Hem > H > Hur Viktig Är Subwoofer?

Hur viktig är subwoofer?

Varför behöver jag en subwoofer? En subwoofer spelar de djupaste spåren som en traditionell högtalare har väldigt svårt att återge. Det gör ofta mycket för både film och musik när en väl artikulerad bas blir fundamentet som ljudspåret kan stå på.

Läs mer

Related

Hur viktig är uppdateringsfrekvensen?

Uppdateringshastigheten. Uppdateringsfrekvensen används för att bestämma hur ofta skärmen hämtar ny information från grafikkortet. Om skärmen inte kan ta emot uppdateringarna lika snabbt som grafikkortet kan göra är det inte till någon hjälp.

Vad gör en subwoofer?

Har du någonsin tänkt på vad det är som gör att vissa ljud känns i hela kroppen? Som till exempel på konserter, eller när något exploderar i en film? Svaret på det är alltså att det är subwoofern som arbetar. En subwoofer är en högtalare som är byggd för att reproducera lågfrekvent ljud, som vanligtvis kallas för bas. Därefter, måste en subwoofer stå på golvet? brukar inte bli någe bra, för mycket resonanser i möbeln och basen är konstruerad för att ha bas-stöd från golvet. Om du kan lösa stabiliteten/infästningen så är det ljudmässigt ett mycket bättre alternativ än att placera en subwoofer på golvet. Om den placeras i höjd men nära en vägg i så fall.

Med detta i åtanke, hur ska man ställa in subwoofern?

Låt High Pass på subwoofern stå på Off. Börja sedan med att justera volymen/nivån så att subwoofern och fronthögtalarna spelar lika hög volym. Justera därefter fasen (Phase) så ni få så mycket bastryck som möjligt, då är man hyfsat rätt i fas och subben spelar mer tillsammans med frontarna. Vart ska man ställa baslådan? Vart placerar man subben för bästa ljudbild ? Oftast är det väl att föredra att placera subben ihop med frontlinjen, men det varierar ju från rum till rum. Du kan ju, om du orkar, ställa subben där du ska sitta och sedan krypa runt i rummet och lyssna vart den låter bäst. Sen skiftar du plats med subben helt enkelt.

Related

Hur viktig är centerhögtalaren?

En högtalare. En högtalare är placerad i mitten av skärmen. Den är viktig för ljudets klarhet eftersom den återger framför allt dialog och ljudeffekter. Centerhögtalaren ska ha samma ljudkvalitet som fronthögtalaren.

Kan subwoofer ligga?

Tack för svaret! Den ska inte stå på golvet utan eventuellt i en hylla (nära golvet) som är öppen baktill med god ventilation. På motsvarande sätt, vart ska man ställa basen? Bra utgångspositioner - tips från SVS

Placera basen mellan centern och någon av frontarna. Detta alternativet skapar bäst möjlighet för basen att smälta ihop med de främre högtalarna. När basen är ordentligt placerad kommer det kännas som basen kommer från alla håll och du placeras mitt i musiken eller filmen.

Dessutom, hur fungerar en bashögtalare?

När membranet rör sig framåt så bildas en kompression av luften och när det rör sig bakåt skapas en förtunning. Dessa kompressioner och förtunningar skapar ljudvågorna. När ljudvågor i luften når örat så vibrerar trumhinnan. Vibrationerna sprids till innerörat där de omvandlas till elektriska signaler. Vad betyder woofer? En subwoofer, på svenska: 'sub-bashögtalare', är en högtalare som har till uppgift att återge de allra lägsta frekvenserna i basregistret. Vid ett 2.1, 5.1 eller 7.1 högtalarsystem betyder 1:an att det finns en subwoofer. Subwoofern brukar oftast återge ljud i frekvenser mellan 20 och 150 Hz.

Vilken Hz på subwoofer?

I förstärkaren ska delningsfrekvensen för subben ställas på 120 Hz, även om en eventuell autokalibrering ställer en på tex 80 Hz. Subkanalen kan nämligen innehålla information upp till 120 Hz, ställer du delningen lägre än 120 Hz kommer du att ta bort delar av den informationen.

By Safire Offret

Similar articles

Var ska man placera en soundbar? :: Finns Swefilmer kvar?
Användbara länkar