Den nya iPhone SE kommer 2022, men också 2023


IPhone SE, Apples budget-smartphone, kommer att få en efterföljare, men den kommer inte så snart som många hade hoppats: en första modell 2022, och sedan en annan 2023.

Iphone SE är fortfarande en av de populäraste modellerna i Apples sortiment och anledningen är enkel: det är budget-iPhone, en lågpris-iPhone som (nästan) alla har råd med. Detta kommer att fortsätta att vara fallet med nästa version, som inte kommer att komma i år. De senaste ryktena bekräftar faktiskt de rykten som redan hördes för flera månader sedan: ingen iPhone SE år 2021.

Detta är Ross Young, analytiker på DisplaySearch, övertygad om, eftersom han delade med sig av information som han nyligen fick på Twitter. Enligt Young kommer Apple inte att uppdatera iPhone SE i år, men kommer att göra det både 2022 och 2023. Den sistnämnda, iPhone SE 2023, kommer att vara den mest intressanta eftersom den kommer att ha en större skärm och äntligen kommer att medföra en efterlängtad nyhet för Apple-användare: den kommer att ta farväl av den rektangulära skåran till förmån för det hål i skärmen som nu är så populärt i Android-världen. Så här kommer iPhone SE 2022 och iPhone SE 2023 att se ut.

iPhone SE 2022: Så kommer den att se ut

Enligt Ross Young kommer nästa iPhone SE 2022, den som kommer nästa år, att fortsätta att ha den typiska egenskapen för billiga iPhones: LCD-skärmen. Skärmen kommer också att ha samma storlek som den nuvarande iPhone SE, som är 4,7 tum.

Det kommer därför att bli en liten smartphone, jämfört med genomsnittet för nuvarande enheter (även de billigaste), och detta kommer inte att glädja många användare som istället vill ha en billig men stor iPhone.

Young säger också att det finns en möjlighet, men ännu inte en visshet, att iPhone SE 2022 kommer att vara kompatibel med 5G, åtminstone med Sub-6 GHz. Det vill säga 5G med bästa räckvidd, men lägre topphastigheter.


iPhone SE 2023: Så kommer den att se ut

Vid iPhone SE 2023 finns det dock mycket mindre nyheter. Detta är inte förvånande eftersom denna enhet kommer att komma om två år, och på bara två år kan allt hända i elektronikvärlden. Enligt Ross Young kommer Apples budget-iPhone 2023 äntligen att vara större, cirka 6,1 tum i skärmstorlek, och kommer att ha ett hål på skärmen för den centrala kameran i stället för en skåra på den nuvarande modellen.


Lämna en kommentar