Hem > V > Vad Hände Med Altavista?

Vad hände med AltaVista?

Den meddelade Yahoo! att man skulle stänga ned Altavista den . Domännamnet altavista.com finns dock fortfarande 2020 och är en omdirigering till Yahoo Search.

Läs mer

Related

Vad hände med 3D bio?

Filmstaden ställde frågor till biobesökarna. Biobesöket var sämre när filmen var i 3D. De är trötta på att bära glasögon. Filmstaden kommer att visa 3D-filmer.

Följaktligen, vilken söktjänst är bäst?

Google är världens mest populära sökmotor, mycket tack vare att de sökresultat som medges är mer träffsäkra i jämförelse med konkurrenter såsom Bing, Yahoo, Ask, DuckDuckGo, Yahoo samt Baidu. Många sökmotorer skiljer sig även mot varandra, likt DuckDuckGo, som har nischats gentemot integritet online. På motsvarande sätt, vilken söktjänst används mest i sverige? De flesta förknippar sökmotor med Google.

Det är också den sökmotor som används allra mest frekvent i Sverige och en av de mest komplexa sökmotorerna.

Vilka olika sökmotorer finns?

Google är en globalt erkänd sökmotor och en branschjätte, faktiskt, den näst största ”sökmotorn” är till och med Google Images enligt denna studie:

  • Sökmotormarknadsandel.
  • Bing sökmotor.
  • DuckDuckGo sökmotor.
  • Yahoo sökmotor.
  • Ask sökmotor.
  • Baidu sökmotor.
  • WolframAlpha sökmotor.
  • Boardreader sökmotor.
Med tanke på detta, vad hette den första sökmotorn? AltaVista. Strax efter WebCrawler så dök det upp mängder av sökmotorer som jobbade på samma sätt men den klart populäraste sökmotorn var AltaVista. AltaVista dök upp på nätet 1995 och detta är troligen den första sökmotor som de flesta av oss använde.

Related

Vad hände med Bredbandsbolaget?

Telenor har länge varit associerat med Glocalnet, men nu är vi ett gemensamt företag. I praktiken innebär detta att vi kommer att fortsätta att leverera TV och bredband med samma kvalitet, hastighet och pris, men nu som Telenor i stället för Glocalnet.

Vad hette Google innan?

Först heter sökmotorn BackRub, men den byter sedan namn till Google, efter en felstavling av googol (10100). Den första hemsidan ligger på adressen http://google.stanford.edu. 4 september 1998 blir Google ett företag. Vad är en sökmotor? En sökmotor är en tjänst som används för att söka igenom innehåll på internet. Ofta sker det genom att en person skriver in ett eller flera ord/meningar i en sökruta. Sökmotorn söker då igenom innehållet som indexerats och presenterar sökträffarna i en lista för användaren.

Vilken sökmotor är säkrast?

Privata sökmotorer

Här är några alternativ för privatare surf: Duckduckgo – använder egna sökresultat och lovar att inte spåra användarna. Startpage – använder Googles sökresultat, men skickar inte vidare information om dig till Google. Search Encrypt – även detta är en sökmotor som säger sig sätta integriteten först.
Hur fungerar DuckDuckGo? Duckduckgo (marknadsförs som DuckDuckGo och förkortas DDG) är en söktjänst som fokuserar på användarnas personliga integritet och anonymitet. Potentiell personidentifierande information sägs varken lagras vid besök på webbplatsen eller associeras med söktermer, vilket även gäller IP-adresser.

På motsvarande sätt, har söktjänst?

En söktjänst är en tjänst som kan söka igenom innehåll på bland annat internet med hjälp av enstaka ord, en fras eller en fråga. Söktjänsterna använder sökmotorer, även kallade sökrobotar, för att upptäcka, hämta in och indexera webbsidor.

By Skipper

Similar articles

Hur många googlar i Sverige varje dag? :: Vad kostade GameBoy?
Användbara länkar