Hem > H > Hur Testa Subwoofer?

Hur testa subwoofer?

Placera baslådan i lyssningspositionen, dvs i fåtöljen eller soffan om det är där ni sitter. Sätt en låt med bra basspår på repeat. Lyssna därefter med örat ungefär i positionen där subwoofern kommer stå på golvet på flera olika platser tills du hör en plats det låter bra.

Läs mer

Related

Hur viktig är subwoofer?

Varför behöver jag ett ljudsystem? Traditionella högtalare har svårt att återge de djupaste spåren. När en välartikulerad bas blir den grund på vilken ljudspåret kan stå, gör det ofta mycket för både film och musik.

Dessutom, hur placera soundbar?

- En soundbar är kortfattat en separat högtalare som du har under eller i närheten av TV:n. Den kan hängas på väggen eller placeras på en stereobänk. Vill du ha bättre ljud till din TV, är en soundbar det enklaste valet, säger experten. Följaktligen, var placera sonos sub? Se till att Sub inte är för nära väggen, eftersom den akustiska öppningen behöver luftutrymme för effektiv prestanda. Högtalaren kan också placeras vågrätt på golvet. De fyra benen på Sub minimerar vibrationer. Högtalarens undersida har en dold strömkontakt och en Ethernet-kabel.

Därefter, kan subwoofer ligga?

Tack för svaret! Den ska inte stå på golvet utan eventuellt i en hylla (nära golvet) som är öppen baktill med god ventilation. Följaktligen, vilken hz på subwoofer? I förstärkaren ska delningsfrekvensen för subben ställas på 120 Hz, även om en eventuell autokalibrering ställer en på tex 80 Hz. Subkanalen kan nämligen innehålla information upp till 120 Hz, ställer du delningen lägre än 120 Hz kommer du att ta bort delar av den informationen.

Related

Hur kan man testa sitt grafikkort?

Klicka på Aktivitetshanteraren för att få full kontroll över grafikkortet och datorns prestanda. Grafikenhetens modellnamn och tillverkare finns till höger.

Folk frågar också vad är en passiv subwoofer?

Aktiv eller passiv

De flesta subwoofers i dag är aktiva högtalare. Det innebär att de har en egen, inbyggd förstärkare till skillnad från passiva högtalare som behöver en extern förstärkare.
Man kan också fråga hur fungerar en bashögtalare? När membranet rör sig framåt så bildas en kompression av luften och när det rör sig bakåt skapas en förtunning. Dessa kompressioner och förtunningar skapar ljudvågorna. När ljudvågor i luften når örat så vibrerar trumhinnan. Vibrationerna sprids till innerörat där de omvandlas till elektriska signaler.

På motsvarande sätt, hur funkar en bas?

Som nämnts är de djupa frekvenserna mindre riktningsbestämda. Bas är rundstrålande i alla riktningar, medan mellanregister och diskant är mer direktstrålande. Det betyder normalt sett att du i basområdet får fler reflektioner från rummet som kan försämra ljudupplevelsen. Med detta i åtanke, vad händer om man kopplar högtalarkablar fel? Kan inte skada någonting. Fortfarande samma högtalarlast men i värsta fall i motfas, vilket helt enkelt innebär att den ena högtalaren går utåt när den andra går inåt. Enklast är att helt enkelt koppla om den ena och höra om det blir skillnad. Tyärr så har jag 2 olika högtalarkablar till högtalarna.

Hur ställer man in en baslåda?

Ställ basens och slutstegets GAIN/LEVEL på minsta möjliga nivå(brukar vara längst ner åt vänster). Slutstegets filter/X-OVER skall stå på FULL. Basens PHAS skall vara på 0, och Basens FREQ kan stå rakt upp i mitten.

By Steffy

Similar articles

Hur Blurrar man bilder? :: Vad är en aktiv subwoofer?
Användbara länkar