Android O, vad är nytt i Googles mobila operativsystem

#


Mountain View-baserat företag presenterar officiellt sitt nya operativsystem som kommer att vara säkrare och förbättra prestandan hos smartphones

Det kommer allt fler detaljer om Android O, Googles nästa operativsystem för mobila enheter. Som väntat valde den kaliforniska jätten den årliga utvecklarkonferensen Google I/O 2017 för att officiellt presentera Android O, tillsammans med andra nya funktioner.

Det nya operativsystemet från Green Beret hade faktiskt redan förutspåtts vid flera tillfällen under de senaste månaderna. Först var det Hiroshi Lockheimer, Senior Vice President of Android, som publicerade en tweet och sedan var det det Mountain View-baserade företaget självt som lanserade den första Developer Preview på sin blogg. Nu har den andra Developer Preview kommit från Google I/O. Besviken på alla som förväntade sig information om operativsystemet. Google har faktiskt inte klargjort om O hänvisar till Oreo, det berömda märket av mjölkkakor.

Det nya Android O

Den nya versionen av Android O är tillgänglig i betaläge och kan laddas ner genom att registrera sig i programmet. Det nya operativsystemet innehåller några intressanta nya funktioner. Android O kommer att öka säkerheten för mobila enheter, innehålla nya emojis, optimeras för lägre batteriförbrukning och förbättra den totala prestandan hos smartphones. Android O kommer också att innehålla andra intressanta funktioner: Picture in Picture gör det till exempel möjligt att fortsätta titta på en video i en liten del av skärmen samtidigt som du använder ett annat program. Den kommer också att ha en något annorlunda och mer intuitiv design. Och med Notification Dots kommer även notiserna att förbättras.

En annan nyhet i Android O gäller hur man kommer åt program. Operativsystemet kommer att kunna logga in automatiskt med hjälp av de autentiseringsuppgifter som Google har sparat. Om vi till exempel har loggat in på Facebook från Chrome kommer Android O att komma ihåg de inloggningsuppgifter som vi använde tidigare när vi installerar appen för sociala nätverk på vår smartphone.

Som nämnts behöver du bara anmäla dig till betaprogrammet för att "prova" det nya Android O. Det gröna robotsystemet är inte tillgängligt för alla. Den kan för närvarande laddas ner till Google Pixel, Nexus 5X och Nexus 6P.


Lämna en kommentar