3 avancerade öppen källkodsprojekt för hemsäkerhet

Om du är en hårdvaruhjälte eller en lödsoldat kanske du letar efter nya sätt att använda din elektronikkunskap. Men är hemsäkerhet ett alternativ? Innan du överlåter ditt hems säkerhet till ett säkerhetssystem med öppen källkod och en dator ombord, finns det några saker att tänka på.


DIY har fördelar

Genom att bygga ditt säkerhetssystem från grunden vet du alla detaljer om hur det fungerar, både styrkor och svagheter. Dessutom behöver du inte oroa dig för att släppa främlingar in i ditt hem för att ställa in allt.

Ändå måste du vara extra försiktig med dessa typer av ansträngningar. Ett misstag i ditt hemsäkerhetssystem kan vara dyrare än ett fel i ett mer nyckfullt projekt.

Emma Gibbs / Getty Images

Patos övervakningssystem

Detta projekt designades av Jorge Rancé för att övervaka fågeln Pato långt ifrån. Det lär dig hur du bygger ett sofistikerat övervakningssystem för ditt hem.

Detaljerat i MagPi, utgåva 16, innehåller Pato Surveillance System instruktioner för anslutning av en Raspberry Pi till en webbkamera, termometer och PiFace-kort för internetåtkomlig övervakning av ditt hems miljö. Och oavsett om du planerar att använda detta system för att hålla reda på hela ditt hus eller bara din fågelbur, finns det mycket användbar information här som du kan använda som grund för mer komplexa system.


HomeAlarmPlus Pi

Om du är bekväm med teknik som NPN-transistorer, variabla motstånd och skiftregister, och du vill övervaka ditt hem och beväpna det med ett larm, är det här projektet för dig.

Även om det inte är för oerfarna hårdvaruhackare, är Gilberto Garcias instruktioner för att bygga HomeAlarmPlus Pi väldokumenterade, grundliga och enkla att följa. Komplett med en dellista, foton och en kodförvaring med dokumentation, detta projekt visar hur du skapar ett larmsystem för flera zoner för ditt hem.

HomeAlarmPlus Pi-instruktionerna finns på Garcias blogg och kodförvaret är tillgängligt på projektets GitHub-sida.


Linux MCE

Om du är den typ av person som säger "Säkra mitt hem? Jag vill automatisera det helt", är det dags att träffa LinuxMCE.

På sin webbplats kallar detta väletablerade open source-projekt sig det digitala limet mellan dina media och dina elektriska apparater. Belysning och media? Kontrollera! Klimatkontroll och telekom? Kontrollera! Hemsäkerhet? Kontrollera!

Till skillnad från Pato Surveillance-systemet och HomeAlarmPlus Pi är LinuxMCE inte ett enda projekt. Det är ett komplett system för att automatisera och säkra hela ditt hem. Du är bara begränsad av din fantasi, skicklighet och ansträngning.

Det finns mycket information online om detta projekt, men det bästa stället att komma igång är LinuxMCE-wiki. Därifrån får du en översikt över vad som är möjligt och du kommer att få tillgång till den senaste källkoden, detaljerade instruktioner och communityportalen.