De bästa streamingplattformarna för att titta på filmer och tv-serier

#

Nuförtiden är underhållning, nyheter och sport allt oftare bara ett klick bort och kan ses var och när vi vill direkt på våra favoritenheter. Själva konceptet med video on demand har ju gjort det möjligt att se program, filmer och tv-serier som en interaktiv upplevelse, där användarna kan anpassa programschemat efter eget tycke och smak, vilket helt och hållet har omstörtat och förnyat tv-konceptet. Vi har sett en verklig revolution i och med tillkomsten av streamingplattformar, som har ett rikt utbud för alla smaker och åldrar. Men hur hittar man sig till rätta i den varierande världen av video on demand? Vilka plattformar är bäst lämpade för våra behov och vilka bör vi välja? Här är en guide genom labyrinten av dagens bästa streamingplattformar.


Revolutionen av streamingplattformar

Sedan TV:n kom in i våra hem, runt mitten av förra seklet, har varje generation upplevt en utveckling av underhållningsutbudet, med program som går hand i hand med publik och förändringar i samhället. Det är slut med tv-produkter som var avsedda att fungera som ett mellanspel mellan reklamfilmerna, och i dag är den lilla skärmen alltmer avancerad och redo att tillfredsställa de mest krävande tittarna. Vi tänker på tv-serier som fokuserar på teman och trender i dagens värld, dokumentärer och filmer som ofta är utformade för tv-tittande. I själva verket är det nu tv:n som formas av tittarna, inte längre av passiva tittare. Hur gick det till?

Från traditionell tv, där man kämpade med antennen på platser som inte täcktes av signalen, till kabel-tv och betal-tv, eller pay per view och, på senare tid, streaming video on demand. En stor del av förtjänsten går till streamingplattformar som Netflix, som har banat väg för onlinetittande av filmer och tv-serier, vilket har gett upphov till binge watching. Upp med händerna vem som aldrig, även om han eller hon är trött och tänker på att vakna nästa dag, har lagt sömnen åt sidan för att njuta av nästa avsnitt av den aktuella serien för att se hur den slutar.

Hur man använder en streamingtjänst

Om du har bestämt dig för att vara en del av det nya som är på frammarsch och bli en del av den världsomspännande gemenskap som njuter av de olika streamingtjänsterna är det viktigt att du har en ganska snabb internetuppkoppling. Alla program från de olika streamingplattformarna, och vi kommer nu att lista de bästa, kan streamas på många olika enheter, t.ex. smarta tv-apparater, bärbara datorer, surfplattor och mobiltelefoner. För att utnyttja erbjudandet från katalogen måste du teckna ett abonnemang som kan variera beroende på vilket innehåll du vill titta på, hur många användare som kan få tillgång till on-demand-tjänsten och sedan finns det olika erbjudanden, rabatter och paket som beror på de olika leverantörerna. Men är all denna teknik svår att använda? Inte alls! Det är mycket intuitivt att använda en streamingplattform och åtkomstläget är utformat för att passa alla åldrar, från de yngsta till de äldsta.


Sajter och plattformar för att titta på filmer och tv-serier

Många av dem känner vi till av rykte, eller för att vår nördiga vän berättade om dem och provade dem alla, eller för att vi såg trailern för en supercool serie som sändes av... Det finns många streamingplattformar runt om i världen, och i Italien är de mest kända: det tidigare nämnda Netflix, men också Prime Video, Disney+, Infinity, DAZN, Now TV, TIMVision, YouTube Premium, Chili, Apple TV+ och många andra. Låt oss ta en titt på dem en efter en och jämföra dem utifrån erbjudande, pris och funktioner för att förstå vilka som är bäst för alla.


Netflix

En av de mest kända streamingplattformarna, som finns tillgänglig i praktiskt taget alla länder i världen (utom Kina, Nordkorea, Krim och Syrien), Netflix har varit en föregångare när det gäller video on demand. Det är en verklig garanti för serieälskare, med en ständigt uppdaterad katalog och veckovisa utgåvor som alltid är aktuella. Det är omöjligt att inte hitta filmer eller tv-serier att titta på, även för de mest krävande smaklökarna. Netflix har satt trenden med några av de mest populära tv-serierna på senare tid, tänk på den fandom som följde The House of Paper, som var den mest efterfrågade serien i världen när pandemin var som störst, eller 80-talets revival som återlanserades med Stranger Things.

