Hem > V > Vad Är Crossover Subwoofer?

Vad är Crossover subwoofer?

Med "Crossover Freq" justerar du in vilket område (Hz) som subben ska arbeta i. Ställ subben på max och använd recievern att ändra frekvensen med. Om du ställer den på 80Hz i recievern skickar den alla signaler under det till subben.

Läs mer

Related

Hur viktig är subwoofer?

Varför behöver jag ett ljudsystem? Traditionella högtalare har svårt att återge de djupaste spåren. När en välartikulerad bas blir den grund på vilken ljudspåret kan stå, gör det ofta mycket för både film och musik.

Med detta i åtanke, vart ska man ställa basen?

Bra utgångspositioner - tips från SVS

Placera basen mellan centern och någon av frontarna. Detta alternativet skapar bäst möjlighet för basen att smälta ihop med de främre högtalarna. När basen är ordentligt placerad kommer det kännas som basen kommer från alla håll och du placeras mitt i musiken eller filmen.
Med hänsyn till detta, vad menas med crossover frequency? Du kan ställa in basdelningsfrekvensen för högtalare för vilka högtalarstorleken är inställd på [Small] på menyn [Speaker Settings]. En uppmätt delningsfrekvens för högtalare ställs in för varje högtalare när Auto Calibration har genomförts.

Kan subwoofer ligga?

Tack för svaret! Den ska inte stå på golvet utan eventuellt i en hylla (nära golvet) som är öppen baktill med god ventilation. Och en annan fråga, var ska man placera en soundbar? - En soundbar är kortfattat en separat högtalare som du har under eller i närheten av TV:n. Den kan hängas på väggen eller placeras på en stereobänk. Vill du ha bättre ljud till din TV, är en soundbar det enklaste valet, säger experten.

Related

Hur installerar man en subwoofer?

Om du sitter i en fåtölj eller soffa, placera baslådan i lyssningsläget. Det är en bra idé att sätta en låt med bra basspår på repeat. När du hör ett ställe där det låter bra, lyssna med örat i den position där subbasen kommer att stå på golvet på flera olika ställen.

Vad är Phase på sub?

Låt High Pass på subwoofern stå på Off. Börja sedan med att justera volymen/nivån så att subwoofern och fronthögtalarna spelar lika hög volym. Justera därefter fasen (Phase) så ni få så mycket bastryck som möjligt, då är man hyfsat rätt i fas och subben spelar mer tillsammans med frontarna. Vilken Hz på subwoofer? I förstärkaren ska delningsfrekvensen för subben ställas på 120 Hz, även om en eventuell autokalibrering ställer en på tex 80 Hz. Subkanalen kan nämligen innehålla information upp till 120 Hz, ställer du delningen lägre än 120 Hz kommer du att ta bort delar av den informationen.

Man kan också fråga vilken subwoofer ska jag köpa?

När man ska köpa subwoofer måste man ofta välja mellan kraft och precision, men Sumiko har massor av både och. Här får du massor av tung, mäktig och härlig djupbas som kännetecknar en riktig subwoofer, utan dåliga ursäkter. Entrébiljetten till underhållningen kostar något mer än de övriga testdeltagarna. Var placera Sonos Sub? Se till att Sub inte är för nära väggen, eftersom den akustiska öppningen behöver luftutrymme för effektiv prestanda. Högtalaren kan också placeras vågrätt på golvet. De fyra benen på Sub minimerar vibrationer. Högtalarens undersida har en dold strömkontakt och en Ethernet-kabel.

Och därefter, vad gör en baslåda?

Har du någonsin tänkt på vad det är som gör att vissa ljud känns i hela kroppen? Som till exempel på konserter, eller när något exploderar i en film? Svaret på det är alltså att det är subwoofern som arbetar. En subwoofer är en högtalare som är byggd för att reproducera lågfrekvent ljud, som vanligtvis kallas för bas.

By Lyndell Berri

Similar articles

Hur stor subwoofer? :: Vad gör man om routern inte fungerar?
Användbara länkar