Billiga iPhone 2022, precis runt hörnet: det blir


Ankomsten av iPhone SE 3 verkar vara nära förestående och vi kan redan känna till många funktioner i Apples billigaste smartphone

Väntan på iPhone SE 2022 (som kan kallas iPhone SE 3) har blivit spasmodisk och många rykten tyder på att Apples nästa budget-smartphone kan debutera i början av det nya året. Allt eftersom dagarna går kommer fler och fler rykten om dess utseende, funktioner och pris.

Det som verkligen skapar stor förväntan är införandet av 5G-anslutning, vilket i kombination med den extremt aggressiva prissättningen bör göra det möjligt för den nya billiga iPhone att utmana många Android-telefoner i mellanklassen. Även om detta bara är spekulationer verkar huvuddragen i denna tredje generation vara beskrivna, och den kommer troligen att följa i fotspåren av iPhone SE 2 när det gäller design och annat. Designen på den nya budget-iPhone förväntas vara inspirerad av den väletablerade iPhone 8. Enligt den japanska bloggen Macotakara, analytikern Ming-Chi Kuo och displaybranschkonsulten Ross Young kommer iPhone SE 2022 att ha en 4,7-tums LCD-panel.

Detta skulle innebära att fingeravtryckslåsningssensorn behålls i hemknappen, vilket återigen innebär att utvecklingen skjuts upp till nästa modell. När det gäller färg är de mest populära varianterna Starlight och Midnight.

Samma källor hävdar att den nya iPhone SE 3 kommer att använda Apples A15 Bionic-chipset, vilket är samma chipset som för närvarande används i enheterna i iPhone 13-serien. Detta antagande beror på det faktum att varje iPhone SE har tagit över processorn från den generationens flaggskeppsmodeller.

En annan spekulation gäller den interna lagringskapaciteten: med ett eventuellt övergivande av 64 GB storleken som finns tillgänglig på 2020 års iPhone SE, kan basvarianten bli 128 GB.

Om likheten med iPhone 8 bekräftas kan vi förvänta oss en enda sensor för huvudkameran, även om idéerna fortfarande är mycket vaga om dess typ.

iPhone SE 3: lanseringsdatum och pris

En rapport från TrendForce föreslår att den tredje generationen iPhone SE ska debutera under det första kvartalet 2022, genom ett särskilt evenemang runt mars. Den återkommande tanken är dock att det inte kommer att ske senare än under första halvåret nästa år. Det räcker med att säga att den första modellen kom ut i mars 2016 och den andra i april 2020, så antagandet verkar inte alltför långt ifrån verkligheten.

Priset skulle kunna ligga runt 494 euro för de två första versionerna, men som JP Morgan påpekade kan Apples inbytestjänst (eller Trade-In) göra det möjligt för Android-användare att spara hundra euro eller mer, beroende på vilken smartphone de äger.


Lämna en kommentar