Vad behöver du för Netflix? Det krävs en internetuppkoppling, en lämplig enhet och ett månadsabonnemang. Prisplanen varierar mellan basic 7,99 euro, standard 11,99 euro och premium 15,99 euro, beroende på vilka enheter du vill ha tillgång till. Netflix är den rekommenderade plattformen för älskare av den fantastiska världen av TV-serier, inte bara engelsktalande - det finns faktiskt från hela världen! Det är också bäst för den stora mängden originalinnehåll som Netflix självt producerar, för spridningen av format som redan finns på andra TV-kanaler och som kanske har undgått de flesta, och för den kontinuerliga "repechningen" av verkliga kultfenomen mellan filmer och serier.

Tänk på den stora framgången med Friends omgjord för dagens ungdomar som inte ens var födda på nittiotalet! Kort sagt, en utmärkt blandning av innovativa och nischade produkter med en kontinuerlig återupplivning av de stora klassikerna för alla. För att inte tala om den kontinuerliga utvecklingen av plattformen, som nyligen har lanserat en ny funktion för smart-tv-appen för att navigera genom det bästa innehållet i den omfattande katalogen av filmer och tv-serier.

Amazon Prime Video

Prime Video är jätten Amazons streamningsplattform för att titta på filmer och tv-serier, som ingår i Prime-abonnemanget. Det finns en inledande 30-dagars gratis provperiod för paketet, som bland annat innehåller rabatter på leveranser av produkter som köpts online från Amazon och tillgång till beställningsfilmer och tv-serier. Streamningsplattformen Prime Video kan användas på alla enheter via webbläsaren eller appen, även i offline-läge efter att ha laddat ner videor. Det finns en X-Ray-funktion som gör att du kan ta reda på allt om skådespelare, låtar, trivia etc. på avsnittet om filmer och tv-serier.

För att titta på Amazon Prime Video på din tv kan du däremot använda en spelkonsol, smart-tv eller ett Chromecast-system genom att ansluta tv:n till din dator, smartphone eller surfplatta. Alternativt kan anslutningen mellan enheterna göras via en HDMI-kabel. I andra länder, men just nu finns det inga nyheter för Italien, är det tekniska systemet Amazon Fire TV Stick redan aktivt, den första smarta TV:n med operativsystemet Fire installerat. Prime Video är fortfarande en av de snabbast växande plattformarna, med ett mer överkomligt pris och en av Netflix huvudkonkurrenter när det gäller utbudet av filmer och tv-serier av hög kvalitet.

Disney+

Disney+ (eller DisneyPlus) är en streamningsplattform som nyligen anlände till Italien och som ägs av Walt Disney Company, som kan skryta med en mycket rik distribution av sina berömda varumärken: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic - alla tillsammans, för första gången. Ett otroligt och varierat utbud som omfattar hela avdelningen för barn och de stora Disney-klassikerna utan ålder, Marvels superhjältar, produkter från 21st Century FOX (inklusive The Simpsons), dokumentärer och dokumentärer och mycket mer, med en ständigt uppdaterad katalog. Disney+ fungerar på samma sätt som de andra plattformarna och sju olika konton kan användas. Om du vill kunna titta på Disney+-innehåll på din smarttelefon utan problem, finns här några korta instruktioner och en användbar app så att du inte blir överraskad.

Infinity

Infinity är Mediasets streamningsplattform med ett stort utbud av filmer, tv-serier, dokumentärer och tecknade filmer i en särskild sektion, till de små barnens förtjusning. Allt du behöver är ett abonnemang, en internetanslutning och en kompatibel enhet. Infinity är den perfekta plattformen för dem som har en svaghet för Mediasets program men inte har tid att titta på direktsändningar, ett utmärkt val för filmälskare och ett bra alternativ för hela familjen.

DAZN

Inte bara filmer och tv-serier! Dagens streamingplattformar specialiserar sig alltmer på en mängd olika typer av innehåll. DAZN är den främsta plattformen för att titta på live- och on-demand-sportstreaming och fungerar på samma sätt som Netflix. DAZN är en riktig referenspunkt tillsammans med Sky för fotbollsälskare med Serie A TIM, Serie BKT, det bästa av internationell fotboll, men också MotoGP, Moto2, Moto3 och många andra idrottstävlingar (boxning, fotboll, volleyboll, rugby, dart osv.).

