Instagram och Messenger: nya chattfunktioner


Nya funktioner till Facebook-ägda Instagram och Messenger-chattar: allt det senaste från det sociala nätverket

Nya och spännande funktioner till Mark Zuckerbergs Instagram- och Messenger-chattar ger dig en helt ny meddelandeupplevelse. Förutom att du kan titta på videor i realtid med dina vänner med Watch Together kommer du att kunna anpassa dina chattar med nya TinyTAN-teman.

Facebook verkar inte bara vilja förenhetliga chattarna i sina olika appar, utan också skapa ett helt nytt sätt att kommunicera. Du kan till exempel låta flera kontakter titta på en video från Reels, IGTV eller till och med TV-program direkt i en konversation med vänner. Intressant är också tillkännagivandet om ett "försvinnande läge", som påminner om de flyktiga meddelanden som just kommit till WhatsApp, där skickade meddelanden försvinner från chathistoriken omedelbart efter att mottagaren har sett dem.

Watch Together: vad det är och hur det fungerar

Den första funktionen kallas Watch Together och är redan tillgänglig i USA för dem som uppgraderar till den senaste versionen av Instagram. Genom att starta en videochatt på Instagram eller Messenger med dina kontakter och klicka på knappen längst ner till höger på skärmen för att välja TV och filmer kan du välja videor att titta på från ett brett urval av innehåll, inklusive IGTV, Reels, TV-program, filmer och trendiga videor.

Det sociala nätverket arbetar dessutom för att få två originalprogram exklusivt till sina meddelandeplattformar: Here for It med den digitala skaparen Avani Gregg och Post Malone's Celebrity World Pong League med den Grammy-nominerade rapstjärnan.


Anpassa chattar med TinyTAN-teman

En annan ny funktion gör det möjligt för användarna att anpassa sina konversationer genom att lägga till teman med TinyTAn, en grupp karaktärer som skapats av de sju medlemmarna i BTS. Efter uppdateringen av appen kan emojis och nya tecken göra både Instagram- och Messenger-chattar speciella, så att du alltid kan vara originell mot dina vänner.


Instagram och Messenger: försvinnande läge

En av de nya funktionerna som Instagram tillkännagav i ett officiellt blogginlägg är "försvinnande läge", som gör att du kan ställa in ett meddelande så att det raderas omedelbart efter att mottagaren har sett det. Instagram förklarar att funktionen är utformad för att garantera säkerheten för användare som vill skicka ett spontant meddelande eller en reaktion utan att det lagras i chatthistoriken och påminner om flyktiga meddelanden på WhatsApp, som också är en Facebook-ägd app.

Funktionen kommer till en början endast att vara tillgänglig för kontakter som redan följer varandra på Instagram eller är anslutna via Messenger. Om någon tar en skärmdump av konversationen får den andra användaren ett meddelande och kan då bestämma om han eller hon ska blockera eller rapportera kontakten som han eller hon messade med.

Lämna en kommentar