Samsung Galaxy Z Flip 3 kommer att ha en stylus och ersätta Galaxy Note


Goodbye Galaxy Note, welcome Galaxy Z Flip 3: Samsung har lämnat in ett patent som tyder på att nästa vikbara enhet kommer att vara kompatibel med S-Pen.

Samsung är redo för en revolution: Galaxy Note-serien får lämna sin plats för den nya, vikbara Samsung Galaxy Z Flip 3. Linjen med ikoniska smartphones med stylus verkar nu vara slut, trots den enorma tillfredsställelse som det koreanska företaget fått genom åren.

Samsungs vd skulle själv ha förutsett detta under de senaste månaderna och bekräftade en rad rykten som även de välinformerade först hade svårt att tro på. Men det skulle inte vara ett farväl till pennan. Ingen hara-kiri. Det skulle helt enkelt vara en stilett som fortsätter i kölvattnet av den framskridande tiden. Det är fortfarande för tidigt att veta om Samsung Galaxy Z Flip 3 kommer att ha ett utrymme för S-penna, som Samsung Galaxy Note, eller om den kommer att ingå i lådan eller köpas som tillbehör, men det verkar inte råda något tvivel om att nästa vikbara - liksom Galaxy S21 Ultra 5G - kommer att ha stöd för S-penna.

Geväret Galaxy Note är borta, ge plats för den vikbara Galaxy

Enligt den nederländska webbplatsen LetsGoDigital har Samsung ansökt om och beviljats ett nytt patent i Europa för namnet Z Flip, och dokumentet innehåller en rad förklarande beskrivningar av vad enheterna kommer att vara i framtiden: "smartphones, surfplattor, skyddande omslag; elektronisk penna; kapacitiv stylus", där de två sista är mer intressanta än de andra som en indikation på framtiden för serien.

Samsung Galaxy Note har historiskt sett varit en premium-enhet som utformats för en relativt liten marknad av företagsanvändare som kan utnyttja stylus och vanliga teknikentusiaster med en köpkraft över genomsnittet. Samsungs Galaxy Z Flip-serie, vars priser är allt annat än populära, har riktat sig till ungefär samma målgrupp, så enligt företaget är det dags att utveckla produkten. Det bör också tilläggas att Notes alltid har varit smartphones med mycket stor skärm, men nu har alla toppmodeller en skärmstorlek på sex tum eller mer.

Det enda som är säkert för tillfället är S-pennans kompatibilitet med de kommande vikbara enheterna (Samsung Galaxy Z Fold inkluderat), medan avsked från Galaxy Note-serien och det därmed följande avbrottet i Samsung Galaxy Note 21-projektet fortfarande är ett rykte.


Samsung Galaxy Z Flip 3 och Z Fold 3, när de kommer

Andra rykten som rapporterats av den koreanska tidningen Yonhap fokuserar dock på hur många och vilka smartphones som kommer att komma under de kommande veckorna. Mycket kommer att bero på om Samsung Galaxy Note 21-projektet faktiskt kommer att avbrytas: om det bekräftas kommer företaget att fylla luckan genom att lägga om några av sina presentationer.

Minst tre modeller kommer att komma i augusti: Samsung Galaxy S21 FE - en variant av de senaste flaggskeppen med ett mer gynnsamt pris-prestandaförhållande - och de två hopfällbara Samsung Galaxy Z Flip 3 och Galaxy Z Fold 3, som båda är kompatibla med S-penna. S21:s "Fan Edition" skulle alltså tidigareläggas från förra året, då Galaxy S20 FE tillkännagavs i september.

Om Samsung Galaxy Note 21 fortsätter att finnas kvar på marknaden skulle den enligt traditionen komma i slutet av augusti, medan de två Galaxy Z Flip 3 och Z Fold 3 skulle tidigareläggas till juli.


Lämna en kommentar