Fortnite Android, nu kan du spela med en joypad också


Fortnite uppdateras till version 7.3 och introducerar stöd för gamepad för smartphone-appen. Förbättringar även för Nintendo Switch-versionen

Fortnite uppdateras och introducerar en efterlängtad ny funktion för spelare: stöd för smartphone joypads. Den här funktionen har varit under utveckling sedan slutet av förra året och har äntligen släppts: du kommer att kunna spela på din smartphone med samma känsla som på din konsol eller dator. Stödet har utökats till alla större gamepads på marknaden: Razer, Microsoft, Steelseries, Gamevice och Logitech.

Fortnite-uppdatering 7.3 har också medfört andra förbättringar: stöd för 60 bilder per sekund har integrerats för Honor View 20 och Huawei Mate 20 Pro. Uppdateringen omfattade även Nintendo Switch. Utvecklarna på Epic Games har släppt en patch som löser de problem med långsamma speluppdateringar som spelarna upplevt under den senaste perioden. Spelet är mycket smidigare och de grafiska texturerna har också förbättrats. Detta är ett tecken på att det amerikanska mjukvaruföretaget även tar hänsyn till Nintendo Switch-spelare.

Fortnite 7.3-uppdatering: stöd för joypad läggs till

Efter en lång väntan har stöd för gamepad för Fortnites smartphoneapp äntligen kommit. Anslut bara joypaden till din smartphone via kabel eller Bluetooth så känner Fortnite automatiskt igen den och får alla ikoner på skärmen att försvinna. Detta förändrar spelet avsevärt och gör livet enklare för spelarna. Enligt Epic Games stöds alla tillgängliga joypads på iOS, medan de flesta stöds på Android. Så om du har en spelkontroll från Microsoft, Razer eller Logitech kan du använda den för att spela Fortnite-appen.

Den andra nya funktionen för Android-smartphones är stöd för 60 Hz-skärmar. De två första enheterna som får ta del av den här funktionen är Honor View 20 och Huawei Mate 20 Pro. Under de kommande månaderna kommer stödet även att utökas till andra smartphones.


Fortnite 7.3: Vad är nytt 

Fortnite-uppdatering 7.3 påverkar inte bara smartphones, utan även konsoler. För Nintendo Switch har en patch släppts som åtgärdar de många spelproblem som uppstått under de senaste månaderna och förbättrar grafiken.

Nya föremål har också lagts till i onlinebutiken, bland annat en frysgranat som gör motståndarna oskadliga. Uppdateringen är tillgänglig för alla användare, så ladda ner den och du kommer att hitta de nya funktionerna som utvecklats av Epic Games.


Lämna en kommentar