Hem > V > Vad Innebär Det Att Ha Roamingen På?

Vad innebär det att ha roamingen på?

Roaming innebär att du kopplar upp dig mot en annan operatörs nät när du befinner dig i utlandet och använder din mobiltelefon för samtal, sms och data. För att kunna använda din mobiltelefon när du är i ett annat land måste du ha ett abonnemang eller kontantkort som gör det möjligt att roama.

Läs mer

Related

Vad innebär Android Auto?

Det är ungefär som det låter: det är ett operativsystem för körning. Det är viktigt att förstå att det körs på din telefon och är anslutet till din bil.

Därmed, när ska man använda data roaming?

Dataroaming: I Sverige kan du inte roama data eller samtal via annan operatörs nät. Endast larmnummer roamas och det är kostnadsfritt. Varför denna funktion finns är för att förhindra att din mobiltelefon automatiskt använder data vid besök utomlands. Med tanke på detta, vad händer om jag stänger av mobildata? För varje app kan du välja att begränsa eller stänga av mobildata för appen. Appar som har mobildata aktiverad drar data när du använder dem och kan även göra uppdateringar i bakgrunden utan att du märker det. De appar som är avaktiverade kan bara användas och göra uppdateringar när telefonen är ansluten till wifi.

Dessutom, hur stänger man av data roaming?



Hur stänger jag av data-roaming?

  1. Gå in på Inställningar.
  2. Välj Mobilnät.
  3. Välj Alternativ för mobildata.
  4. Avaktivera Data-roaming.
Kan man använda roaming i Sverige? För att kunna surfa utomlands behöver du aktivera roaming på din mobil eller surfplatta. I våra mobilguider finns instruktioner för hur du aktiverar roaming för iOS och Android.

Related

Vad innebär basic på Netflix?

Du kan säga upp din prenumeration när som helst och har tillgång till obegränsat antal filmer och tv-serier. Du kan titta från vilken enhet som helst.

På motsvarande sätt, kan man använda mobildata utomlands?

Enkelt uttryckt innebär den att om du tecknar ditt abonnemang inom EU ska du kunna nyttja mobildata inom EU utan en extra kostnad. Detta innebär dock inte att det är fri surf inom hela Europa, en vanlig missuppfattning. Har du 10 GB surf på ett Svenskt abonnemang så ska du kunna nyttja detta i övriga Europa också. Dessutom, vad betyder roaming i aktuell period? Du kan visa statistik för en apps mobildataanvändning för en aktuell period, eller visa appdatastatistik för appar som använder data vid roaming. Gå till Inställningar > Mobilnät eller Inställningar > Mobildata och tryck på Nollställ statistik om du vill nollställa statistiken.

Med detta i åtanke, vad ska man stänga av på mobilen när man åker utomlands?

Android. Välj Inställningar –> Trådlöst och nätverk –> Mobila nätverk. Avmarkera i menyn: Dataroaming, anslut till datatjänster vid roaming. Varför måste mobildata vara på för sms? Kontrollera nätverksanslutningen. När du vill skicka ett meddelande som iMessage eller mms måste du ha en mobildataanslutning eller wifi-anslutning. Du behöver ha en mobilsnätsanslutning för att skicka sms. Om du har wifi-samtal aktiverat kan du skicka sms via wifi.

Och en annan fråga, vad betyder mobildata på?

Har du en Iphone kan du se hur mycket mobildata varje app förbrukar under Mobilnät, medan Android-användare hittar informationen under Dataanvändning i inställningarna. Är det någon app som drar för mycket mobildata kan du begränsa eller helt stänga av mobildatan för den aktuella appen.

By Marie-Ann

Similar articles

Vad kostar det att använda mobildata? :: Hur får man bort push notiser?
Användbara länkar