Google, italienska små och medelstora företag är ”hungriga” efter digital utbildning


Projektet "Eccellenze in Digitale", som organiseras av Google och Unioncamere, har gjort det möjligt för små och medelstora företag att öka intäkterna från export på nätet

De italienska små och medelstora företagen vill växa och utbilda sig på det digitala området. Detta framgår av projektet "Eccellenze in Digitale", som genomförs av Google i samarbete med Unioncamere. 96 % av de deltagande företagen säger att de skulle delta i nya utbildningsevenemang i ämnet i framtiden.

Och resultaten efter att ha deltagit i projektet är också positiva. 67 % av de deltagande små och medelstora företagen säger att deras företag har vuxit, 18 % har ökat sin omsättning och 29 % har ökat sin export. Dessutom har ett av tio företag redan anställt fler e-kunniga personer som ett resultat av projektet, och ett av fyra företag har för avsikt att göra det inom sex månader. Alla dessa siffror kommer från forskning som utförts av laboratoriet för tillämpad statistik (Lsa) vid Cattolica-universitetet i Milano, som studerade effekterna av projektet "Eccellenze in Digitale" i Italien 2016.

Eccellenze in Digitale

För dem som inte känner till Eccellenze in Digitale-projektet är det ett projekt som bygger på möten med handelskamrarna och som stöds av ett kostnadsfritt onlineprogram för att öka den digitala kompetensen. Under det senaste året har mer än 16 000 italienska företag deltagit i Googles och Unioncameres projekt. 74 % av de tillfrågade företagen uppgav att de deltog i Eccellenze in Digitale i syfte att lära sig allmänna färdigheter om digitala verktyg, medan 62 % ville lära sig hur man annonserar på webben. 95 % av företagen bedömer programmet som positivt. 92 % av de deltagande små och medelstora företagen skulle rekommendera andra företag att delta i Eccellenze in Digitale.


Internationalisering

Det har gjort det möjligt för många italienska företag att bli internationella genom att delta i Eccellenze in Digitale-projektet. Faktum är att 29 % av de deltagande företagen hävdar att de har ökat sin marknadsandel tack vare den internationella marknaden. Och 67 % av de små och medelstora företagen säger att de har uppnått tydliga tillväxtresultat redan på kort sikt. 34 % av företagen är övertygade om att de har ökat antalet kunder, 21 % har gått in på nya marknader, 18 % har ökat omsättningen och 9 % har ökat försäljningen inom e-handeln.


Den andra upplagan av Eccellenze in Digitale

I samband med Europeiska kommissionens digitala dag i Rom tillkännagav Matt Brittin, ordförande för Emea på Google, den nya upplagan av Eccellenze in Digitale. Mer än 500 utbildningstillfällen planeras för 2017 i handelskamrarna i 83 provinser, med digitala experter som kommer att berätta för företagen om de färdigheter de behöver när det gäller e-handel, digitala marknadsföringsstrategier och industri 4.0.

Lämna en kommentar