Letar du efter en restaurang? Twittra en emoji till Google och Google svarar

#


Med den nya tjänsten kommer användare av det sociala nätverket att kunna fråga sökmotorn genom att skicka en emoticon

Livare av Twitter-emojis kan vässa tummarna. Särskilt om du är hungrig och letar efter någonstans att äta. Det är bara att twittra hamburgarsymbolen till Google och det kaliforniska företagets konto svarar omedelbart.

Som om du gör en vanlig sökning skickar Google dig några sekunder efter att förfrågan har startat en fin GIF och en länk till en karta över närmaste restauranger. Enligt vissa källor kommer funktionen att fungera med över 200 emojis som föreställer mat, platser och andra aktiviteter. Från och med nu kan du fråga Google genom att använda en av de många uttryckssymbolerna på det sociala nätverket. Den innovativa tjänsten kommer endast att testas på Twitter, men det finns inga indikationer på om funktionen även kommer att finnas tillgänglig på andra sociala nätverk.

Så fungerar den

Tjänsten är ganska enkel: du twittrar en av de 200 symboler som funktionen omfattar till Google och på ett ögonblick får användarna ett svar från det kaliforniska företagets officiella konto. Det nya inbyggda systemet kommer faktiskt att kunna tolka förfrågningar automatiskt. Varje symbol motsvarar sedan en plats, en plats eller en aktivitet. Det blir intressant att förstå vilka parametrar som tjänsten kommer att använda för att associera ikoner och information. När man känner det kaliforniska företaget kommer det säkert att finnas några överraskningar. Så allt vi behöver göra är att vänta.

.


Lämna en kommentar