Huawei P Smart 2021, egenskaper hos budgetkamerafonen


Huawei presenterar en ny smartphone i mellanklassen med ett högklassigt fotofack och ett lågt pris

Huawei har redan börjat avslöja sina kort för 2021. Nästa år kommer den nya Huawei P Smart 2021 att slå sig in i P Smart-seriens led. Den har precis presenterats för allmänheten och har redan väckt uppmärksamhet med en lista med funktioner som kan göra att den utan ansträngning sticker ut bland smartphones i samma prisklass.

Med den nya P Smart 2021 har den kinesiska jätten främst fokuserat på fotografering. Kameratelefonen har fem kameror, en på framsidan och fyra på baksidan. Kameran på framsidan har en upplösning på 18 megapixel och en F/2.0-bländare, medan de andra kamerorna på baksidan skiljer sig avsevärt åt. Det finns en primär sensor på 48 megapixel med en F/1.8-öppning, en andra sensor på 8 megapixel med ultravidvinkel 120 grader F/2.4, en tredje sensor på 2 megapixel för djupseende och en fjärde sensor på 2 megapixel för makrofotografering. Med den här inställningen kan P Smart 2021, åtminstone på pappret, göra det möjligt för användare att ta allt från panoramabilder till närbilder utan att behöva använda digitalkameror för att få bästa kvalitet.

Huawei P Smart 2021: Det finns mer än bara kameror

För att få ut det mesta av alla funktioner som finns tillgängliga på den här budget-smartphonen har Huawei valt ett batteri med en lagringskapacitet på 5 000 mAh, med snabbladdningsmöjligheter på upp till 22,5 watt. Det är dock designen som betalar priset: på grund av batteriets storlek är telefonen 9,26 millimeter tjock, vilket är 1,26 millimeter mer än föregångaren från 2020.


Huawei P Smart 2021: specifikationer

För skärmen har företaget valt att montera en 6,67-tumsskärm med IPS LCD-teknik och full HD-upplösning på 1080×2400 pixlar. I mitten av den övre delen finns ett hål för den främre kameran med 8 MP. När det gäller hjärnan har valet dock fallit på en lösning som redan antagits av Huawei på senare tid: det är en Kirin 710A octacore CPU, dvs. fyra ARM Cortex-A53-kärnor och lika många ARM Cortex-A73, för en maximal klockfrekvens på 2,2 GHz. Det bör noteras att denna SoC, designad av Huawei, inte längre produceras fysiskt av TSMC utan av det kinesiska företaget SMIC på grund av de välkända växlingar som hindrar TSMC från att arbeta för Huawei från och med den 15 september 2020.

4 GB RAM och 128 GB minne, utbyggbart via microSD-kort, kompletterar utrustningen. På anslutningssidan förlitar sig kameratelefonen på Bluetooth 5.1, Wi-Fi 802.11n och LTE, medan operativsystemet har valt Android 10 med Huawei EMUI 10.1. Som du kan föreställa dig måste P Smart 2021 också klara sig utan Googles tjänster och appar. I stället kan du hitta allt som erbjuds av Huaweis tjänster och AppGallery. Det är inte känt om Huawei P Smart 2021 kommer att kunna uppgraderas till HarmonyOS, det nya operativsystemet från 100 % Huawei för smartphones som inte är Android.


Huawei P Smart 2021: pris och tillgänglighet

Den kinesiska tillverkarens senaste tillskott kommer att säljas i tre färger, svart, grönt och guld, från och med andra halvan av oktober för drygt 200 euro, i linje med 2020 års version. Lanseringen i Italien får dock vänta på bekräftelse eftersom de länder som för närvarande kan köpa den nya Huawei P Smart 2021 är Österrike, Kroatien, Slovenien och Estland.

Lämna en kommentar