Now TV

Detta är streamingtjänsten som ger dig tillgång till Sky-program utan dekoder, parabolantenn eller satellitabonnemang. Now TV är en plattform som är utformad för att njuta av det rika utbudet av Sky- och Fox-kanaler, som omfattar banbrytande och högkvalitativa tv-serier (bland annat Järntronen, men även Sky Original-produktioner som Devils and Gomorrah), filmer och förhandsvisningar några månader innan de släpps på biograferna, dokumentärer och förstås sport, med olika paket att välja mellan. Utan att glömma alla andra typer av underhållning: från matlagningsprogram till stand-up comedy och sedan dokusåpor och talangprogram. Det finns också ett utmärkt programutbud för barn och tonåringar, med olika kanaler som Cartoon Network, Nickelodeon, DeAKids och BabyTV.

TIMvision

TIMVision är TIM:s beställ-tv, med ett varierat utbud som är utformat för alla och som inkluderar ett månadsabonnemang med olika alternativ, tillsammans med en rad innehåll att köpa eller hyra. Det råder ingen brist på filmer och tv-serier, varav en del är samproducerade, till exempel L'amica geniale och Skam Italia, som är utformade för den alltmer tekniskt kunniga tonårspubliken. Bland de serier som sänds på TIMVision-plattformen vill vi lyfta fram Mad Men och kultserier som Skins, Vikings, The Handmaid's Tale och Killing Eve. Sedan några månader tillbaka är det möjligt att välja paket som även inkluderar visning av innehåll från DAZN och Now TV, så du behöver inte missa något!

Chili

En annan ständigt växande och expanderande plattform utanför Italien är Chili, som bekräftar sig själv som ett måste för film- och tv-serieälskare, med tusentals titlar tillgängliga, inklusive premiärversioner som kan hyras eller köpas digitalt eller på DVD och Blu-Ray. Det finns inget behov av abonnemang, men du kan välja innehåll till en kostnad som varierar från 50 cent till cirka 16,99 euro. Det här är en tjänst som är utformad för dem som vill bläddra bland genrer och ha ett brett utbud av videor, men utan att behöva teckna ett abonnemang.

Apple TV+

Apple TV+ är en annan rekommenderad streamingplattform för att titta på tv-serier, filmer, dokumentärer, barnprogram och mycket mer, samt alla Apple Originals. Det finns månads- eller årsabonnemang och ett App Music-paket för studenter. Apple TV+-innehåll kan ses från alla Apple-enheter och alla som har köpt en Apple-enhet från och med den 10 september får ett år av Apple TV+ gratis, här förklarar vi hur. Innehållet är dock också tillgängligt med Apple TV-appen så att du kan få tillgång till streamingplattformen från smarta TV-apparater och AirPlay-kompatibla TV-apparater.

YouTube Premium

Inte bara världens populäraste videodelningsplattform! YouTube har tagit fram en betald Premium-streamingtjänst som ger dig tillgång till allt YouTube-videoinnehåll och YouTube Music utan irriterande reklamavbrott, offline, i bakgrunden och med olika toppmoderna funktioner. Allt detta med ett månadsabonnemang som även är utformat för familjer och studenter efter en månads gratis provperiod. Detta erbjudande ger tillgång till hyra och köp av ett mycket stort utbud av filmer med bra ljudkvalitet och HD-video som är indelade i en mängd olika kategorier: komedier, skräck, thrillers, action, tecknade filmer osv. YouTube Premium kan också användas på mobila enheter, datorer eller TV-apparater som är anslutna till Internet.

Rakuten TV

Från Japan kommer Rakuten TV, en plattform för beställning som innehåller en stor samling aktuella och tidigare TV-serier (The Big Ben Theory, Scandal, Arrow, Breaking Bad, O.C., Gossip Girl för att nämna några) och filmer som distribueras av Warner Bros, Disney, Sony och 21st Century Fox. En plattform som är tänkt som en vidareutveckling av Blockbuster-kedjan, men online med möjlighet att hyra och köpa det valda innehållet och betala bara för det du vill se, som med Chili.

Lämna en kommentar