Bästa affärsservrar och operativsystem att använda

Webbservern är grunden för allt som händer med din webbsida, och ändå vet folk ofta ingenting om det. Vet du ens vilken webbserverprogramvara som körs på maskinen? Vad sägs om maskinens operativsystem?

För enkla webbplatser spelar dessa frågor verkligen ingen roll. När allt kommer omkring kommer en webbsida som körs på Unix med en Netscape Server vanligtvis att fungera bra på en Windows-maskin med IIS. Men när du väl har bestämt dig för att du behöver mer avancerade funktioner på din webbplats (som CGI, databasåtkomst, ASP, etc.), vet du vad som finns i back-end skillnaden mellan saker som fungerar och inte.


Operativsystemet

De flesta webbservrar körs på ett av tre operativsystem:

  1. Unix
  2. Linux
  3. Windows NT

Du kan i allmänhet berätta för en Windows NT-maskin genom tilläggen på webbsidorna. Detta hörs tillbaka till DOS när filnamn krävdes med ett tillägg på tre tecken. Linux- och Unix-webbservrar serverar vanligtvis filer med tillägget .html.

Unix, Linux och Windows är inte de enda operativsystemen för webbservrar, bara några av de vanligaste. Jag har kört webbservrar på Windows 95 och MacOS. Och nästan alla operativsystem som finns har minst en webbserver för det, eller de befintliga servrarna kan kompileras för att köras på dem.

Servrarna

En webbserver är bara ett program som körs på en dator. Det ger åtkomst till webbsidor via Internet eller annat nätverk. Servrar gör också saker som spårträffar till webbplatsen, spelar in och rapporterar felmeddelanden och ger säkerhet.


Apache

Apache är möjligen världens mest populära webbserver. Det är det mest använda och eftersom det släpps som "öppen källkod" och utan avgift för användning, har det fått många modifieringar och moduler för det. Du kan ladda ner källkoden och kompilera den för din maskin, eller så kan du ladda ner binära versioner för många operativsystem (som Windows, Solaris, Linux, OS / 2, freebsd och mycket mer). Det finns också många olika tillägg för Apache. Nackdelen med Apache är att det kanske inte finns så mycket omedelbart stöd för det som andra kommersiella servrar. Det finns dock många alternativ för betal-för-support nu tillgängliga. Om du använder Apache kommer du i mycket bra sällskap.

Internet Information Services (IIS) är Microsofts tillägg till webbserverarenan. Om du kör på ett Windows Server-system kan det här vara den bästa lösningen för dig att implementera. Det gränssnitt ren med Windows Server OS, och du stöds av stöd och kraft från Microsoft. Den största nackdelen med denna webbserver är att Windows Server är mycket dyrt. Det är inte avsett för småföretag att köra sina webbtjänster, och såvida du inte har all din data i Access och planerar att driva enbart webbaserad verksamhet, är det mycket mer än ett webbutvecklingslag behöver. Det är dock anslutningar till ASP.Net och den lätthet som du kan ansluta till Access-databaser gör det perfekt för webbföretag.


Sun Java webbserver

Den tredje stora webbservern i gruppen är Sun Java Web Server. Detta är oftast valfri server för företag som använder Unix webbservermaskiner. Sun Java Web Server erbjuder några av de bästa av både Apache och IIS genom att det är en webbserver som stöds med starkt stöd från ett välkänt företag. Det har också mycket stöd med tilläggskomponenter och API: er för att ge det fler alternativ. Detta är en bra server om du letar efter bra support och flexibilitet på en Unix-plattform.

Lämna en kommentar