera Graphics Converter Pro
XnViewMP
CyberLink PowerDirector
CyberLink PowerProducer
Nero
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
Linux
Adobe Acrobat
Opera
Google Drive
XnViewMP
ImageMagick
Synfig Studio
Chaos Group Pdplayer
Natron
Irrlicht
Kodi
Android
Google Drive for Android
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
Apple Final Cut Pro
CELSYS Clip Studio Paint Pro
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Opera
Google Drive
XnViewMP
Adobe Illustrator
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
JRiver Media Center
Microsoft Word for Mac
QuarkXPress
Roxio Toast
ImageMagick
iOS
Google Drive for iOS
Pixelmator for iOS

Om BMP filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil bmp-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Bitmap Image File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej, min vän! Det har varit en svår uppgift att lära känna alla de funktioner där digitala bilder bäst bevaras. Jag har besökt FileInfo nu vid flera tillfällen på grund av detta. Den här gången läser jag om .bmp-filer. Jag kom att inse att Microsoft har utvecklat flera bildfiler. Jag är glad att detta är ett av de format som stöder monokroma och färgbilder. Jag tror att en av de största fördelarna med att använda det här tillägget är att det inte förvrängs på någon enhet. Jag blev också förvånad över att dessa filer kan öppnas med vanliga medföljande program. Jag trodde att appen Apple Preview hade en begränsad lista över kompatibla bildformat. Jag ska försöka se några på Photoshop också. Bra artikel min vän!