Hem > V > Vad Hände Med Elefanterna I Kina?

Vad hände med elefanterna i Kina?

15 elefanter har skapat stora rubriker efter att ha vandrat över 50 mil genom tätbefolkade delar av södra Kina. Men nu har en av elefanterna äntligen hittat hem igen. De har vandrat över åkrar, byar och städer och trampat ner det mesta i sin väg vilket skapat stor förödelse för miljontals kronor.

Läs mer

Related

Vad hände med 3D bio?

Filmstaden ställde frågor till biobesökarna. Biobesöket var sämre när filmen var i 3D. De är trötta på att bära glasögon. Filmstaden kommer att visa 3D-filmer.

Därefter, hur går det för elefanterna i kina?

Uppdaterad 06.08.2021 20:31. Den elefanthjord som vandrat hundratals kilometer från sitt reservat i Yunnan provinsen i Kina i över ett års tid, är äntligen på väg hemåt. De 14 asiatiska elefanterna lämnade reservatet nära gränsen till Myanmar och Laos i mars ifjol, och har sedan dess vandrat över 500 kilometer norrut. Och därefter, var är elefanterna på väg? Elefantflockens framfart i Yunnanprovinsen i sydvästra Kina har förbryllat experter och skapat rubriker världen över. Men nu ser hjorden, efter mycket möda och stort besvär, snart ut att vara hemma igen. Under söndagen korsade de 14 elefanterna floden Yuanjiang i Yunnan-provinsen med sikte söderut.

Hur sover en elefant?

– Elefanter har det däggdjur som har kortast sömn – det verkar vara kopplat till deras stora kroppsstorlek, säger han till BBC. Elefanterna upplevde bara drömsömn, så kallad REM-sömn, var tredje eller fjärde dygn, när de låg ned och inte sov ståendes. Vilket djur sover ståendes? Hästar, kor och många andra växtätare kan sova stående tack vare speciella anpassningar i benen. Med hjälp av små muskler flyttar djuren runt på några senor omkring lederna, när det är dags att vila.

Related

Vad hände med Bredbandsbolaget?

Telenor har länge varit associerat med Glocalnet, men nu är vi ett gemensamt företag. I praktiken innebär detta att vi kommer att fortsätta att leverera TV och bredband med samma kvalitet, hastighet och pris, men nu som Telenor i stället för Glocalnet.

Kan elefanter ligga ned?

Att ligga ner för länge är inte bra för elefantens blodcirkulation. Vilka djur sover inte? Särskilda aspekter på sömn hos vissa djurarter. Olika djur sover olika mycket. En del djur, till exempel fladdermöss, sover 18–20 timmar per dygn, medan andra, som giraffer, endast sover 3–4 timmar per dygn.

Varför sover hästar ståendes?

Det tar tid för dem att ta sig upp, vilket gör dem mycket sårbara för attackerande rovdjur. För att minska på den liggande sömnen som utsätter hästar för eventuell fara vilar de stående. En stående häst är förberedd för att fly om tillfället kräver det. Vilket djur sover längst per dygn? Det djur som sover absolut mest är koalan. Den sover mellan 18 och 22 timmar varje dag. Anledningen är den dåliga maten den äter. Koalan äter bara eukalyptusblad som innehåller väldigt lite näring.

Dessutom, när sover myror?

Så här har myrorna det på vintern… Snart sover allihop! Till skillnad mot många andra djur samlar de ingen mat inför vintern, eftersom de går i dvala. Det betyder att de andas mycket långsamt och ligger stilla nästan hela vintern.

By Blackmore

Similar articles

Hur smarta är elefanter? :: Är biltemas klarlack bra?
Användbara länkar