Förhindra att dina PowerPoint-presentationsteckensnitt ändras

När du kör en PowerPoint-presentation på en dator som inte har teckensnitt som används i presentationen ersätter datorn det som den bestämmer är ett liknande teckensnitt, ofta med oväntade och ibland katastrofala resultat. Den goda nyheten är att det finns en snabb lösning på detta: Bädda in teckensnitten i presentationen när du sparar den. Då ingår teckensnitten i själva presentationen och behöver inte installeras på andra datorer.

Microsoft

Instruktionerna i den här artikeln gäller för PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010, 2007, 2003; och PowerPoint för Microsoft 365.


Bädda in teckensnitt i PowerPoint

Processen för inbäddning av teckensnitt är enkel i alla versioner av PowerPoint.

Det finns vissa begränsningar. Inbäddning fungerar bara med TrueType-teckensnitt. Postscript / Type 1 och OpenType-teckensnitt stöder inte inbäddning.

 1. Gå till Fil och välj Tillbehör.

 2. I dialogrutan Alternativ väljer du Save.

 3. Längst ner i alternativlistan i den högra panelen, placera en bock bredvid Bädda in teckensnitt i filen.

 4. Välj antingen Bädda in endast de tecken som används i presentationen or Bädda in alla karaktärer. De första alternativen låter andra personer se presentationen och göra ändringar i ett annat teckensnitt. Det andra alternativet tillåter visning och redigering, men det ökar filstorleken.

 5. Välja OK.

Om du inte har storleksbegränsningar är Bädda in alla tecken det önskade alternativet.

Bädda in teckensnitt i PowerPoint 2007

 1. Välj office knapp.

 2. Välja Spara som.

 3. verktyg menyn i Spara som dialogrutan väljer du Spara alternativ.

 4. Lägg en check bredvid Bädda in teckensnitt i filen och gör ett av följande val:

  • Välja Bädda in endast de tecken som används i presentationen om du vill minska filstorleken.
  • Välja Bädda in alla karaktärer om du planerar att be andra att redigera presentationen och vill att redigeringarna ska göras med samma typsnitt som den ursprungliga presentationsfilen.
 5. Du har nu ett fungerande, inbäddat teckensnitt i presentationen.


Bädda in teckensnitt i PowerPoint 2003

 1. Välja Fil > Spara som.

 2. Från verktyg -menyn högst upp på Spara som dialogrutan, välj Spara alternativ och placera en check bredvid Bädda in äkta typsnitt.

 3. Lämna standardalternativet inställt på Bädda in alla tecken (bäst för redigering av andra) såvida du inte har lite plats kvar på din dator. Bädda in teckensnitt i presentationen ökar filstorleken.


Lämna en kommentar