Hemsida : Filtillägg : .wpd Fil

.wpd Fil

Filtyp 1WordPerfect Document

Utvecklare Corel
Kategori Textfiler
Format Binary

Vad är WPD file?

En WPD-fil är ett textdokument som skapats av Corel WordPerfect, en populär ordbehandlare. Det kan innehålla formaterad text, tabeller, ritade objekt och bilder. WPD-filer lagras i ett proprietärt Corel-format, men kan exporteras till andra format från WordPerfect.

Mer information

WPD-fil öppnad i Corel WordPerfect Office X8

Corel avbröts DOS och Macintosh-versionerna av WordPerfect 1997. Företaget är dock fortfarande utvecklar Windows-versionen och innehåller den som den primära applikationen inom WordPerfect Office-paketet.

WPD-filer används främst av WordPerfect-användare men kan fortfarande öppnas med andra ordbehandlare.  Microsoft Word kan öppna de flesta versioner av WPD-filer, medan LibreOffice Writer och NeoOffice också stöder WPD-filer.

Program som öppnas WPD filer
Windows
AbiSource AbiWord
Nuance OmniPage
ACD Systems Canvas
CorelDRAW
Microsoft Word
HotDocs
Corel WordPerfect
IMSI TurboPDF
Nuance PDF Converter Professional
NCH Doxillion
Linux
AbiSource AbiWord
Macintosh
Nuance OmniPage Pro X
Windows Document Viewer Pro

Filtyp 2602Text Word Processing Document

Utvecklare Software602
Kategori Textfiler
Format N/A

.WPD alternativnummer 2

Textdokument skapat med 602Text, ett äldre ordbehandlingsprogram för Windows som ingår i 602PC SUITE; innehåller formaterad text- och sidlayoutinformation; sparat i ett format som är utformat för att vara kompatibelt med Microsoft Word.

Mer information

OBS! Den senaste versionen av 602Text släpptes 2001. Tidigare användare uppmanas att byta till Kingsoft Office, som innehåller ett liknande program som heter "Kingsoft Writer."

Program som öppnas WPD filer
Windows
Software602 602Text

Filtyp 3ACT! 2 Word Processing Document

Utvecklare The Sage Group
Kategori Textfiler
Format N/A

.WPD alternativnummer 3

Textdokumentformat som används av version 2 av ACT! kontakthanteringsprogramvara.

Mer information

OBS: Sage ACT! blev Swiftpage Act! år 2013.

Program som öppnas WPD filer
Windows
Swiftpage Act!

Om WPD filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil wpd-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen ACT! 2 Word Processing Document, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej, jag hoppas att du har en bra dag och vill tacka för förklaringen om .wpd-filtillägget. Det är första gången jag arbetar med dem och jag ville inte förstöra något av mitt arbete. Som tur var fanns alla steg om hur man sparar dem, vad de kan innehålla och vilket program man ska arbeta med här. Jag läste informationen om typ 1 eftersom jag är ny användare på Corel WordPerfect 2020. Många där ute har rekommenderat det och jag ville hoppa på det tåget. Det erbjuder en del andra egenskaper och konstruktioner som hjälper till att utveckla unika projekt. Jag gillade att den har möjlighet att exportera filerna till det vanliga DOCX-formatet. Vilken fantastisk upplevelse! Tack.