Hur man ansluter en Android-smartphone eller surfplatta till en TV

Medan du kan komma åt Netflix, Hulu, Prime och andra bra leverantörer på din Android-enhet vill du ibland ha en större skärm. Och du behöver inte nödvändigtvis en smart-TV eller en strömmande låda som en Roku eller Amazon Fire Stick för att strömma innehåll på den stora skärmen.

Så hur får du den skärmen från din smartphone eller surfplatta till din TV?

Det är en fråga som är både enkel och komplex. Lösningar som Chromecast gör det relativt enkelt att "casta" din skärm, och beroende på din smartphone eller surfplatta kan du också ha några trådbundna alternativ att utforska.

Lifewire / Jie En Lee

Informationen nedan ska gälla för de flesta Android-telefoner, oavsett tillverkare, inklusive Samsung, Google, Huawei och Xiaomi. Google Chromecast fungerar också med iPhones och iPads.


Anslut Android till din HDTV med en Micro HDMI till HDMI-kabel

Det billigaste, enklaste och kanske det bästa sättet att ansluta din Android-enhet till din HDTV är med en HDMI-kabel. Det är inte lika vanligt för tillverkare att inkludera en Micro HDMI-port i sin enhet som för bara några år sedan. Men om du har turen att ha en, gör det hela upplevelsen mycket enklare. Micro HDMI till HDMI-kablar kostar ungefär samma kostnad som en vanlig HDMI-kabel, så du kan få en för så billiga som $ 20 eller mindre. Du hittar dem i lokala elektronikbutiker.

Cables-To-Go

När du har anslutit enheten till en av TV: ns HDMI-ingångar, byt TV: ns källa (vanligtvis via en källknapp på fjärrkontrollen) till HDMI-porten och du är redo att gå. Se till att Android-enheten är i liggande läge för att få den bästa tittarupplevelsen. Medan Apple har fastnat i bildförhållandet 4: 3 med iPad - vilket är bra för att surfa på nätet, Facebook och datorsidan på surfplattor - har de flesta Android-surfplattor ett bildförhållande på 16: 9 som ser bra ut på de stora HDTV-skärmarna.

Den stora nackdelen med att använda en trådlös lösning är svårigheten att använda enheten medan du har den ansluten till TV: n. Om du tittar på en film är denna begränsning inte en stor sak, men om du vill spela ett spel eller titta på YouTube-videor är det inte perfekt.

Bli trådlös med en Google Chromecast

Googles Chromecast är det billigaste alternativet om du inte har en Micro HDMI-port på din enhet. Men misstag det inte för liknande strömmande enheter som Roku, Apple TV eller Amazon Fire TV - Chromecast-dongeln gör faktiskt inget på egen hand. Det förlitar sig på att din Android-enhet ska vara hjärnan bakom operationen, medan den helt enkelt kastar din Android-skärm på din TV-apparat.

Google

Den största fördelen med Chromecast är prislappen, som ligger på under $ 40. En annan riktigt cool funktion är kompatibiliteten med både Android- och iOS-enheter. Medan du bara kan göra sann spegling med en Android-smartphone eller surfplatta, kan du fortfarande casta video från Netflix, Hulu eller någon annan Chromecast-kompatibel app från din iPhone eller iPad. Denna mångsidighet är utmärkt för hushåll som har båda stora mobilplattformar.

Och installationen av Chromecast är enkel. När du har anslutit dongeln till din TV och anslutit strömkabeln, ladda ner och starta Google Home-appen. Denna app kommer att upptäcka Chromecast och upprätta en anslutning för att hjälpa till att konfigurera den. Det kan till och med överföras automatiskt över din Wi-Fi-informationsenhet på vissa enheter. Google Home är också den app du använder för att spegla din skärm, men med många populära appar som YouTube behöver du helt enkelt trycka på cast-ikonen, som ser ut som en ruta eller TV med Wi-Fi-symbolen i hörnet.


