Gå till Gmail-uppgifter i mobil- eller stationär webbläsare

Dina Google Tasks-listor är tillgängliga på alla dina enheter, inklusive datorer och mobila enheter (telefon, surfplatta etc.). På en dator är åtkomst via Gmail och på mobila enheter via en app. Det är ett diskret, enkelt sätt att spåra dina att göra-listor som också fungerar tillsammans med din Google Kalender.

Alla ändringar du gör i listan synkroniseras på alla dina enheter. Uppgifter som du tilldelar datum visas också i din Google Kalender.


Använda Google Tasks på mobila enheter

För att använda Google Tasks på din telefon eller surfplatta, ladda ner gratisappen Google Tasks från Google Play (för Android- och Chrome-enheter) eller från App Store (för Apple-enheter). Därifrån är det enkelt att använda Google Tasks:

  1. Ange dina Google-referenser för att logga in i Google Tasks-appen på din mobila enhet.

  2. Visa listan över befintliga uppgifter.

  3. För att markera en uppgift som klar, tryck på cirkeln bredvid den. Den uppgiften kommer sedan att korsas och flyttas till Avslutade.

  4. För att lägga till uppgifter trycker du på plustecknet längst ner på skärmen.

  5. Tryck på menyknappen längst ned till vänster på skärmen för att skapa och namnge ytterligare listor, för att byta namn på eller radera en lista eller för att radera alla slutförda uppgifter.

Gå till Google Tasks i Gmail på din dator

Om du vill ange eller visa uppgifter på din dator besöker du Gmail, Kalender eller ett öppet dokument i Dokument, Kalkylark eller Presentationer. Sedan:

  1. Välj ikonerna längs skärmens högra sida med en diagonal linje och punkt (den nedre ikonen).

  2. Ett fönster glider ut från höger som innehåller dina listor.

  3. Klicka på ikonen bredvid Lägg till en uppgift att få en meny att visas;

  4. Härifrån kan du sortera, byta namn på och ta bort dina listor.


Lämna en kommentar