Så fungerar Mirror, Instagrams hemliga filter


Filtret Mirror, som ger kalejdoskopiska effekter, kommer snart att finnas tillgängligt på Instagram: så här fungerar det

Om vi skulle göra en lista över de senaste årens sociala trender skulle Instagram Stories definitivt vara i topp. Innehållet började lite tyst: många satsade inte på det, delvis för att det verkade absurt att användare kunde engagera sig i att göra videor som skulle försvinna inom 24 timmar.

Men efter hand fick funktionen fotfäste och dök upp på Mark Zuckerbergs andra plattformar. Efterhand har de berikats med filter, klistermärken och effekter som gör dem riktigt tilltalande. Och idag är vi här för att presentera ännu ett filter för Instagram Stories. Den heter Mirror och ingår i en kategori som användarna älskar: kalejdoskop, som är effekter som förvandlar bilder tagna av kameran till ett spel av figurer, ljus och färger. Effekten är ännu inte tillgänglig, men kommer säkert att uppskattas av de mest kreativa användarna.

Instagram Stories: hur spegeleffekten fungerar

Nyheten om publiceringen av den nya effekten dök upp på Twitter-kontot av den italienska läckaren Alessandro Paluzzi. Det är ett officiellt filter, eller snarare ett filter som skapats specifikt av plattformen. Vi vill påminna om att användarna nu också kan skapa egna filter och effekter och dela dem med andra, vilket ökar plattformens möjligheter.

Enligt källan innehåller Mirror minst sex varianter och är utformad för att förvandla ett enkelt fotografi till ett litet konstverk. Allt du behöver göra för att börja använda den är att rikta kameran mot ett motiv, helst ett färgglatt och ovanligt motiv. De med en konstnärlig ådra kommer att gilla att använda den och lägga upp sina egna Stories.


Hur använder du Mirror i Instagram Stories?

Vi vet fortfarande inte när den faktiskt kommer att släppas till användarna av appen, men tack vare ryktena kan vi redan nu avslöja vilka procedurer du behöver för att använda den. Först måste du öppna Stories från appens huvudskärm. Du måste trycka på cirkeln med +-tecknet som visar din profilbild, som visas i den första positionen högst upp på skärmen. Bredvid den finns andra cirklar med alla berättelser som dina kontakter har lagt upp.

Skärmen för berättelser visar alla effekter som finns tillgängliga för att redigera ditt material längst ner. Du kan till exempel hitta Boomerang-läget, Superzoom och till och med Live-knappen. Snart kommer även Mirror-läget att dyka upp i den här sektionen, vilket meddelades på Twitter. Den finns mellan Boomerangs och Layouts. Om du trycker på effekten öppnas sex möjligheter. Bilden ändras beroende på vilken variant du trycker på. När du har hittat den som du gillar bäst är det bara att ta ett foto eller filma klippet i några sekunder. Du kan sedan lägga till klistermärken, gifs eller text enligt din smak. Slutligen klickar du på Publicera och artikeln kommer att visas bland de publicerade. Och det var allt. Det här filtret är fortfarande en hemlighet: vi får vänta på den officiella lanseringen av funktionen för att ha kul att prova den.


Lämna en kommentar