Samsung Galaxy Z Fold 3: i nuovi dettagli sulla fotocamera


Continuano a emergere nuovi dettagli sul pieghevole di Samsung: le ultime indiscrezioni sulle fotocamere del Galaxy Fold 3

veronica-nicosia.jpeg?w=74&a=c&h=74

Veronica Nicosia Giornalista scientifico

Laureata in astrofisica, giornalista scientifico e content editor SEO, scrive di tecnologia per magazine online e carta stampata. Nel 2020 approda a Libero Tecnologia

Samsung Galaxy Z Fold 3 continua a essere uno dei protagonisti degli ultimi mesi delle indiscrezioni della rete. Intressanta kameradetaljer har nu dykt upp om det koreanska företagets nya vikbara enhet, med ett imponerande foto-/videofack som kan samla alla fans som väntar på lanseringen av smarttelefonen.

På grund av enhetens unika formfaktor har det funnits många rykten om antalet och placeringen av kameror på det yttre skalet och skärmen. Nyligen har Tron, en tipsare på Twitter, hjälpt till att kasta ljus över den vikbara enhetens layout. Det är dock lätt att föreställa sig att det finns mycket mer att göra. Det har redan talats om processorn som, enligt Geekbench, kommer att vara Qualcomm Snapdragon 888, tillsammans med 12 GB RAM och Android 11 med One UI 3.1.1. Med samma modellnummer SM-F926U som webbplatsen rapporterar har en annan enhet fångats upp i dokumentationen från den amerikanska federala kommunikationskommissionen (FCC), certifieringsorganet med stjärnor och ränder, vilket stärker de första hypoteserna. Men nu ligger fokus på foto- och videosektorn: hur kommer den att se ut?

Samsung Galaxy Z Fold 3, kameradetaljer

Ryktena om kameran, från tipsaren Tron, ger en bild av Samsung Galaxy Z Fold 3:s kameramodul som inte bör underskattas. Ryktena, som naturligtvis inte är bekräftade av tillverkaren, talar om inte mindre än fem linser över hela ytan på den kommande vikbara enheten.

På baksidan ska den mest effektiva modulen innehålla tre olika sensorer, med den primära 12-megapixel Sony IMX555-linsen, en 12MP-telelelins med 2x zoom och en tredje 12MP ultravidvinkel-lins. När telefonen är stängd kan dock en 10MP-sensorlins visas på den externa skärmen. Under huvudskärmen, dvs. den inre skärmen, kan smartphoneägare hitta en 16MP Sony IMX471-sensor med 1,0 mikronpixlar.


Samsung Galaxy Z Fold 3, vad vet vi mer?

Vad gäller andra läckta specifikationer vet vi att huvudskärmen troligen kommer att vara en 6,23-tums HDR10+ Super AMOLED Infinity-O med 120 Hz uppdateringsfrekvens, tillsammans med en 7,55-tums vikbar inre skärm med samma egenskaper. Den kommer också att ha stereohögtalare och en fingeravtrycksläsare på sidoskalet, GPS, LTE och Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.0, UWB, NFC och USB Type-C-port, allt tillsammans med en IP68-klassificering.


Samsung Galaxy Z Fold 3, när kommer den att finnas tillgänglig

För att testa Samsung Galaxy Z Fold 3-telefonen får man vänta ytterligare en tid, eftersom den väntas lanseras i augusti, även om datumet inte har avslöjats av tillverkaren. Enligt en rapport som lanserats under de senaste veckorna förväntas enheten komma i tre olika färger: svart, maringrön och rosa, alla med en matt yta. Vi har ännu inte fått något besked om priset.

Lämna en kommentar