3 gratis och öppen källkod alternativ till Quicken

Som alla småföretagare vet kommer det en tid i veckan när du verkligen borde sitta ner och titta på företagets ekonomi. Är månadens utgifter på rätt spår? Är det några av dina kunder som har betalningar? Hur ser nästa månads prognoser ut?

Hur håller lagret på? Medan du kanske fruktar den här delen av ditt jobb kan det bli så mycket enklare med rätt programvara. Och det är precis där denna lista över applikationer för personlig ekonomi spelar in. Följande tre alternativ till Quicken är alla kostnadsfria (och begränsningar), så det finns inget att förlora.


ERPNext

ERPNext är ett av de mest kompletta projekten i denna genre, och det är väl värt en titt. Denna programvara låter dig hålla reda på försäljningsfakturor, inköpsfakturor, försäljningsorder, inköpsorder och dina konton.

Om du behöver mer kan det också hjälpa dig att hantera kunder och leverantörer, produktionsinformation, projekt, anställda, supportförfrågningar, anteckningar, meddelanden, lagerinformation, att göra-lista objekt, inköpsdata och din kalender.

Vi skojade inte när vi sa att den var fullfjädrad, och som en extra bonus är gränssnittet väldigt modernt och enkelt att använda. ERPNext släpptes under en Creative Commons Attribution-ShareAlike-licens och har några olika alternativ för nedladdning.

Du kan betala för värd om du hellre inte vill hantera den delen själv; du kan ladda ner en gratis virtuell bild för Oracle Virtual Box; du kan installera det gratis på ditt eget Linux-, Unix- eller MacOS-system; eller så kan du vara värd för den på din egen server.

FrontAccounting

FrontAccouting är ett annat funktionsrikt ekonomiskt alternativ för småföretag, och som ERPNext innehåller det ett ganska brett urval av verktyg. Du kan till exempel hålla koll på försäljnings- och inköpsorder, kund- och leverantörsfakturor, insättningar, betalningar, allokeringar, kundfordringar och lager, lager, budgetar och företag.

Det finns också några teman och grafiska skinn att välja mellan, så om du förbereder en rapport har du några inbyggda anpassningsalternativ. FrontAccounting släpptes under en GNU General Public License, och källkoden kan laddas ner gratis från projektets officiella Sourceforge-sida.


GnuCash

GnuCash är mer i linje med en typisk del av finansiell programvara, men det kastar in några extra som gör det användbart för ett litet företag. Tillsammans med dubbla postkontroller, ett register i checkbokstil, möjligheten att schemalägga transaktioner, ett verktyg för avstämning av kontoutdrag och olika kontotyper, låter GnuCash dig också spåra kunder och leverantörer, hantera jobb, hantera fakturering och fakturering, inkludera flera valutor och hantera dina aktier och fonder.

GnuCash släpptes under en GNU General Public License och är tillgänglig för Linux, Microsoft Windows, OS X och Android-operativsystemet. Och om du vill ladda ner källkoden kan du hämta det också från programvarans officiella webbplats.


Lämna en kommentar