Experter föreslår 6 livsmedel som är bra för hjärnan

#


De måste innehålla vitaminer, mineraler, antioxidanter, polyfenoler och omega-3-fettsyror. Sex livsmedel som är bra för hjärnan, enligt experternas förslag.

Vi behöver inte förklara hur viktig hjärnan är, men det är värt att upprepa att kroppens styrenhet också behöver bra bränsle för att fungera på bästa sätt och inte slitas ut med åren.

De magiska orden är: vitaminer, mineraler, antioxidanter, flavanoler, polyfenoler och omega-3-fettsyror. Detta är vad en måltid måste innehålla för att gynna den grå substansen. Tack vare studier av näringsforskare är det möjligt att identifiera sex livsmedel som, mer än många andra, bidrar till att bevara hjärnan och se till att den fungerar på bästa sätt under hela dagen.

Sex livsmedel för att hålla hjärnan frisk: grönsaker, lamm, ägg

Gröna bladgrönsaker som spenat och sallad är rika på E-vitamin och K-vitamin. Medan det förstnämnda köttet har kopplats till förebyggande av kognitiv försämring spelar det sistnämnda köttet en roll för att förhindra minnesförlust samtidigt som det bidrar till att förbättra kognitionen.

Lammkött är det enda röda köttet som, när det äts en gång i veckan, bidrar till långsiktig kognition.

Ägg avslutar den första halvan av de rekommenderade ämnena: i USA är de en populär frukost, och eftersom de är rika på kolin hjälper de till med minnet och skyddar kommunikationen mellan hjärncellerna.


Hjärnan, sex livsmedel för att få den att fungera bättre: lax, blåbär och valnötter

Lax är en proteinkälla, men bör också ätas eftersom den är rik på omega-3, vilket är viktigt för hjärnans utveckling och funktion.

Alla bär är bra för att hjälpa oss att tänka, men blåbär ligger högst på listan: C-vitamin, K-vitamin, mangan och fytonäringsämnen stimulerar flödet av syre och blod till den grå substansen, vilket gynnar.

Slutligen valnötter: tack vare sina antioxidanter och DHA, en omega-3-fettsyra, motverkar valnötter kognitiv försämring genom att minska inflammation och oxidativ stress, vilket är skadligt för vår kontrollenhet.

Om kost: en studie har analyserat effekterna av en vegetarisk kost under tre decennier. För en mer hållbar framtid skulle det också vara en bra idé att konsumera enbart 3D-utskrivet kött: de säger att det är ännu bättre än riktigt kött.

Giuseppe Giordano


Lämna en kommentar