Anslut till din TV med MHL

Mobile High Definition Link är den tekniska termen för en Micro USB till HDMI-adapter. Många av de bästa märkena stöder MHL för sina Android-smartphones och surfplattor, även om du kan behöva dubbelkolla din egen enhet genom att bläddra i en lista över alla mobila enheter som stöder MHL.

Denna anslutning erbjuder samma fördelar som att ansluta via en Micro HDMI-port, men det är något dyrare på grund av behovet av MHL-adaptern, som kan kosta mellan $ 15 och $ 40. Det här alternativet kan vara dyrare än en Chromecast.

Robert Silva / Lifewire

Precis som Micro HDMI till HDMI-lösningen fungerar det bara. Du behöver inte göra något speciellt annat än att se till att din smartphone eller surfplatta är i liggande läge för att få den bästa tittarupplevelsen.

Samsung har tappat stöd för MHL och alla andra protokoll för att skicka video och ljud via USB, så om du har en nyare Samsung-smartphone som Galaxy S6 eller Galaxy S6 Edge, måste du gå med en trådlös lösning som Chromecast. Samsung-surfplattor stöder vanligtvis inte Chromecast just nu.


Anslut till din HDTV med SlimPort

SlimPort är en ny teknik utformad för alla typer av enheter från smartphones till surfplattor till kameror. Den använder samma grundläggande teknik som DisplayPort för att skicka ljud och video till en TV eller bildskärm. Det har växande stöd som inkluderar enheter som LG V20, Acer Chromebook R13, HTC 10, LG G Pad II och Amazon Fire HD-surfplattor. Du kan kontrollera listan över SlimPortConnect för att se om din enhet har en SlimPort.

SlimPort fungerar ungefär på samma sätt som MHL. Du behöver en SlimPort-adapter som kostar mellan $ 15 och $ 40 och du behöver en HDMI-kabel. När du har köpt adaptern och kabeln är installationen enkel.

Anslut din Android-enhet med Roku eller andra trådlösa lösningar

Chromecast är inte det enda spelet i stan när det gäller trådlöst, även om det kan vara den billigaste och enklaste lösningen. Roku 2 och nyare lådor från Roku stöder gjutning. Du hittar alternativet för skärmspegling i inställningarna för Roku. Öppna Android-appen Inställningar på Android-enheten, gå till Visa Och välj Maska för att se tillgängliga alternativ för att casta skärmen. Båda enheterna måste vara i samma nätverk.

Några märken som Belkin Miracast Video Adapter och ScreenBeam Mini2 stöder också gjutning av din mobila skärm till din TV. Men med prislappar som lätt överstiger Chromecast är det svårt att rekommendera dessa lösningar. Roku kan vara ett bra val för dem som vill ha en Roku eller liknande streaming-enhet utan att alltid behöva ansluta din smartphone eller surfplatta, men med möjlighet att göra det.

Anslut din Samsung-smartphone eller surfplatta till din Samsung HDTV

Kontrollera om din TV stöder Samsung-till-Samsung-spegling genom att gå in i Meny, väljer nätverks och letar efter skärmen spegling. På din smartphone eller surfplatta drar du ner de utökade aviseringarna med två fingrar för att svepa från skärmens övre kant och nedåt. Du ser alternativet "Screen Mirroring" eller "Smart View" om din enhet stöder det.

Förvirrad? Gå med Chromecast

Om du är osäker på vilka portar som finns på din smartphone eller surfplatta, är det enkla valet att gå med en Google Chromecast. Och i de flesta fall är detta också det billigaste alternativet.

Chromecast låter dig både casta video från de flesta av dina favorit streamingappar och spegla din skärm för appar som inte stöder casting. Det är också relativt enkelt att ställa in, och eftersom det fungerar trådlöst kan du ha din enhet i händerna på soffan medan du kastar skärmen till din TV.

Lämna en kommentar