Hem > V > Vad Är En Aktiv Subwoofer?

Vad är en aktiv subwoofer?

Aktiv eller passiv

De flesta subwoofers i dag är aktiva högtalare. Det innebär att de har en egen, inbyggd förstärkare till skillnad från passiva högtalare som behöver en extern förstärkare. Aktiva högtalare kan därför anslutas direkt till en ljudkälla.

Läs mer

Related

Varför visar Messenger att man är aktiv när man inte är det?

Om du stänger av din aktivitetsstatus på en plats visas du fortfarande som aktiv eller nyligen aktiv för dina vänner och kontakter på alla andra platser där du använder Facebook eller Messenger, om du inte också stänger av inställningen där.

Därefter, varför 2 subwoofer?

Använder man två subwoofers så ökar man tillgänglig baskraft för rummet och därmed skapar mer headroom hos ljudsystemet. Effekten blir högre dynamik, minskat kompression, mindre distortion mm. Följaktligen, hur kopplar man subwoofer till en förstärkare? Har du en integrerad förstärkare kopplar du vanligast in subben via ett par extra högtalarkablar via dom vanliga högtalarutgångarna. Detta är en så kallad högnivå-signal. Snyggaste lösningen är självklart om du använder ett försteg med dubbla lågnivåutgångar.

Dessutom, hur ska man placera subwoofern?

Mitten av främre och bakre väggen

Många tester har kommit fram till att den bästa placeringen av två basar är att placera dem mitt mot varandra längs med framväggen och bakväggen. De kan då kompensera för varandras svagheter och täcka upp fler frekvenser. Det ger en jämn återgivning.
Måste en subwoofer stå på golvet? brukar inte bli någe bra, för mycket resonanser i möbeln och basen är konstruerad för att ha bas-stöd från golvet. Om du kan lösa stabiliteten/infästningen så är det ljudmässigt ett mycket bättre alternativ än att placera en subwoofer på golvet. Om den placeras i höjd men nära en vägg i så fall.

Related

Hur viktig är subwoofer?

Varför behöver jag ett ljudsystem? Traditionella högtalare har svårt att återge de djupaste spåren. När en välartikulerad bas blir den grund på vilken ljudspåret kan stå, gör det ofta mycket för både film och musik.

Vad är skillnaden på passiv och aktiv baslåda?

Inte så mycket.. rent generellt betyder aktiv bas att basen har en egen förstärkare samt är delad aktivt, dvs delas innan förstärkaren. Passiv betyder omvänt ett element som är delat med passiva filter (efter förstärkaren) alt. aktivt i förstärkaren samt inte har en dedikerad förstärkare. Därmed, vad betyder woofer? En subwoofer, på svenska: 'sub-bashögtalare', är en högtalare som har till uppgift att återge de allra lägsta frekvenserna i basregistret. Vid ett 2.1, 5.1 eller 7.1 högtalarsystem betyder 1:an att det finns en subwoofer. Subwoofern brukar oftast återge ljud i frekvenser mellan 20 och 150 Hz.

På motsvarande sätt, hur man kopplar in baslåda och slutsteg?

Tips när du ska koppla in baslåda och slutsteg

  1. Dra inte ström- och signalkablarna tillsammans - det är lätt att blanda ihop dessa även om du inte gör det kan de i värsta fall komma åt varandra om de ligger nära.
  2. Glöm inte att strömkabeln måste avsäkras.
  3. Både baslådan och slutsteget ska vara ordentligt monterat.
Vad är subwoofer kabel? Subwoofer - Kablar

Subwooferkabeln används för att koppla en subwoofer till receiver/förstärkare och finns i två varianter: Sublink som kopplas in i subwooferns sub-ingång och Y-link som används när subwoofern har ingång för stereo RCA.

Man kan också fråga hur kopplar man in en aktiv baslåda i bilen?

B+ skall gå till batteriets plusspol med en säkring mindre än 30 cm från batteriet, använd säkring om du vill ha en bil kvar. + på batteriet är ju rött och - svart, oftast är + större pol än minus, Koppla inte in + kabeln på batteriet förrän du är hundra på att du kopplat allt rätt.

By Charlet Koualeski

Similar articles

Hur testa subwoofer? :: Hur ska man placera en subwoofer?
Användbara länkar