YouTube döljer ”dislikes” för att skydda sina skapare


YouTube försvarar de kreativa hjärnorna på sin plattform och gör det med en förändring som har varit under testfasen under en längre tid: så här ser det ut

Efter att ha försvarat innehållsanvändare tar plattformen nu även strid för att försvara skapare. Detta är valet av YouTube, spjutspetsen för global videoströmning, som har beslutat att genomföra en betydande förändring av sitt gränssnitt för att stödja dem som dagligen använder plattformen för att sprida och främja nya idéer: här är hur de har beslutat att agera.

Anmälan av det särskilda beslutet kommer direkt från TechCrunch, som, som du kan läsa från sina sidor, skulle ha bekräftat viljan från YouTube att säga adjö till "Jag gillar inte", eller närvaron av räkningen av negativa åsikter om de videor som publiceras på plattformen i vanlig ordning, precis under titeln på själva filmen. Enligt den tekniska nyhetssajten är detta ett beslut som fattats till förmån för skapare för att minska de straff i form av besök som innehåll som publiceras med ett särskilt stort antal tummar upp skulle få.

YouTube, var tar de negativa rösterna slut?

Trots att "dislike" försvinner från huvudsidan har YouTube specificerat att den knapp som kan generera negativa röster kommer att finnas kvar i alla fall, men att den, jämfört med tidigare, kommer att visa texten "Dislike" och inte det totala antalet klick på den. Även om det är frånvarande kan de som har publicerat videon när som helst se det i YouTube Studios analyssystem.

På detta sätt kan man undvika "straffexpeditioner" av dem som, på grund av bristande sympati för en viss karaktär eller ett visst företag eller produkt som marknadsförs i filmen, tidigare har genererat riktiga duschar av tummar ner. Detta skulle faktiskt vara ett ganska vanligt beteende för att påverka andra användares åsikter som, påverkade av antalet "dislikes", skulle avbryta visningen innan de ens börjat eller påverkas i sin bedömning av lavinen av "jag gillar inte".


YouTube, en hjälp för skapare

Sedan 2019 skulle YouTube, enligt webbplatsen Phone Arena, ha lanserat initiativ för att förhindra att negativa röster, som genereras av grupper av prenumeranter, drunknar i videorna i ögonen på den algoritm som drar i trådarna i systemet. Många negativa åsikter skulle leda till att plattformen gömde innehållet i sökresultaten och gjorde filmen "osynlig" för användarna.

En verklig jakt på upphovsmannen som har pågått i åratal och som, med den nya metodiken som redan är på plats i början av 2021 med den första testfasen, äntligen skulle kunna föra tillbaka fokus till viktigare aspekter och inte bara till avvisningar som motiveras av de mest olikartade skäl. Valet bör snart börja bära frukt, särskilt när det gäller nykomlingar som ännu inte har en stor fanbase och som måste hantera reaktionerna från en enorm publik som YouTube. Ännu ett steg framåt alltså, utöver den fond på 100 miljoner dollar som inrättats för att uppmuntra produktionen av allt mer intressanta och engagerande videor.


YouTube, när kommer förändringen?

Trots tillkännagivandet är antalet "dislikes" från användare i webbläsare och i de officiella apparna för iPhone och Android fortfarande närvarande i Italien. Vi måste därför vänta några timmar eller dagar för att få se den faktiska ändringen, som skulle komma bara några veckor efter beslutet att ta bort möjligheten att visa "dislikes" i webbläsaren.

Lämna en kommentar