Amazon öppnar en heltäckande, mest mänsklig, livsmedelsbutik

Varför detta Matters

Amazon är världens största återförsäljare och har satt tonen för praktiskt taget alla större online- och butiksinnovationer sedan 1994. Dess Go Stores gör inte bara bort de flesta kontorister, det finns inte heller några kassaregister eller utcheckningar. De små provbutikerna har betraktats som en lokal nyfikenhet, men denna nästan fullstora livsmedelsbutik signalerar större ambitioner. Om du hade problem med att anpassa dig till självkassan hos Kroger, vänta tills du får en massa Amazon Go. För närvarande är den stora butiken i Seattle, men Amazon har säkert planer på att sprida den till din hemstad.

amason

Amazon presenterade sina nya 10,400 XNUMX kvadratmeter Amazon Go Grocery Story i Seattle. Enligt CNBC är detta detaljhandelsjättens första "fullstora" kontantlösa butik modellerad på de 25 mindre Go-platserna, som Amazon först presenterade vid sitt huvudkontor i Seattle 2016.

Jag behöver inte en annan mataffär. Rätt, vem gör det? Amazon Go Grocery är dock inte som din lokala Stop and Shop. Varje produkt är märkt och prissatt individuellt (varje banan - inte bananklipp - har ett pris) och en mängd teknologier spårar varje produkt och kund. Det finns sensorer som spårar kunder som går in, fyrar som håller reda på var de är i butiken, sensorer som ser dem dra en tomat ur hyllan och lägga den i sin korg och en sensor att spåra när de går ut. Den sista hanterar också betalning. Så ta inte med dina pengar till Go-butiken, bara ditt Amazon Prime-konto. Vissa kallade denna Amazons bästa detaljhandel hittills.

Vi har kött ... och andra grejer: Amazon bestämde sig inte för att börja bygga denna butik efter lanseringen av sin första Go-plats. CNBC rapporterar att byggandet började på stormarknaden 610 E. Pikes St. redan 2015. Även om denna butik fortfarande är betydligt mindre än en typisk livsmedelsbutik, lagrar den ungefär 5,000 artiklar, inklusive färskvaror, skaldjur, kött, bageriprodukter och rengöringsprodukter för hushåll.

Ja, men äger inte Amazon redan Whole Foods? Det gör det, men företaget insisterar på att detta inte handlar om att konkurrera med sitt eget varumärke. "Vi försöker inte ersätta dem", säger Amazon VP Cameron Janes till CNBC.

Bakom kulisserna: Det är sant att shoppa efter livsmedel och inte ens bry sig om att köra en enda skanning - eller kunna betala kontant - är mycket störande. Trots övergången till så mycket detaljhandel till online är livsmedelsindustrin fortfarande mycket lukrativ och genererar cirka 5.75 miljarder dollar i intäkter 2017. Inte konstigt att Amazon är så fixerad på det.

Är mina ägg spruckna? Om Amazon Go Livsmedelsbutik är framgångsrik kan du hitta dig själv att gå igenom en veckoköp på rekordtid. Visst, det kan vara lite konstigt att handla i ett utrymme där det finns få människor förutom kunderna, men Amazon Go-butiker behöver fortfarande kontorister för att lagra hyllorna, åtminstone tills de börjar installera robotarna.

Via: CNBC


Bli expert på shopping

Vad är det bästa sättet att köpa en TV: Online eller i en butik? De 7 bästa onlinehandlarna för ett tv-köp 2020

Lämna en kommentar